Tajni policijski načrt nakazuje, da bo Hrvaška gradila velik migrantski center na 80 tisoč kvadratnih metrih

Foto: STA

Poslanec v hrvaškem saboru Tomislav Panenić ter Ružica Vukovac, Nizar Shoukry in Ivan Prskalo, kandidati hrvaške stranke Most na prihajajočih evropskih volitvah, so v soboto na tiskovni konferenci opozorili, da naj bi pri Slavonskem Brodu nastal ogromen sprejemni migracijski center, ki naj bi se razprostiral kar na 80 tisoč kvadratnih metrih.

V soboto je potekala tiskovna konferenca, na kateri so poslanec v hrvaškem saboru Tomislav Panenić ter Ružica Vukovac, Nizar Shoukry in Ivan Prskalo, kandidati hrvaške stranke Most na prihajajočih evropskih volitvah, opozorili na številne težave, s katerimi se hrvaški državljani soočajo na obmejnih območjih Slavonije, Baranje in Srema. Poudarili so, da so gospodarska kriza, ilegalne migracije in številni drugi problemi, med katerimi so izpostavili zlasti onesnaževanje zraka, ki ga povzroča rafinerija nafte v Slavonskem Brodu, povzročili propad te nekdaj bogate regije.

Vukovačeva se je posvetila zlasti problematiki onesnaževanja zraka. Pri tem je poudarila, da “rafinerija v Bosanskem Brodu ogroža kakovost zraka ter s tem zdravje in kakovost življenja prebivalcev Slavonskega Broda“. V povezavi s tem je izrazila začudenje, da Evropska unija ne stori ničesar, da bi preprečila nadaljnje zastrupljanje prebivalcev Slavonskega Broda. Pri tem je poudarila vlogo Vlade Republike Hrvaške, ki po njenih besedah ne stori dovolj za to, da bi bili hrvaški problemi slišani tudi na ravni EU.

Foto: Fokus.ba

Ilegalni migranti postajajo vse agresivnejši
Shoukry je opozoril na težave, povezane z migrantsko krizo, pri čemer je poudaril, da ilegalni migranti tudi na Hrvaškem postajajo vse agresivnejši. Na to po njegovem mnenju kažejo številna kazenska poročila, povezana z njimi. “Svojo humanost in solidarnost smo med migrantsko krizo pokazali vsem ljudem, ki so bežali pred vojno v Siriji. Današnji migranti pa ne bežijo več pred vojno. Po informacijah, s katerimi razpolagam, se število ilegalnih migrantov, ki preko Hrvaške skušajo doseči Evropsko unijo, ne bo zmanjšalo v doglednem času,” je dejal Shoukry. Ob tem je opozoril na to, da se Evropska unija in njene institucije ne zanimajo dovolj za probleme, povezane z ilegalnimi migranti, s katerimi se Hrvaška sooča predvsem na območju obmejnega pasu s Srbijo ter Bosno in Hercegovino.

Foto: STA

Tajni policijski načrt 
Na konferenci je Shoukry zbrane soočil tudi z informacijo, da naj bi hrvaško notranje ministrstvo z Ino marca lani podpisalo pogodbo o novem sprejemnem migracijskem centru pri Slavonskem Brodu, ki naj bi se razprostiral kar na 80 tisoč kvadratnih metrih. Že tako obubožana regija bi bila torej lahko kmalu v prihodnosti soočena še z velikim prilivom ilegalnih migrantov, kar bi zagotovo drastično povečalo stopnjo kriminalitete na širšem območju. Za ilegalne migrante, ki prihajajo iz kulturno popolnoma drugačnega okolja, so namreč kraje, ropi, posilstva in razmetavanje smeti  ter druga kriminalna dejanja nekaj povsem sprejemljivega.

M. D.

 • AlojzZ

  Tajni policijski načrt

  Tajni??? Dvomim, če že jaz vem zanj.

