Hrvaška vlada se je ob Evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih režimov poklonila žrtvam komunističnega terorja na Golem otoku

Hrvaški premier Andrej Plenković se je skupaj s še nekaterimi predstavniki hrvaške vlade ob Evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov poklnil žrtvam komunističnega terorja na Golem otoku. (foto: Vlada RH)

Hrvaški premier Andrej Plenković se je skupaj s še nekaterimi predstavniki hrvaške vlade ob Evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov poklnil žrtvam komunističnega terorja na Golem otoku.

“Ob Evropskem dnevu spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov smo se na Golem otoku poklonili žrtvam komunističnega režima,” je sporočil hrvaški premier Andrej Plenković.

Hrvaški premier je poudaril pomembnost negovanja kulture spomina. “Brez resnice ni niti spoštovanja do žrtev niti pomiritve,” je še dodal Plenković.

Goli otok je bil v času komunistične Jugoslavije zloglasen zapor in delovno taborišče, kamor je komunistični režim pošiljal politične zapornike.

Ivan Šokić