fbpx

Grškega ambasadorja ubil ljubimec njegove žene

Umorjeni veleposlanik Kyriakos Amiridis. Foto: epa

Brazilska policija je potrdila, da je grškega ambasadorja Kyriakosa Amiridisa ubil ljubimec njegove žene, sicer vojaški policist. Policija pa sumi, da je umor naročila kar veleposlanikova vdova.

Glavni policijski preiskovalec Evaristo Pontes je potrdil, da je Sergio Gomes Moreira Filho priznal uboj veleposlanika v samoobrambi, nato pa naj bi naročil svojemu bratrancu, da ‘pospravi’ za njim.

59-letni veleposlanik Kyriakos Amiridis je bil pogrešan od ponedeljka, kasneje pa so našli ostanke avtomobila, v njem pa zoglenelo Amiridisovo truplo, in sicer v okolici mesta Rio de Janeiro.

“Moreira pravi, da sta z veleposlanikom fizično obračunala, zato ni imel nobene druge izbire, kot da ga je ubil. Pravi, da je bil obupan in da ni vedel, kaj naj stori, zato je za pomoč prosil bratranca, ki je poskrbel, da je veleposlanikovo truplo izginilo,” je Pontesove besede povzel CNN.

Foto: epa

Foto: epa

Poleg Moreira pa je vprašljiva tudi veleposlanikova vdova Francoise De Souza Oliveira, zato je policija zaslišala tudi njo in morilčevega bratranca Eduarda Moreira de Melo. Sumijo namreč, da je umor naročila veleposlanikova vdova. Obtožnica zoper njo pa še ni bila vložena. “Ona sodelovanje zanika,” je povedal Pontes. Je pa vsem trem odrejen pripor za 30 dni.

Agencia Brasil pa poroča, da je vojaški policist Amiridisa ubil znotraj njegovega doma, nato pa sta s bratrancem truplo zavila v preprogo in ga dala v avtomobil. Morilčev bratranec je policiji zaupal, da mu je Moreira obljubil plačilo nekaj manj kot 25 tisoč ameriških dolarjev, ki naj bi mu jih dal 30 dni po umoru, saj je predvideval, da po tem ne bo več nobenih težav oziroma sumljivih zadev v zvezi z umorom veleposlanika.

Marjanca Scheicher