fbpx

Hrvaška: Sin mumificiral telo matere in ga vsaj 2 leti skrival v stanovanju, hkrati pa prejemal njeno pokojnino

Foto: YouTube

Deset dni po tem, ko je izbruhnil požar v stanovanju v Ulici Tina Ujevića na Reki, so delavci hrvaške Čistoće ob čiščenju smeti nabrali tolikšno količino smeti, da bi lahko z njimi napolnili dva smetarska kontejnerja. Ni pa to tisto, kar je šokiralo nič hudega sluteče uslužbence, ampak to, da so v enem prostoru našli celo mumificirano telo. 

Glede na to, da je preiskava še v teku, je težko govoriti o vseh podrobnostih, dejstvo pa je, da gre za telo starejše ženske. Proces mumifikacije običajno traja od šest mesecev do leta dni, v tem primeru pa je treba določiti čas smrti. Z Inštituta za sodno medicino na Reki pa so za 24. sata povedali, da je znano, da je ženska mrtva že najmanj dve leti.

Sinu umrle se je po ločitvi sesulo življenje
Sin preminule ženske je še pred desetimi leti veljal za povsem normalnega, saj je imel družino, avtomobil in pestro družabno življenje. Njegovo življenje je skrenilo iz začetnih tirnic po tem, ko sta se s soprogo, s katero ima sina, ločila. Slednja se je nato preselila v drugo državo. Sin pa je živel z gluhonemo materjo, ki je nihče ni videl kar dolgih sedem let. Prijateljem, ki so ga redno obiskovali, je nekega dne naročil, naj ne vstopajo več v stanovanje.

Smrt najverjetneje prikril zaradi prejemanja pokojnine
Več let je zaradi smradu krožila tudi zgodba o tem, da Fabo živi v stanovanju skupaj s svojo mrtvo mamo. Motiv za prikrivanje trupla bi lahko bil v tem, da je sin po mamini smrti še vedno želel prejemati njeno pokojnino. Dejstvo je namreč, da moški že več let ne dela, sosed pa je povedal, da ga je pred nedavnim slišal, ko se je prepiral s poštarjem, ko mu je ta dejal, da mu ne bo več vročal mamine pokojnine in ga opozoril, da bo to naredil zadnjič. Sicer pa Fabo po njegovih besedah velja za zelo plašnega, ki se boji policije in državnih institucij.

Foto: iStock

Požar pred desetimi dnevi je bil nenavaden, saj so morali gasilci posredovati kar dvakrat. Prvi poziv na pomoč so  prejeli ob 5. uri, a so jim ob prihodu dejali, da je lastnik sam pogasil požar. Pol ure po tem, ko so gasilci preverili stanje, pa so bili obveščeni, da je v istem stanovanju spet izbruhnil požar, ki je zajel sobo polno smeti, ki so se nabirale več let. Sosedje so bili glede najdbe materinega trupla ogorčeni in so dodali, da so institucije v vseh teh letih povsem zatajile, saj bi lahko zgorela celotna stavba, v kateri živi več otrok.

H. M.