Hrvaška obeležuje 23. obletnico Nevihte, Plenković in Grabar-Kitarovićeva poudarila pomen vrednot domovinske vojne

Foto: Tw

V Kninu na Hrvaškem danes potekajo slovesnosti ob dnevu zmage, domovinske hvaležnosti in veteranov ter ob 23. obletnici vojaške operacije Nevihta, s katero se je leta 1995 končala vojna na Hrvaškem. V Kninu, nekdanjem središču srbskega upora na Hrvaškem, se mudi celoten hrvaški državni vrh. Slovesnosti se udeležuje tudi več tisoč ljudi.

Slovesnosti na Kninski trdnjavi so se med drugim udeležili predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, predsednik vlade Andrej Plenković in predsednik sabora Gordan Jandroković. Ob zvonjenju cerkvenih zvonov so dvignili veliko hrvaško zastavo, izstrelili so tudi 23 častnih topovskih salv. Med slovesnostjo so spomnili na zgodovino operacije in prebrali imena 238 pripadnikov hrvaške vojske, ki so bili ubiti med Nevihto, ter še dveh, ki sta izginila.

Sledil je letalski spektakel. Kninsko trdnjavo so med drugim preletela izraelska vojaška letala F-16 Barak, kar naj bi bil znak razvoja izraelsko-hrvaških odnosov in strateškega partnerstva med državama, navaja hrvaška tiskovna agencija Hina. Po koncu programa na trdnjavi bo sledila še maša za domovino.

Vrednote domovinske vojne vzpodbuda za izgradnjo močne domovine
Predsednica Grabar-Kitarovićeva je v svojem nagovoru poudarila, da se vojne na Hrvaškem in branilcev ne sme pozabiti, vrednote domoljubnega sodelovanja pa da je treba prenašati na prihodnje rodove. To je ključ prihodnosti Hrvaške in njenih ljudi, je dejala. Tudi premier Plenković je menil, da bi morale biti Nevihta in vrednote domovinske vojne tudi danes vzpodbuda za izgradnjo močne in uspešne domovine. Zavzel pa se je za sodelovanje in dobrososedske odnose s Srbijo, ki da morajo temeljiti na resnici, spravi in odgovornem soočanju s preteklostjo in pravico, navaja Hina.

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/1026027309093085184

“Iskreno prevzemanje odgovornosti je omogočilo primerno in trajno spravo med Francijo in Nemčijo ter ustvarilo močne temelje današnji Evropski uniji,” je na slovesnosti v Kninu še poudaril Plenković.

Premier Plenković s hrvaškim selektorjem Zlatkom Dalićem in herojem domovinske vojne Antejem Gotovino. (Foto: Tw)

Z operacijo Nevihta si je Hrvaška leta 1995 v samo treh dneh, od 4. do 7. avgusta, povrnila skoraj petino ozemlja, ki je bilo pod nadzorom srbskih upornikov, med njo pa je bilo po srbskih ocenah s hrvaškega ozemlja pregnanih okoli 250.000 Srbov. Okoli 2.000 naj bi jih umrlo. Po drugi strani na Hrvaškem trdijo, da so Srbi odšli sami in da je bilo približno 90.000 hrvaških Srbov. Nazaj na Hrvaško naj bi se jih sicer po vojni vrnilo le nekaj deset tisoč. Z operacijo Nevihta se je potem praktično končala vojna na Hrvaškem, ki se je začela leta 1991. Bila pa je tudi odločilna za konec vojne v sosednji Bosni in Hercegovini (1992-1995).

C. Š., STA

 • Hun

  usto ja ustase svi

  • Aton

   Vedno prvi!

   • Hun

    tud sprejmm poraz pri fer nasprotniku

 • BorisDe

  To je bila za barbare, ki kradejo in so očistili z etničnim-čiščenjem 350.000+ Srbov iz novonastale Hrvaške “domovinska vojna”? Prej bi rekel plenilska s ciljem narediti državo, ki nikoli prej ni obstajala in to nad staroselci na večnih ognjiščih. Že v začetku so s HDZ policijo (lobijem ustašev iz tujine) izvajali represijo nad Srbi in vsemi ne-Hrvati, nekaj Hrvatov, ki so pa bili prijatelji Srbov in so poskušali pokazati na zločince HDZ, pa so te isti HDZ-jevci po kratkem postopku ubili, v medijih je znan primer, kako so mu pod avto postavili bombo, ker je zagovarjal Srbe kot Hrvat v tem času. Tako da, naj proslavljajo BARBARI in KRADLJIVCI, ki so ukradli zemljo Slovencem in Srbom ter tudi Bosancem-Slovanom tam. Čestitam jim, da so skupaj s podporo zahodnih sil-ustaškega lobija v tujini-“Danke Deutschland” ter Vatikanom uspeli v svoji nameri in so sedaj označeni kot “novonastala fašistična tvorba z imenom Hrvaška”, katere prej nikoli ni bilo na naših tleh, Hrvati so bili namreč pleme mešano z vsem živim bogom in vedno POD NEKOM in nekaj časa v zgodovini tudi pod Srbskimi kralji. Večinoma so Hrvati kot pleme bili pod “Langobardi” (italijani) in pa pod “Franki” ter kasneje pod Avstro-Ogrci v novejši zgodovini. So bili “regija/provinzia de la Croatia-Slovanica”, brez svojega lastnega pravnega sistema in zakonikov, saj so podpirali zakone tujih nad-ras, ki so jih kontrolirali. Sedaj uporabljajo to Hrvaško samo za geostrateške/politične namene proti bilo komu v tej regiji in dejansko v vsej svoji “samostojnosti”, niso samostojni in sisajo kito močnejšim zahodnim silam in severnjakom, nekateri se celo kot Slovani poistovetijo z germani in se imajo za arijsko-mešane-cigane, samo da ne bi bili slučajno “Slovani”. To je ta “Hrvaška”, čestitam barbarom, lepo so si vzeli plen (ampak ne sami, rabili so ogromno pomoč drugih), lep dan jim želim! :D