  • 10mile30

   …naj bi…

 • Morala

  Kaj vse se naredi za denar!!!! Sem mislila, da so hrvatski oblastniki pametnejši od naših in vidim, da ne… bližje severne meje ga naredite, da olajšate pot ilegalcem…

  • Get Smart

   Nisi mislila, ampak si na podlagi prebranega in 1000x ponovljenega bulšita menila.

   Če bi pogledala z odprtimi očmi, bi videla in vedela, da je vse oblike RVACKE kao države skozi čas ustanovila kaviaržidoKOMINTERNA. Vse.

   In te kaviaržidokominternistične in njihove serbusne kreature vseskozi delajo proti Sloveniji in proti ljudem nasploh.

  • samsara

   Denar sveta vladar.

   Pa seveda tisti, ki ga tiskajo, kot npr. Rothschildi, ki nategujejo cel svet, najprej pa državljane ZDA, ki verjamejo, da je dolar valuta, ki jo tiska vlada ZDA.

  • SIMON ROZIC

   …kar s kakim Kitajskim mostom preko Kolpe, naravnost do “bele” Ljubljane!

 • Franc Šink

  O jej jej tajni načrt? He he….

 • JANEZ GUS

  Tu bo lansirna rampa za zahod.

 • Get Smart

  Ponovimo MILIJONTIČ. Rvacku je naredila kaviaržidokominterna in jo tudi fura.

  Otročki si morate sneti plašnice in začeti SPOZNAVATI RESNICO,
  sicer se kaviaržidokominternistične MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE pač ne bomo osvobodili.

  • Get Smart

   POLITIKA = pomeni DELO za POLITEJO, SKRB za POLITEJO = DRŽAVO. POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO (državo). POLITIKE najprej RAZLIKUJEMO glede na (1.) PRIPADNOST POLITEJAM, torej ZA katero DRŽAVO DELAJO, za svobodno pravno Slovenijo, kot dela edina ČLOVEŠKA stranka v Državnem zboru Republike Slovenije, torej SLOVENSKA Demokratska Stranka, ali delajo ZA ZLOČINSKO MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak … in (2.) na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO: poštena občečloveška dela ali izvajajo ZLOČINE PROTI ČLOVEŠTVU kot MURGLkomiji.
   Kaj PODTIKA kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA PROPAGANDA in otroci neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”, “nogomet je grd”, “nogomet je kurba”, “nogomet krade” … in kar je še bulšitizmov in LAŽI, ki jih je KOMINTERNISTIČNI (v lasti +90 % medijev na svetu) oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandni stroj (v lasti 99 % medijev v OKUPIRANI POLITEJI Sloveniji) naselil v oprane glavice OKUPIRANIH ljudi. Vzemimo primer »vsegliharstva«: nogometaš (napadalec) MESSI »je isti« kot nogometaš (golman) OBLAK? Ne. MESSI dela za POLITEJO ARGENTINO in dela (NA NAČIN) kot napadalec – zabija žogo v nasprotnikove gole ZA POLITEJO ARGENTINO, ne za Španijo, ne za Italijo, NE ZA VSE ISTE, ne za bla bla nogomet … ampak DELA ZA POLITEJO ARGENTINO. Medtem pa OBLAK DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, brani gol za POLITEJO SLOVENIJO, ni isti kot MESSI, ampak DELA ZA POLITEJO SLOVENIJO, ne za Španijo, ne za Italijo … in DELA drugače kot MESSI, in sicer NA NAČIN, da BRANI GOL za POLITEJO SLOVENIJO.

