fbpx

Hrvaški predsednik in premier v znak dobrih medsosedskih odnosov pooblastila slovenskega premierja Janšo, da bo zastopal Hrvaško na vrhu EU

Foto: STA

Predsednik Hrvaške Zoran Milanović in predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković sta soglasno odločila, da bo Republiko Hrvaško na sestanku Evropskega sveta predstavljala Slovenija, so danes sporočili z urada predsednika Milanovića.

Danes je hrvaško javnost presenetila vest, da sta se hrvaški predsednik Zoran Milanović in hrvaški premier Andrej Plenković dogovorila, da slednji zaradi okužbe s koronavirusom ne more sodelovati na vrhu EU v četrtek in petek, zato bo Hrvaško tam zastopala Slovenija.

Iz urada predsednika Milanovića so sporočili, da je tovrstno pooblastilo Sloveniji znak zadnjih primerov dobrososedskih odnosov in sodelovanja dveh prijateljskih držav.

Foto: STA

Hrvaški premier Plenković je ob tem spomnil, da je Slovenija že predstavljala Hrvaško kot tudi obratno, zato sta se s predsednikom Milanovićem za nadaljevanje te prakse odločila ponovno. Slovenijo in Hrvaško bo na vrhu Evropskega sveta zastopal Janez Janša.

Sara Kovač