Grozljivo: Župan umrl na stopnicah mestne hiše

Fotografija je simbolična (foto: Pixabay).

Župan mesta Duga Resa, ki se nahaja nedaleč Karlovca, Ivan Baršić je v torek popoldne preminil na nadvse nenavaden način. Zaposleni v mestni upravi so ga našli na stopnicah. Rešilci, ki so kmalu prišli na kraj dogodka, so lahko ugotovili le, da je župan mrtev. Po preiskavi bo jasno, ali je umrl zaradi posledic padca ali zaradi zdravstvenih težav.

Ivan Baršić (foto: Facebook).

Ivan Baršić (foto: Facebook).

Karlovški lokalni mediji so poročali, da se je 63-letnik spotaknil na stopnicah pri odhodu iz sejne sobe mestnega sveta. “Padec je bil očitno usoden in župan je umrl na kraju dogodka,” so zapisali na spletni strani lokalnega Radia Mrežnica.

Ravno proslavljali rojstni dan
Namestnik tožilke karlovške županije Željko Brkljačić je v torek zvečer dejal, da je prezgodaj govoriti, ali je šlo za naravno smrt ali smrtonosni padec. Namestnik pokojnega župana Tomislav Boljar je dejal, da so proslavljali ravno njegov rojstni dan ter da so po smrti prvega moža Duge Rese vsi v šoku.

Njegova sodelavka prav tako preminila na stopnicah
Baršić je bil župan Duge Rese od leta 2005. Baršićeva sodelavka v mestni upravi in strankarska kolegica iz Hrvaške kmečke stranke (HSS) Ljubica Tržok je prav tako umrla, ko je februarja letos padla po stopnicah v svojem domu, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

N. K., STA

 • rubec

  Ne vem zakaj ampak če samo naslov preberem, me prevzame neka čudna radost.

  • janez.pokoncni

   :)
   Ja, ampak potem so vse “zahebali” z nadaljevanjem. Duga Resa, Karlovec … brezveze. Mi si želimo takšnih novic iz Ljubljane in Maribora.

   • rubec

    ********

 • tarantela

  Kakšne so kaj stopnice pred ljubljanski magistratom?

  • pajot

   Dobr bi blo koga najet,da jih spolira v nulo.

 • pokvarjeniSvet

  Sem že mislil da je novica iz dveh največjih mest v Sloveniji.
  Samo ne da bi kdo umrl, ampak bi šla v zapor najmanj 40 let in noter bi morala prisilno delati drugače pa plesnivi kruh žret, če se upirata.

 • Franjo

  a v ljubljan?