  • Aton

   Za Slovence pa isto, samo ime zamenjamo.
   Glavno, da so sosedi in da šele oni mejijo na srednjeveške barbare, ki povzročajo zdraho, vojne in genocid (Srebrenica…)

   • BorisDe

    Ja Slovenci mejimo na barbare Hrvate in srednjeveške barabe, ki so nam ukradle Istro, velik del ozemlja do Zagreba in pa velik del primorja. Lepo si rekel, dobro da vemo da je Hrvat tat.

    • stajerc5

     Srbi pa morje?
     Ti nisi diht!!!

     • BorisDe

      Srbi so imeli morje, Dubrovnik in okolico, to je bilo tradicionalno že od srednjega veka dalje pod Srbsko vladavino in kralji, le operirali so tam malo te Italijančki z blagovno izmenjavo in prav oni so vas podpirali v vašem nastanku fašistične tvorbe “Hrvaška”, da bi imeli večji vpliv v tej regiji. “Enkrat Hrvat vedno HLAPEC drugim naprednejšim rasam.”

     • stajerc5

      Cudno, pozabil si na Republjik Dubrovnjik…

     • stajerc5

      Skoraj sem pozabil! Pa Marco Polo je bil tudi Srb, khmmm, kot Nikolajevic Teslic(sa mekanim), nje-de!???

     • BorisDe

      Tesla je bil SRB sin pravoslavnega popa v skripti napisano, ki jo hranijo povsod z narodnost: Srb. A te boli? On je samo živel na območju tam Like in podobno, takrat “Hrvaška” novonastala fašistična tvorba še ni obstajala, da bi on lahko bil “Hrvat”. LOGIKA.

     • stajerc5

      Aha, zato se je v USA vedno predstavljal za Hrvata?
      Mogoce imas pa prav, mogoce ga je bilo sram, da je bil res SRB?

     • BorisDe

      To je pa takšna laž, da dol padeš, ČE JE BIL SIN PRAVOSLAVNEGA POPA ne more biti “Hrvat”. Kontradiktornost. Lahko je le Srb po rodu. Koliko je vam HDZ opral možgane. Smešno res.

     • stajerc5

      Se ena! Se Crnogorci so vas poslali v rit, ko ste mislili priti do morja! Pa vam je slosar tako noro Hi-Speed zeljznicku prugu napravil…Beoooograd- Bar, hehehe, cez hribe si pes hitrejsi! Podobno kot tisti na pol dziro iz Skopja v Dzevzelijo…

     • BorisDe

      Pusti ti te zavedee “milogorce” po milu djukanoviću mafijozotu, ki se je obdržal na oblasti zahvaljujoč tem procentov ustašev-muslimanov in šiptarjev. On ima oblast samo za bogatenje in krajo denarja skupaj z njegovo mafijo, medtem pa je v državi še vedno 50% pravih resnicoljubnih Srbov ustanivlo stranko in so bili zelo blizu zmage. Malo je manjkalo, mafijci pač namestijo tako kot njim paše, ampak tudi Črna Gora se prebuja in ni nora, vedo kdo jih vodi v tiho okupacijo.

     • stajerc5

      Ce hocete se malo slanega morja Adrije povohati, morate iti v NATO, drugace se raje skoncentrirajte na Crno morje…

     • BorisDe
     • stajerc5

      Prav vedel sem, da bos se enega povedal!

      Blic, srpski blitz, jao, majko sto me rodis…., ahahahahhhhhaaaaaa….

     • BorisDe

      Tudi drugod, poglej si druge linke INTERNET JE ŠIROK debil en.

     • stajerc5

      “SIROK” je za srpske debile, velik pa za Slovence, vse jasno… ali se kaj?

     • BorisDe

      Ne je kar ŠIROK, ker izhaja iz širokopasovnega medmrežja povezanih storitev. Ne more se mu natanko določiti velikosti. Tako da pojma nimaš kmetavzar ustaški.

     • stajerc5

      Danes delas pa nadure!? Ugasni ljopat, dosti je bilo. Menda ja imas za pivjeka in skatjlo pedjesetsjedam?

     • BorisDe

      Ajde ti pa nehaj biti “lektor”, če pa si kmetavzar ustaš brez šole. Popravlja lahko nekoga le šolan ekspert, ti si daleč od tega pa še Slovenec nisi :D Ugasni tvojega Thompsona malo pa pojdi kaj pojest.

