fbpx

Hilda Churchill: V 108 letih preživela obe svetovni vojni in špansko gripo, na koncu jo je premagal COVID-19

Hilda Churchill (Foto: Twitter)

Iz Velike Britanije poročajo o smrti 108-letne Hilde Churchill, ki je v soboto umrla štiri dni po potrjeni okužbi z novim koronavirusom. Umrla je le teden dni preden bi praznovala svoj 109. rojstni dan. Gospa je sicer preživela obe svetovni vojni, pa tudi pandemijo smrtonosne španske gripe, ki je bila med drugim usodna za njeno enoletno sestro.

V soboto je v domu starostnikov Kenyon Lodge v britanskem Salfordu zaradi COVID-19 umrla 108-letna Hilda Churchill in sicer le štiri dni potem, ko so se pri njej pojavili prvi blagi simptomi bolezni in je bila pozitivna na testu za novi koronavirus.

Njen vnuk Will Hadcroft jo je opisal kot dobrosrčno mater družine, 109. rojstni dan pa bi gospa praznovala to nedeljo. Sporočil je, da jo bodo zelo pogrešali in, da je njena smrt močno prizadela družino, še posebej, ker je umrla tako blizu svojega rojstnega dne.

Preživela dve svetovni vojni in pandemijo španske gripe

Hadcroftova je imela štiri otroke, 11 vnukov, 12 pravnukov in tri prapravnuke. Preživela je obe svetovni vojni in tudi globalno pandemijo španske gripe, ki je po svetu med letoma 1918 in 1920 terjala vsaj 50 milijonov smrtnih žrtev.

Hilda Churchill s svojim možem leta 1929 (Foto: Twitter)

Španska gripa je med drugim povzročila smrt njene enoletne sestre, še poroča BBC.

Rok Krajnc