fbpx

Gustav Kasselstrand: Kar o Švedski berete v alternativnih medijih, je res

Gustav Kasselstrand

Gustav Kasselstrand je vodja novo ustanovljene stranke Alterniva za Švedsko (Alternativ för Sverige). Diplomiral je iz ekonomije na Univerzi v Gothenburgu in je dosegel MBA na univerzi Aalto v Helsinkih na Finskem. Študiral je tudi v Nemčiji in v Singapurju. Kasselstrand je star 30 let in se politično udejstvuje od leta 2006, ko  se je pridružil stranki Švedski Demokrati, ki je bila takrat majhna stranka z dvema do tremi odstotki podpore.

Zakaj ste zapustili Švedske demokrate?
Pravzaprav so me iz stranke izključili leta 2015, ko niso izključili samo mene kot vodjo podmladka stranke, pač pa celoten podmladek s 5000 člani. Tako je vodstvo stranke hotelo obdržati lastne pozicije in moč v stranki, česar seveda niso povedali, pač pa so vse izključili z izgovorom, da je podmladek ekstremističen.

Vsak je lahko videl to neumnost. to je samo dokazalo, da so Švedski Demokrati uporabili enako politično korektno terminologijo proti svojemu podmladku, kot so ga uporabljale liberalne stranke proti Švedskim Demokratom leta in leta.

Kako hudo je na Švedskem?
Zelo slabo je. Kar berete o Švedski na alternativnih novičarskih platformah, je res. Soočamo se z najbolj resnimi problemi v naši zgodovini: Švedi smo soočeni s situacijo, da bomo v 20ih letih postali manjšina, če ne bo nihče in nič ustavilo zamenjevanja naših ljudi.

Probleme na Švedkem bi opisal kot neke vrste nizko-intenzivno državljansko vojno (katere intenziteta narašča iz dneva v dan). Kar situacijo še otežuje, je ekstremna politična korektnost, ki jo Švedska zasleduje že desetletja in ki se je zdaj končno krha.

Stvar je šla tako daleč, da so politično korektni ljudje izgubili tla pod nogami in zdaj vstopamo v stanje, ko se bo treba upreti politikom in medijem, ki so odgovorni za to, da se je moja prej mirna in cvetoča država spremenila v kaos, ki je zdaj opozorilo za druge nordijske in evropske države, in ja za vse države sveta.

Politični esteblišment ne želi in je nesposoben narediti kaj za rešitev problemov. Gre za samo govorjenje in nobene akcije. Prav politična elita je vzrok za probleme, zato jo je treba zamenjati, da si bo Švedska spet opomogla.

Toda kljub zmešnjavi v kateri smo, opažamo izredno zanimiv razvoj na Švedskem. Švedski demokrati, ki se mi še vedno smilijo, se spreminjajo.

To je dobro, a ne dovolj, Švedska potrebuje novo silo v parlamentu.

Veliko ljudi je prepričanih, da je Švedska igubljena, kaj bi jim jim rekli?
Se nikakor ne strinjam s tem. Nobena država ni nikoli izgubljena vse dokler je pripravljena na upor in lahko ponudi drugačno pot naprej. Resnica je, da je veliko Švedov začelo opažati, kaj se dogaja v naši deželi.

Če pogledamo deset let nazaj in tisti čas primerjamo z današnjim, je sicer res, da so problemi s priseljevanjem postali nekajkrat hujši, vendar imamo zdaj na Švedskem tudi močno patriotsko gibanje. medije, alternativne medijske spletne strani in druge platforme.

demokracija.si