     • Jovo Jamnica

      Se mi je kuj zdelo, da si krobocko seme. Pravega Slovenca ni nikol zanimalo etnično čiščenje. Kaj je že to… obilježje?

      biljeg: vanjski znak ili očitovanje čega, obilježje kakve odlike, otisak čega proživljenog; trag

     • stajerc5

      Ja Jovice, serbus, kok si? Se zmirom navdusen nad 6+0?
      Hitro moram popraviti: 1+0!

     • Jovo Jamnica

      Razočaran sn nat tebo, ker poveličuješ na slovenskem portalu tvoje prednike. 6+0 mene nea zanima, ker ni zraven Zedinjene Slovenije.

     • stajerc5

      Kak bi blo z Zdruzeno Stajersko, ker mi gre tista zedinjena beseda se pa se na …

     • Jovo Jamnica

      Mi Slovenci poznamo tovariše, ne pa drugove…

     • stajerc5

      Sicer nimam pojma o cem ti to?… OK, nedelja pa to, najti bo. Ampak, moj foter je bil zmirom gospod, jest tudi, pa moji cibeki tudi. Ka bi pa ti rad s tisti tam gor, pa res ne vem.

     • Jovo Jamnica

      Da nimaš pojma, to se mi zdi iskreno.
      Apropos:

      (Oluja) vojn. pol.
      naziv za vojno-redarstvenu operaciju (od 4. do 7. kolovoza 1995)
      oslobađanja okupiranih prostora RH (Banija, Kordun, Lika, Ravni kotari i
      Zagora) od srp. pobunjenika

     • stajerc5

      Jezus, kaj za enga vraga si pozrl al kej druzga danes? Se mama te ne bi zastopla. O cem ti to, hej, kaj je stabo?

     • stajerc5

      Prave Slovence je zajebo yugomalerMeister!

     • BorisDe

      Kje pa imaš ti državo z imenom “Hrvaška” v srednjem veku? To so Hrvati priredili kasneje v modernem času, da je “Hrvaška” s tem imenom obstajala, ne to je bila le REGIJA pod “Langobardi” in pod “Franki” in še bolj pod Srbskimi kralji. Veš da ti kot pleme-Hrvata si spoštoval pravila in zakone drugih kot so Langobardov, Frankov in DUŠANOVEGA ZAKONIKA pravnega reda na tem območju, saj kot Hrvat nikoli nisi imel državo z delujočim pravnimi akti in zakoni, vedno si bil del nekoga. To je pač dejstvo in ker kasneje kot “del nekoga” nisi želel biti, si krenil v barbarski pohod na ostale staroselce in skupaj z njimi pod katerimi si bil, si uspel pridobiti svojo državo z imenom “Hrvaška” leta 1991 z etničnim čiščenjem vseh staroselcev. Ti obstajaš kot umetna fašistična tvorba za geostrateške interese z zgodovino in kulturo od leta 1991 dalje ->

 • Staybell geenius

  Naši desnici se sline cedijo, ko gledajo, kaj počne fašistična hrvaška vlada. Do smrti prestrašeni nacionalisti

 • xtc

  Bravo Hrčki dobr ste nabili komunistočetniško JNA drhal in izdajalske Srbine-Čestitke za pomembno zmago.

 • RATATA

  Vojno – redarstvena operacija pravijo…. ja pa kaj še(!) kolinda grsbsr tastara nakitarović…. nacišovinistični genocid s podporo amerikancev in z žegnom vatikana.
  Malo se le šenirajo uporabiti ime, kot so ga dali tisti marionetni nacifašistični “državi”. Zdaj ni eNDeHa ampak je eNHaDe.
  Hebrang se je enmičkeno zmotil, ko je vseskozi govoril: eNDeHa će nam dati Bosnu, eNOBe pa Istru.
  Istro imajo, pa Medmurje tudi, čeprav po Trianonu pripada Prekmurju,
  Bosne pa nimajo, ker so jih izetbegovićevi jihadisti enmal zafrknil, čeprav so se “spojile” snage hvoja in vBih in je poglavnik govoril za muslimane, da su “cvijet hrvatstva”!!
  Jebeš narod, ki za svoje vzame vse živo in mrtvo in se prav ničesar ne sramuje!!!

 • Hun

  ce mi cez 10let drzava mobilizira sina za na mejo s Hrvasko…zatolcem predsednika vlade lastnorocno z fraco

 • METULJ

  ČESTITAM BRATOM HRVATOM OB PROSLAVI OBLETNICE, KO SO LETA 1995 RAZGONILI IN PREGNALI SRBSKO RDEĆO JNA BANDO IZ PODROČJA HRVAŠKE POKRAJINE!!

  IN TEJ SLOVESNOSTI JE SLEDILA MAŠA ZA DOMOVINO!! LEPO TO, RESS!!

  TAKA DOMOVINSKA ZAVEST HRVATOV JE LAHKO ZGLED SLOVENCEM!! KER KATOLIKI V SLOVENIJI SMO SAMO MOLZNE KRAVE PARAZITSKE UDBOMAFIJE, KI VODI DRŽAVO SLOVENIJO, BREZ ODLOČILNEGA VPLIVA KATOLIKOV PRI UPRAVLJANJU DRŽAVE!!

  TEMU SO KRIVE INFILTRIRANE RDEĆE PODGANE, KI USPEŠNO UNIČUJEJO SLOVENSKE POLITIČNE STRANKE, KI IMAJO V SVOJEM PROGRAMU KRŠČANSKI ETOS, KOT TEMELJNO VREDNOTO!!

