fbpx

HDZ ostaja hrvaški favorit – zanjo bi znova glasovalo največ hrvaških volivcev

Foto: STA

Vladajoča stranka HDZ, je v prvi polovici oktobra uživala prednost pri podpori hrvaških državljanov. Ta je pred največjo opozicijsko stranko SDP znašala kar 10 odstotnih točk. Podatki so vsak mesec pridobljeni na podlagi Crobarometra. Sicer Hrvati niso zadovoljni s svojo politiko. 

Hrvaška stranka HDZ, ki je trenutno na oblasti, je bila v začetku oktobra za okoli 10 odstotnih točk v prednosti pred SDP, ki predstavlja največjo stranko znotraj opozicije. Podatki so pridobljeni na podlagi raziskave Crobarometar in se jo izvede vsak mesec. Ko so bili rezultati pridobljeni, jih je včeraj zvečer objavila zasebna televizija Nova TV. Vendar navkljub očitni podpori največji vladajoči stranki, je preko polovica anketiranih mnenja, da se Hrvaška ne razvija ustrezno, STA.

Premier pravi, da bo zajezil preseljevanje Hrvatov
Pred nekaj dnevi je bil za novega predsednika hrvaške vlade imenovan Andrej Plenković. Obenem je večina poslancev Sabora potrdila novo hrvaško vlado, ki si je med drugim zastavila za cilj trajno gospodarsko rast, ustvarjanje novih delovnih mest, zaustavitev izseljevanja in ukrepe za boljši demografski prirast.

Mladi bežijo iz Hrvaške
Pred časom je v javnost prišel podatek, da je Hrvaško v zadnjih letih zapustilo kar okoli 150.000 mladih. Med njimi je veliko izobražencev, a podatek tamkajšnji mediji redno prikrivajo. Ob tem se pojavlja vprašanje, kdo bo čez 20 let vodil to državo, če se bo stvar tako nadaljevala. “To je genocid!” je še zapisal Večernji list.

D. M.