fbpx

Hrvaška policija razkrila podrobnosti torkovega incidenta na avtobusu v Zagrebu, kjer je grozil pijani migrant

Foto: Martin Tironi/Pixsell

Policija je razkrila nove podrobnosti glede torkovega incidenta, ko je ilegalni migrant v Zagrebu na avtobusu grozil skupini mladih. Preiskava je pokazala, da je bil 23-letni storilec v času kaznivega dejanja pod vplivom alkohola. Zaradi svojega početja je bil že priveden pred sodnika za prekrške.

Po poročanju Večernjega lista so znane nove podrobnosti glede torkovega incidenta, ko je ilegalni migrant na avtobusu v zagrebškem predelu Dugave grozil preostalim potnikom, pri čemer je najhujše preprečila policija, ki se je hitro odzvala na klic enega izmed potnikov.

Hrvaška policija je v sporočilu za javnost povedala, da se je v času incidenta na avtobusu nahajal 23-letni prosilec za azil, ki ga je spremljal še en, 20-letni prosilec za azil. “V istem času je bil na avtobusu tudi 20-letnik v družbi svojih prijateljev. Med vožnjo je 23-letni prosilec za azil verbalno napadel 20-letnika, ki je kmalu opazil, da ima ta v torbi škarje, zaradi česar se je odločil, da se mu ne približa,” so v sporočilu za javnost poudarili na hrvaški policiji ter dodali, da je vseh pet moških iz avtobusa izstopilo, ko so ga prestregli policisti.

Slika je simbolična. (Foto: STA)

Osumljenec odveden pred sodnika za prekrške
V nadaljevanju so vpleteni v incident sodelovali v kriminalistični preiskavi, ki je bila uvedena z namenom razjasnitve dogodka. Pokazala je, da je bil 23-letnik v času incidenta pod vplivom alkohola. Po končani kriminalistični preiskavi je bil odveden pred sodnika za prekrške zaradi suma kaznivih dejanj po 6. členu zakona o prekrških zoper javni red in mir.

Rajko Golob