  SLOVENCI, ČAS JE ZA USTANOVITEV MOČNE STRANKE KATOLIŠKE DESNICE! TO BO PRAVO!

  • BorisDe

   Ne veš kaj govoriš, želim ti prijatelja Hrvata, ki te bo čuval, namreč Hrvati so že javno rekli kot Kolinda, da so oni z Albanci-islamisti vahabiti “bratje po oružju”, torej kar mej te katoličane, jaz jih sigurno ne bom, jaz sem proti burki :D

 • stajerc5

  Nekaj se mi pri celi zadevi pa posebno dopade! Izraelska letala!!!
  Pro-plastelinci so kot nori iskali asovcic in se bolj noro kopali luknje v prvi “sumi”, ki so jo nasli, ahahahaaaa…

  • BorisDe

   Se Izrael prebuja, poglejte kaj je rekel “poslednji lovec na naciste” zelo znan tam:
   http://prntscr.com/kexkur
   Je že prišlo na prava ušesa, ti pa nisi štajerc, ampak si “hrček”. Tako da se ne izdajaj za Slovenca s slovenskim nickom.

   • stajerc5

    Ne vem, kaj ne razumes ali noces razumeti. Ce ne slisite vasega traktorMiga v zraku in cujete zato vse od F4 do F35, date se samo gasa v hosto. Kaj mislis, koliko Migov bi prezivelo izlet v Slovenijo?

    • BorisDe

     “traktor” govorijo samo sprovocirani “hrčki” in jaz pravim NAJ GOVORIJO, to je dokaz da ste etnično očistili 350.000+ Srbov staroselcev tam v tej vaši novi fašistični tvorbi. Kar govori to še naprej prosim :) Tudi Izrael se prebuja, nič bat, resnica bo prišla na dan, nekomu tam je že vse jasno komu so prodali orožje, sedaj samo še iščejo krivce, ki so novonastalim fašistom to dejansko prodali in podpisali. Pa btw, mene kot Srba ne bolijo tvoji F-16C ali pa karkoli, vi tako in tako nimate usposobljene pilote in dolgoletno šolo, preden bodo v uporabi vas lahko zasedejo vsi, pa še ne boste imeli S-300 BUK in podobno, ker Rusi tega ne prodajajo fašistom.

     • stajerc5

      Vidi-vidi, srpin popizdio!

     • BorisDe

      Nič nisem “popizdio”, samo ne maram ko se izdajaš za Slovenca, mej JAJCA in reči da si HRVOJE, samo ti jih nimaš, ker si impotentna pizda, jaz pa imam oznako na veliko v avatarju, ker se ne sramujem tako kot ti tvojih recimo in si daješ ime “stajerc” :D

     • stajerc5

      Za kucu cveca je tudi “Galebe moj” dober…

     • BorisDe

      Dej če maš jaja dej Hrvaško zastavo, ne bit impotenten hrček, dokaži da imaš jajca in javno priznaj da si hrček pa ti bo pol oproščen.

     • stajerc5

      Jest mam sam stajersko planko zmirom pr roki, ti si pa tak navajen na belo zastavo!

     • BorisDe

      Ti si navajen na zidove pisati tvoj “U” in na tvoj “ustaški grb” in pa šahovnico, ki so jo dajali nad dojenčkom-odrezane glave v Jasenovcu, ustašoid genocidnež, ki se dela Slovenca z slovenskim nickom. Zaveden hdz-hrček, ki misli da ni Sloven in je raje arijsko-mešani cigan.

 • Gr Enze

  IN NASTALA JE VELIKA SRBIJA ČE BI TRAJALA VOJNA ŠE MALO DLJE ČASA BI CELO SRBIJO LAHKO VIDELI IZ AVALE ALI KALEMEGDANA !

  • BorisDe

   A potem si se pa zbudil ali pa to pišeš še v sanjah? Mokre sanje še naprej. Lep pančkaj Hrvoje prijatelj islamistov Albancev “braća po oružju” pa to kar je objavila Kolinda :D

   • Gr Enze

    Šuti prase srbijansko niste imali jaja !

    • BorisDe

     Meli so jaja tebe pustiti sa mitraljezom skozi Srbsko ozemlje, ko so vas napadli Alijini in ste bili v “zamki”, takrat ste rekli “hvala Srbi”, sedaj pa tako. Vidiš že takrat se vidi, kdo je imel rad svoje “kristjane” tudi če so le te bili zavedeni s strani fašistične ideologije, namreč še vedno je za Srbe bilo nekako večji problem te muslimani in mudžahidi iz Irana, ki nimajo kaj delati kot 3-ja entiteta na prostoru EU. Zelo si jadan jado jedan, kar pejt s svojimi islamisti tam dol v Albanijo hrček izdajalec kristjanov :) Bodi z njimi brat. Pa hvala za “prase srbijansko”, jaz jem prase, ti pa boš piščanca s tvojimi brati po oružju vahabiti dol.

     • Aton

      Vprašaj se, zakaj imajo v EU raje muslimane od vas Srbov!

