fbpx

Hrvaška zakonca zasužnjila 43-letnico in se brutalno znašala nad njo

Foto: iStock

Zakonca, ki sta devet mesecev v hrvaškem Poreču trpinčila 43-letnico iz Slavonije, je tožilstvo v Pulju spoznalo za kriva.

32-letnik in njegova leto dni mlajša žena sta v svojem domu v Poreču zadrževala 43-letnico, ki sta jo dobesedno zasužnjila. Prisilila sta jo namreč, da je v njunem domu ter tudi v restavraciji brezplačno delala. Tožilstvo je odločilo, da sta zakonca ženski protipravno odvzela prostost in ji povzročala hude telesne poškodbe, saj sta na njej med drugim ugašala cigarete in jo celo polila s solno kislino. Obtožena sta tudi kaznivega dejanja trgovanja z ljudmi.

43-letnica pa ni bila le prisiljena v zastonj delo v njunem domu, temveč tudi v restavraciji v Zadru, ki je v njuni lasti. Živela pa je kar v skladišču te restavracije. Očitno sta bila zakonca prepričana, da naj ženska dela v zameno za hrano in stanovanje, saj ni dobila plačanega prav ničesar, poleg tega sta jo izsiljevala, da mora delati zanju zaradi odplačila dolga.

Polila sta jo s kislino, jo dušila s plastično vrečko in večkrat zabodla
Hrvaško tožilstvo je razkrilo, da sta zakonca ujetnico tako psihično kot fizično trpinčila. Poleg tega, da sta na njej ugašala cigarete in jo polila z močno anorgansko kislino, znano kot solno kislino in za katero je znano, da je zelo nevarna, saj če pride v stik s kožo, razjeda človeško tkivo, lahko pa poškoduje tudi dihalne organe, oči in črevesje. Tožilstvo je tudi ugotovilo, da sta ji na glavo dala plastično vrečko in jo na tak način dušila, poleg tega sta jo porezala z nožem in celo večkrat zabodla. Moški naj bi jo tudi pretepal, potem pa jo zaklenil v prostor brez hrane in vode.

Zakonca sta očitno 43-letnico močno stradala, saj je imela pri svojih 170 centimetrih le 49 kilogramov na dan, ko so jo rešili. Da sta z njo ravnala zares surovo, pričajo tudi vse poškodbe, ki so jih zdravniki odkrili – tri zlomljena rebra, zlomljeno čeljust, hudo poškodbo ušesa, razbito arkado ter mnogo modric po celem telesu. Sosedje v Poreču so jo sicer večkrat videli tako ubogo, a so mislili, da je zasvojena z drogami.

Grozila sta ji, da se bosta znesla nad njeno družino, če pobegne
Nadzirala sta tudi njene klice in SMS-sporočila ter ji grozila, da se bosta znesla nad njeno družino, če bi le pomislila na pobeg. Na srečo pa je očitno njena družina kar slutila, da 43-letnici ne gre ravno najbolje, saj so bili prav najbližji družinski člani tisti, ki so jo rešili. Medtem ko je njena družina namreč prišla v Poreč, je 43-letnici uspelo priti do drugega mobilnega telefona, ki ga zakonca nista nadzorovala, in jih poklicati na pomoč.

M. S.