fbpx

Hillary Clinton sodelovala z mlado milijarderko, ki je po vsej verjetnosti prevarantka

Foto: Youtube

Elizabeth Holmes, najmlajša miljarderka na svetu, je na kantu – vsaj tako poroča ameriški Forbes. Holmsovo namreč že nekaj časa pestijo hude težave. Nakopala si jih je s tem, ko se je po vsej verjetnosti zlagala, da ima njeno podjetje Theranos v lasti revolucionarno napravo, ki lahko samo z eno kapljico krvi opravi kar 70 različnih krvnih preiskav. Holmesova sodeluje tudi s potencialno demokratsko kandidatko na ameriški predsedniških volitvah.

Pred letom dni je revija Forbes ocenila, da je Elizabeth Holmes najbogatejša ženska, ki je do svojega premoženja prišla sama. Takrat je bilo njeno premoženje ocenjeno na vrtoglave štiri milijarde evrov, sedaj pa ocenjujejo, da je njena vrednost enaka nič. V reviji trdijo, da so do ocene prišli po posvetovanju s številnimi investitorji, ki so zagotovili, da Holmesovi – če se izkaže, da je naplahtala tiste, ki so investirali v podjetje – ne bo ostal niti belič.

Njeni investitorji se bodo namreč po vsej verjetnosti iz podjetja Theranos umaknili, imajo pa tudi pravico do povrnitve investicije, še preden bo delež Holmesove poplačan. Morda pa se je Holmesova ravno zaradi majavih temeljev svojega podjetja podala v politične vode. Mlada podjetnica je Clintonovi pomagala zbirati denar za njeno predsedniško kampanjo. Mimogrede – Hillary Clinton je do sedaj zbrala že več kot 300 milijonov dolarjev, kar krepko presega vsote, ki so jih uspeli nabrati ostali kandidati. Drugo uvrščeni Bernie Sanders je, denimo, zbral približno 212 milijonov dolarjev.

Da so povezave med družino Clinton in Holmesovo resnično globoke, priča dejstvo, da v upravi podjetja Theranos sedi tudi nekdanji zunanji minister Združenih držav Henry Kissinger, s katerim Hillary Clinton goji globoko prijateljstvo. 

Na fotografiji Elizabeth Holmes v družbi Chelsee Clinton, hčere Hillary Clinton, na dogodku, kjer so se zbirala finančna sredstva za predsedniško kampanjo. 

Vodje kampanje Clintonove se bodo v prihodnosti morali soočiti s tem, da so po vsej verjetnosti sodelovali s prevarantko. Odkar je Wall street Journal objavil članek, v katerem so avtorji zapisali, da Theranos ne daje le podpovprečnih finančnih rezultatv, ampak naj bi njihovo ravnanje ogrožalo tudi življenja pacientov, ki so jim zaupali, se zdijo te domneve toliko bolj prepričljive.

Uradnega odziva iz tabora Clintonove na dotično zadevo sicer še nismo zasledili.

Ž. K.