     • BorisDe

      Zato ker je celotna EU neoliberalno vodena s strani iste združbe, ki v EU dovaja muslimane? :) Pa še EU kot taka so Vatikanci, so proti pravoslavnim kristjanom že v osnovi, ker če ne bi bili, bi priznali svoje zločine v Jasenovcu pa še marsikje. So del iste združbe prikrivanja resnice. Resnica prihaja na dan hrček :) Me zanima, kaj bodo rekli v EU, ko bodo muslimani začeli delati zdraho, takrat jim bomo Srbi najbolj prijazna nacija največjih prijateljev na svetu kar naenkrat, samo ne vem če bo Srbija potem rekla za njih isto in kaj ukrenila.

     • Aton

      Nisem hrcek, ampak Slovenec iz Graca in Filadelfije.

     • BorisDe

      Če si po imenu “Anton aus Tirol” si sigurno Slovenec, tako kot je Merkelca iz Arabije :D A se imaš za Slovana mi povej? Vsaj to, da vem s kakšnim “Slovencem” govorim, da ni mogoče arijsko-mešani-cigo.

     • Aton

      Mešanica Veneta in zahodnega Slovana, ne južnega.

     • BorisDe

      Vredu ja, torej si Slovan, vsaj nekaj, ker zahod pomeni, da so oni “bolj napredni”, nikoli si pa nisi vstavil v glavo, da je to propaganda večjih sil in načrtno pomanjševanje tebe kot “Slovana” proti njim. Oni so vedno kot zahod delali proti nam Slovanom. To tako za sproti, zanimivo je, da si ti meni kot kristjanu rekel “Vprašaj se zakaj ima EU raje muslimane kot Srbe”, no pa da jaz tebe vprašam, zakaj imaš ti RAJE muslimane kot kristjane? :D

   • Ivan

    Še zmeraj imam pred očmi pobite starce, avgusta 1991, v koruzi v vasi Čelije na Hrvaškem,ki so jih pobili tvoje “srbske junačine”.Vse svoje grozljive zločine ste “pozabili” in se spominjate samo 4.8.1995,ko ste bežali.

  • Aton

   Očistili so Beograd in pregnali vse sladoledarje. Velika zmaga ponosnega naroda (menda edina).

 • BorisDe

  No Slovenci, ker kot sami vedno pravite, da vas to ne zanima kaj se počne dol na Hrvaškem in v Srbiji, me zanima, koliko od vas potem pride sem na temo “Hrvaške” pisati proti Srbom z “slovenskimi nicki”. No spodaj jih je malo morje, ki tako zelo zagovarjajo Hrvaško in hrvaške interese ter načela, kar je dokaz, da je Slovenija okupirana s strani hrčkov/muslimanov, kot sem vam že veliko prej govoril (znam jih privabiti na plano) na vseh portalih že. Razkrinkaš jih takoj z imenom “stajerc” in “Anton” in podobnimi, ustašomafija na delu hahah. Nimam nič proti, samo povem v VEDNOST VAM ZAVEDNIM SLOVENCEM, koliko vas “Slovencev” brani Hrvaško in potem, da mi še nekdo reče, da je “čistokrvn Slovenec” na tem portalu se mu začnem smejati v brk.

  • stajerc5

   Aaaauuuuu, cetnice, jel boli?

   • BorisDe

    Ne, kot sem povedal v tekstu, recimo vi hrčki ste tako zabiti, da mislite, da bodo Slovenci z vami držali. To je že preveč smešno.

    • stajerc5

     Dej se kaksno povej, ker bos kmal serpentino zajebo.

     • BorisDe

      Ne bom nič povedal, ker ste zabiti hrčki in sem dosegel svoje. Odpiram pivo :D Dokaz hrčko-propagandistov na portalih z slovenskimi nicki, neprecenljivo.

     • stajerc5

      Pivo? Ti Ahmad dovoli?

     • BorisDe

      Ne, to tebi, ti si prišel preko Irana, tako kot je rekel Jelinčič, tebi bi namrel moral Homeini dovoliti najverjetneje :D blond ob rojstvu z rjavim tenom kože arijski-cigo-mešanec z vsem živim bo meni govoril o ahmadih, Srbi smo ahmade dokazano pospravili tako kot bi morali vsi v EU, se vidi kdo ma rad kito od ahmadov v sebi.

     • BorisDe

      Saj ti kmalu ne boš mogel piti pivo, ko te zasedejo tvoji “bratje po oružju” vahabiti iz Albanije, začeli se bodo preseljevati in nastanjevati v “bratsko po oružju” Hrvaško, saj ste bratje islamisti skupaj :D

 • Jovo Jamnica

  Obeležuje???? Obeležuje… WTF??? Že pri Janezu Svetokriškem beremo po slovensko… enu snamine(znamenje, zaznamovan) !!!

  Nabijem vama biljegu na dupe…

  • BorisDe
  • BorisDe

   Pravilno bi bilo torej “zaznamuje”? Pismo, ta “mujo” notri mi ni všeč :D

   • Jovo Jamnica

    LOL… Brez muje se še čevel ne obuje…

    • BorisDe

     Ker mujo zaznaMuje čevelj, ga lažje najde in obeleŽuje (Žujo ožujsko).

     • Jovo Jamnica

      LOL, ja recimo. Haso si bres Muje pač nea zna šuha obut.
      ——–

      …Janneſa Franzhishka k’ prenesenju velike muje, ſa ſvelizhanje teh dush s’ eno zhudno lubeſenjo…

      …Janeza Frančiška k prenašanju velike muje, za zveličanje teh duš z eno čudno lubeznijo…

      ………….
      Mali katekizem – 1768

     • BorisDe

      Jaz vse razumem, to je pomoje zato, ker sem Slovan, če bi bil germansko-mešani-arijski cigo, tega ne bi razumel sigurno.

