fbpx

Hrvaške parlamentarne volitve bodo 8. novembra

Foto: Bobo

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na spletnem mediju YouTube objavila poslanico in hrvaške volivce vljudno povabila na volitve v sabor 8. novembra tega leta.

“Usoda položila v vaše roke odgovornost za osmo sestavo hrvaškega parlamenta, zato pozorno poslušajte, kaj ponujajo politične stranke. Njihove odločitve bodo vplivale na vaše vsakdanje življenje v naslednjih štirih letih.” Mlajšim in tistim, ki bodo volili prvič pa je dejala, naj ne dopustijo, da drugi odločijo namesto njih, saj hrvaška potrebuje svež pogled in sodelovanje mladih v najpomembnejšem demokratičnem procesu.

Kandidate pozvala k pošteni tekmi in kulturi dialoga
Vse kandidate, ki boste kandidirali pozivam, da slovesnost demokracije ne pretvorite v karneval demokracije, saj je Hrvaška utrujena od nepotrebnih sporov in jalovih razprav.” Vse politične stranke je pozvala k politično korektnemu soočenju argumentov in vključevalni politiki za gradnjo boljše prihodnosti. “Kulturo dialoga in pepel iz preteklosti naj zamenja osredotočenost na gradnjo temeljev za boljši jutri,” je še toplo svetovala politikom, ki radi razburjajo hrvaško javnost.

Pero je močno orožje
K odgovornosti je pozvala tudi medije in poudarila, da lahko podajanje jasnih informacij volivcev oljaša odločitev. pozvala jih je k odgovornemu in profesionalnemu vplivanju na javno mnene, ker imajo neprecenljivo družbeno vlogo.

 

Marko Puš