Hrvaški mediji: Največ ilegalnih migrantov v Sloveniji je Pakistancev in Irancev; migrantski val ne popušča

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Radio Mrežnica poroča, da hrvaška meja z Bosno, pa tudi tista s Slovenijo, še vedno “pušča”, saj tam mejo dnevno prečkajo številni migranti. “Slednje je sklepati, ko se seštejejo podatki, ki jih objavljajo bosanske in slovenske službe. Migranti iz dneva v dan nezakonito prečkajo meje, a rešitve za omenjene tri države ni na vidiku,” piše omenjeni portal ter dodaja, da podatki, ki so jih posredovali bosanski organi, kažejo, da je od konca lanskega leta do danes iz Bosne in Hercegovine na Hrvaško prišlo vsaj šest tisoč nezakonitih migrantov.

To je namreč podatek, ki ga je podal direktor Službe za tujce v BiH Slobodan Ujić. Prav tako je Ujić dejal, da je od skupno 9.730 registriranih nezakonitih migrantov približno 60 odstotkov le-teh odšlo iz BiH preko meje s Hrvaško.

Do danes je v BiH vstopilo 9.730 nezakonitih priseljencev, od katerih je 7.958 izrazilo namero za mednarodno zaščito, a niti ena od približno 700 prošenj za azil ni bila odobrena,” je še povedal Ujić.

Največ ilegalnih migrantov, ki pridejo v Slovenijo, je Pakistancev in Irancev, vse več je tudi Somalijcev, a priseljenci prihajajo iz skoraj vseh držav od Bližnjega vzhoda do Afrike, še poroča hrvaški spletni portal Radio Mrežnica.

Demokracija