     • Jovo Jamnica

      Ono Slovan se meni nea dopade. Če že, potem Sloven. Rusi so spremenili fse, kjer je v njihovih starih bukvah pisalo Sloven… v Slavjan.

     • BorisDe

      Ja res je, se bom popravljal v bodoče, ampak mislim sem na Slovena (kot moškega), samo toliko v vednost. Jaz samo nočem biti arijski-cigan-mešanec kot je “Steirmark” tukaj na portalu, ki se ima za “zavedno Slovenko”. Čim bolj stran od takšnih mešancev.

     • BorisDe

      Kako se pa reče ženskemu spolu Slovena?

     • Jovo Jamnica

      Slovenka valda. Jah. Jas se z tem kar dosti pečam. Dokaz nekim mojim teorijam so glih
      Srbi, ki “Slovane” imenujejo Sloveni. Zakaj??? Sloveni so ful staro
      pleme in tudi z Srbi je isto tak. Sloveni in Srbi so se met sabo poznali
      že dugo nazaj. Ko je prišlo do selitve ljudstev v nekje 5 stoletju po
      Kristusu, so šli na rajžo tut Srbi. Podali so se recimo fshodno okol
      Karpatof in prišli na Balkan, kjer so se spet srečali z Sloveni in
      Vlahi, Aromuni, Cincari, Dalmatinci, Grki in “Arbanaši”, ki so tu že
      preje živeli. Zato Srbi še dans rečejo “Slovanom”, da so Sloveni.

     • BorisDe

      Sicer, jaz vidim za južne Slovene, da so našli neko najdišče “Vinča” in da so bili od vedno tam torej avtohtoni in niso “prišleki”, kot trdijo Albanci, Albanci pa so prišli ispod Kavkaškega gorovja ob Kaspijskem morju kot turški-nomadi.
      No vidiš, praviš da je Sloven = moški, Slovenka = ženska, pojasni to “Steirmark” prosim, ona trdi, da ni Slovenka, ampak da je “zavedna Slovenka, ne pa Slovenka tm iza Karpatov”.

     • Jovo Jamnica

      Najdišče v Vinči je ful staro in ni raziskano dovol, da bi se iz tega vlekli kakšni dokončni zaklučki. Preje so Vinčani predniki Vlahof, kot gdorkoli drug. Tudi Veneti spadajo po nekih teorijah k Vlahom. Samo, dans o tem razpredat je bogoskrunsko.

     • BorisDe

      Torej mora nekdo popraviti wiki: https://sl.wikipedia.org/wiki/Slovani

     • Jovo Jamnica

      Naša Wikipedija meni ni referenca. Priznavam edinole, da so Sloveni ljudstvo, ki občuje v jeziku iz bazena slovanskih jezikov, kar pa je, kar se termina tiče, poznejšega datuma in ustvarjeno umetno.

     • BorisDe

      Čakaj, če te prav razumem, tebi “Sloveni in Slovani” niso isto? No naštej nekaj Slovenov in nekaj Slovanov. Da bom vedel.

     • Jovo Jamnica

      Sloveni so Slovenians in se prvič zanje zve po najdenih zapiskih na brezovem lubju iz današnjega Velikega Novgoroda, okoli leta 1000. Seveda gre to Rusom v nos, ker Rusov še takrat ni bilo. Bili pa so Sloveni, Drevlani, Polani, Kriviči, Sorabi… Cela množica plemen, od katerih pa so takrat pismeni bili edinole Sloveni iz takratnih mest Pskov in Veliki Novgorod.

 • tramal

  Taki so pač srbini Najprej jih je nabila Janševa oz ,Krkovičeva vojska,potem hrvati pa bosanci in nazadnje šipterosi .Tako je nastala mala srbija.

  • BorisDe

   A res? Zelo je majhna, 4x večja od Slovenije in še Republika Srbska se bo kmalu združila v eno. Na Kosovu pa nisem še videl napisa “albanija/šiptarija”, piše namreč Kosovo. Hrvati pa so si v Bosni priborili le 25.5% skupaj v federaciji z bošnjaki-musliji 25.5% in Srbi “ker so mali kot praviš”, samo 49% sami zase oni nimajo nič deljeno z ostalimi :D

   • Someone

    Z lepim se hvališ. Je pa lepo videt ko Srbin odkrito prizna, da je Srbija agresor, ki je okupiral BiH in dobil hude batine na Hrvaškem. Edino škoda je, da so Američani ustavili Hrvaško. Škoda, da niso Hrvatom pustili, da počistijo vse do reke Drine.

