Hrvaška očitno še ni pripravljena na sezono! Poglejte, kako je trenutno videti ena “najlepših” plaž na Hrvaškem!

Foto: Naš bralec

Hrvaška plaža Sakarun, ki leži na severozahodni obali Dugega otoka, velja za eno najlepših plaž na svetu, ki privablja staro in mlado z vseh koncev sveta. Glede na to, da se je težko pričakovana poletna sezona že začela, bi človek pričakoval, da bo vse pripravljeno na prihod turistov, očitno pa je to utopija. Naš bralec nam je namreč posredoval fotografijo, s katere je razvidno, kako na plaži ležijo prave gomile morske trave.

Bralec, ki se je tokratnega dopusta še posebej veselil, na račun epidemije, ki je v 2. in 3. valu trajala precej dlje, kot je morda marsikdo pričakoval, je bil nad videnim razočaran. Pričakale so ga namreč gomile morske trave, 1,5 metra visoke. “Nedvomno sem razočaran, saj so imeli dovolj časa, da bi se pripravili in vsaj očistili plažo,” je zatrdil.

Foto: Naš bralec

Glede na to, da smo sredi junija, je temu primerno na Dugem otoku že veliko turistov, zato bi človek pričakoval, da se bodo Hrvatje na začetek poletne sezone pripravili. Takšne gomile namreč povsem po nepotrebnem skalijo podobo slavne plaže, ki je na račun naravne lepote marsikomu še posebej ljuba. Glede na to, da v počitniških katalogih in na spletu oglašujejo plažo, ki v realnosti niti približno ni takšna, je vse skupaj še toliko bolj žalostno. Konec koncev počitnice niso zastonj, zato človek upravičeno pričakuje, da je vse tako, kot se uglašuje.

Tako se plažo oglašuje:

Foto: Adriatic.hr

Foto: Adriatic hr

Ena od bralk Nova24TV je v povezavi z zadevo poslala naslednji komentar:
Pred kratkim sem zasledila v hrvaški oddaji Morje prispevek o tej plaži, v katerem so razložili, da je morska trava, ki jo morje odloži na obali, ključna za nastanek lepega peska oz. mivke, po kateri ta plaža slovi in da s tem , ko travo redno odstranjujejo, lahko daljnoročno povzročijo, da ta mivka izgine. Ker sem oddajo le bežno spremljala, ne jamčim za popolno točnost razlage, vendar nisem dosti zgrešila. Zato so se na Dolgem otoku odločili, da ne bodo več odstranjevali te trave s plaže in pustili naravi, da se sama obnavlja. Res pa bi turisti situacijo drugače sprejeli, če bi bili seznanjeni s to razlago in bi otočani plažo reklamirali tako, kot je.

Nina Žoher