    • BorisDe

     Američani niso nič ustavljali Hrvate, ker so Američani bili z musli-cro federacijo proti Srbom in demonizirali le Srbe. Nič niso Srbi agresorji ali pa okupirali BiH, zato ker so tam vedno bili tako kot so bili na tleh “novonastale Hrvaške” pred tem. V BiH je 3ja entiteta problem in to so musliji vedno bili in bodo, nisem videl “Ibre, Mujadina, Hase” v Bosni od kraljev nikoli, vsi kralji takrat Bosne pa so bili Srbski, eden se je oklical za rod “Nemanjićev”. Ti boš meni nekaj govoril, bil si pod “langobardi in franki” in tako naprej, brez svojega pravnega sistema, koristili so te da ti ebejo kevo tm in da vojskuješ za njih, na koncu si kot barbar vzel ozemlje staroselcem in naredil etnično čiščenje s strani tvojega “zahoda”, ki te je podpiral in “danke deutschland”, naredil zločine še pred tem v Jasenovcu in kasneje v “Oluji” in govoriš, kako boš ti nekoga počistil BARBAR EN oz. kradljivec zemlje Slovencem in Srbom in Srbom v Bosni. Novonastala fašistična tvorba “Hrvaška”; ki ni nikoli obstajal kot država, ampak samo kot regija v lasti nekoga. Vedno ste bili v lasti nekoga in ne seri. Vidi se kdo je agresor, to je tisti, ki je deportiral in pregnal STAROSELCE.

    • BorisDe

     Agresor je tisti, ki NEKOGA z večnih ognjišč odstrani, v tem primeru so “Hrvati novonastale države Hrvaška” odstranili staroselce Srbe z etničnim čiščenjem. Ti si AGRESOR in barbar, ki krade zemljo tudi Slovencem staroselcem, ne samo Srbom staroselcem. Dokaz pa so ravno tisti “traktorji” katere ti spominjaš, in tu se vidi kdo je agresor in agresor ti bo hebal mater izdajalsko Srbsko SRBINU JEDAN ZALUDJENI.

  • BorisDe

   Evo koliko so mali, dokaz: http://prntscr.com/kf023t
   Že Republika Srbska je večja od Slovenije za cca. 4000km2 in je polovica celotne Hrvaške:D Jokaj in sanjaj “Srbijo ko nokijo” palček!

   • Jovo Jamnica

    Ideja Velike Srbije je ugonobila Aleksandra Obrenovića in njegovo ženo Drago Mašin, 1903. Ideja Velike Srbije je bila botrovala atentatu na prestolonaslednika Franza Ferdinanda v Sarajevu, leta 1914. To je bil hkrati povod za WWI. Prste vmes so pa imeli Britanci, ki so paktirali s familijo Karadžordžević…

    • BorisDe

     Ojoj pazi da ne prestrašiš “Slovencev” z idejo “Velike Srbije”, kjer bi bili vsi Srbi združeni (že takrat ni vključevala Slovenije notri kot ozemlja). Britanci anglosaksoni so največji smrdljivci tega planeta, ki se mešajo v vse in povsod imajo prste vmes. Aristokratske sprijene gnide skupaj z njihovim mi5-mi6 itd. Londonistan – šeriat. Paki infested shithole. Se spomniš mogoče, ko princ Charles obiskal “Jugoslavijo”, no kmalu po obisku je začelo sranje. Sedaj je ta princ Charles obiskal Srbijo, pričakujmo sranje zopet. Če kdo ni bil nikoli prijatelj Srbom, so to oni, protestantske kurbice, ki so se mešale med sabo, polni sončnih peg zaradi incestov in podobno.

     • Jovo Jamnica

      LOL. Dobenga tu nebom prestrašo, ker malokeri ve, zakaj gre. Samo še začnem vlečt prostozidarske lože not, pa bode mera polna. Kakorkoli. Stvar datira v davnino nazaj. Bistvena pa je delitev Rimskega cesarstva. Recimo, Avstroogrska je hotela združiti se s Kraljevino Srbijo v neke vrste troedino monarhijo. To pomeni, seči s svojim ozemlem v “pravoslavje”. Ideja Velike Srbije pa je bila, seči s “pravoslavjem” preko meje na Drini. Če bi AO uspela združitev s Kraljevino Srbijo, bi ideja Velike Srbije seveda bila ogrožena. Madžari so bili odločno proti združitvi, saj bi ostali obkoljeni. Britancem pa ni dišalo nič, kar bi vodilo v smer novega imperija, velikosti vsaj polovice starega Svetega rimskega cesarstva.

    • cosmosjasnovidec

     No ja.Tole si napisal povsem točno.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

   • Ivan

    To tvojo republiko srbsko je ustvaril jebač Clinton,ki je tik pred Banja Luko ustavil hrvaško vojsko,kar je bila huda napaka.To danes tudi sami Američani priznavajo.

    • BorisDe

     Clinton je bil proti Srbiji s svojimi mudžahidi-vahabiti Alija Izmetbegović in ostali. Zopet nekdo, ki ne ve zgodovinskih dejstev in koga je Clinton administracija skupaj s CNN/BBC demonizirala, torej Srbe. PAMETNI. Če se ZDA ne bi vmešale bi lahko če ne drugega razdelili že enkrat to Bosno lepo brez 3je entitete džihijev, ampak ustaše so hotele preveč tako kot musliji. Sedaj imajo pa največ hahaha, kako že 51/2 = 25.5% si delijo musli-hrvaška federacija! Republika Srbska ima sama 49% Bosne. JOKAJ HRVOJE in SANJAJ MOKRE SANJE o “Srbiji ko nokiji”, samo naprej :D

   • tramal

    Res čudno da so srbini največji,naj številnejši v nekdanji jugi ,pa so vedno poraženi.Se pravi da niso vredni počenega groša.

    • BorisDe

     Palček Hrvoje oz. arijsko-mešani cigan anti-Sloven, samo tišina prosim, poraz se šteje ko ena zemlja kapitulira in ko tam ime tej zemlji ne določajo več lokalni staroselci, ampak tisti okupatorji. Srbija se je z istim imenom obdržala skozi zgodovino in doživela veliko več vojn, kot si ti sploh lahko predstavljaš, to kar ti poznaš je 0.01% vojn Srbije kot take. LEPE MOKRE SANJE TI ŽELIM ŠE NAPREJ O “mali Srbiji” miniaturni palček!

     • Someone

      Ahahaha. Sestrelitev ameriškega letala je bila čista sreča, napaka pilota. Slučajno ste namerili letalo pod mrtvim kotom, ki ga motilci signala niso pokrivali. Jajajja Američani so se “tresli” pred Srbijo, ki ni bila sposobna porazit neoboroženo Hrvaško ahahah. Vi ste doživeli največjo sramoto v zgodovini vojskovanja. Američani bi Srbijo lahko spremenili v prah in pepel. Kakšni tanki neki, lol. Če bi začeli s tomahawki bombardirat v 3 urah ne bi ostalo S od Srbije. “Velika” Srbija hahaha. Izgubili proti Sloveniji, proti Hrvaški, proti BiH, proti Kosovu. Ahahahahahhahahhhhhhhhhhhhahahahahah. Viva la USA. Dejte kakšno raketico izstrelit na Kosovo. Rad bi v živo videl kako vas bodo Američani zbrisali z zemljevida.

     • BorisDe

      Ja seveda, tudi ostalih (bilo jih je več) je bila čista “sreča”. Pa celga “apache-ja” majo kot tehnologijo zajetega tm eni “seljaki” po domači ga s kavljem zahaklal in z zoljo mu rekli “pridi dol” in še in še. Ko boš ti doživljal napad takšne velesile, boš lahko rekel da maš jajca, do takrat si BREZJAJČNEŽ. Nehali so bombardirati Beograd po sporazumu, vojna pa dejansko še ni končana. Kaj bi ti naredil, da te sedaj ZDA bombardira kreljo en kretenski, upam da ne boš tega doživel, da vidim kako arogantno bi potem govoril ustaško-šiptarsko govno tukaj mi nekaj pametuje. Vsak bo imel svojih 5 min, nič bat.

     • BorisDe

      A ti veš, da so ilegalno napadli Srbijo? Takrat ne Hrvaška, ne Albanija, ne Črna Gora, ne Makedonija, ne “Bosna” niso bili v NATO-u. Sedaj pa poglej, katere države so EKSPANZIONISTIČNO pristopile v NATO. NATO ima klavzulo, kjer piše “Ko je ena od članic NATO napadena, oni odreagirajo”. Kje je v tem primeru bila kakšna od članic NATO, da jih je Srbija napadla? No, resnica prihaja na dan, še za to bo nekdo odgovarjal kmalu. To je bilo direktno ilegalno mešanje v napad na Srbijo in tudi UN je to ostro obsodil.

 • Darth Vader

  AKTUELNO: Pozicija Srbije na mapi sveta – Milan St. Protić i Džon Bosnić (3.8.2018)

  https://www.youtube.com/watch?v=qRtUjqrnFp4&t=3s

 • cosmosjasnovidec

  Ravno včeraj sem gledal video posnetke teh balkanskih vojn na Youtube kjer je predvsem glavni krvnik bil Arkan.
  Ok balkanci kot balkanci ampak to kar so počeli srbski četniki na Hrvaškem,Bosni,Šiptarskem Kosovu je pa res več kot navadna svinjarija tako,da so še te srbske četnike vsi premalo potolkli.
  Dobili so grozovite batine v Sloveniji,Bosni,Hrvaški nazadnje so jih potolkli še Šiptarji kot cunje čeprav so četniki imeli sodobno orožje o kakršnem so vse balkanske države pa tudi Slovenija lahko le sanjali.
  Največja poanta vsega pa je,da še tale srbska četniška golazen kar naprej sanja ter kokodače kako bodo pobili šiptarje na Kosovem,Bosance,Hrvate čeprav so dobili batine od vseh oziroma so povzročili vsako vojno in v vsaki so bili brebutani na mrtvo.Posranec pač ostane posranec in živi dokaz je srb.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • hle

  V bistvu so dosegli Pirovo zmago ogromna področja kjer so prej živeli Srbi postajajo območje medveda tako da se nekateri demografi že sprašujejo kako bi nazaj privabili to Srbsko populacijo po nekaterih podatkih naj bi bilo ob trenutnih demografskih kazalcih čez štiri desetletja Hrvatov toliko kot Slovencev

 • koza

  a hoče plenki rečt, da bi morala Hrvaška s Srbijo kaj naredit, nič od tega brale, dokler tvoj pupi hodi po Srbiji in nosi vse na nos hujskaču iz Gline in ostalim, ogroženim v lastni otađbini; sicer pa sami sebi ne smejo verjet, izpoved Martiča, trenutna lokacija zapor v Esoniji, za počit od smeha … https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/nevjerojatna-ispovijest-mile-martica-nisam-ja-kriv-nego-srbija-koja-me-izdala-ja-sam-zivio-zivotom-sveca-1179713/