   • Get Smart

    MESSI ni španski, je argentinski V ŠPANIJI, RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji. “Vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo=POLITEJO” … so LAŽNA VSEGLIHARJENJA. Ali pa: “nogomet je kurba”, “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica”, kar OPRANI otroci radi ponavljajo. Ni prav, če poštenim kurbicam PODTIKATE NEPOŠTENOST: ti pošteno plačaš, one ti nudijo storitve. Za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih PEDERćINA in KURBETIN – Lm_ŠARAC_SD_Levica_DeSUS_SMC_SABratušak – ki vam ROPAJO MILIJARDE, uničujejo VAŠO DRŽAVO/POLITEJO, kulturo … v zameno pa vam nudijo storitev »jebanja na suvo u zdrav mozak nje«. NISO »vsi isti« – so pa vsi MURGL JUGOKOMIJI »isti« oz. igrajo za isto državo/politejo – MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
    ŠARAC ni slovenski premier, je MURGL JUGOKOMUNISTIČNI FEJKpremier v Sloveniji, je nastopljena pi-ar lutka, ki pred kamerami svira kurtzu, prodaja maglu … LAŽE, kot pes teče. Vsi KOMINTERNOVCI in njihovi SERBUSI=hlapci so:
    –MURGL-srbo-rvacko-šipći…JUGOKOMUNISTIČNI stvori v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –MUSLIć KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –pravoslavni KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji
    –gezoslavski KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMI stvori v Sloveniji … s starimi imeni: babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški …= kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI.

 • Olga101

  Plenkovič je izdajalec, kar se je lepo videlo pri isprejemanju istanbulske konvencije, čeprav so ji ljudje nasprotovali!

 • Get Smart

  Pa a vam zdrava pamet ne pove, da če bi Rvacku vodili ljudje, kot recimo sedaj Madžarsko, RVACKA pač na svojo zemljo ne bi uvažala muslićkultijev nje.

  Pamet v glavo, otroci, pamet v glavo.

  • Get Smart

   Učke odpreti in glavco uporabiti.

   • Get Smart

    Ne rabite »hitrih prstkov«, ampak najprej odprte učke in um in šele potem počasi in natančno s prstki napišite RESNICO o stvari.

 • ZatonMesecnikov

  Osebno zelo dvomim, da bodo ljudje to pustili. Bo prej njihova Vlada padla.

  • Perkele

   Ah, sej poznamo kvazi desničarje ala Ivan, orban, Plenko, velik demagogije, v EP pa skupaj s Fajonko v koaliciji glasujejo za Sorosove in Merklove pregloge.

   • ZatonMesecnikov

    Bluzič.

    • Perkele

     Ja to je vse kar lahko napišete, ko ste soočneni z dejstvi. Zato rabite alternativo prilagojeno vaši kapaciteti možganov s temi trash mediji.

     • ZatonMesecnikov

      kakšna dejstva pa Prekarle? nekaj sem videl da pišeš o Merklovi pa Sorošu. pa saj to so vsi tvoji levičarji,.

      Zeeeh, Prekarle, daj kaj bolj konkretnega…

     • Perkele

      Dejstva, da so v evropskem parlamentu SDS, FIDESZ, HDZ v koaliciji s SD in Tanjo Fajon, Soroševo plačanko.

      Torej, kvazi desničarji, kot sami sebe imenujete, glede na število diplomantov FDVja v SDSu, bi se s tem kar strinjal.

     • ZatonMesecnikov

      #Torej, kvazi desničarji#

      S tem se deloma strinjam parkele, saj se desnica po genocidu nad njo leta 1945 in njeni demonizaciji 50 let še do danes ni čisto opomogla. Levičarji imajo “Državno in javno lastnino” v rokah in s tem ekonomsko moč. Leta 1990 si nihče ni upal biti desničar. Saj jih zaradi demonizacije tega pojma nihče ne bi volil takrat.

     • Perkele

      Sami se demonizirate, kako gnusno je 24/7 vrtet Sorosa in migracije, v koaliciji pa sedet s Fajonko. Bršič vsaj ni tako nagnusren, da bi to počel, raje jasno pove, da gre med evroskeptike.

     • ZatonMesecnikov

      Ne vem za kakšno kalicijo se gre, vendar pa vem, da se bodo karte kmalu premešale.

     • Perkele

      Lol mesecnik, v Evropskem parlamentu so v koaliciji sds (EPP), liberalci DesUS, LMŠ (ki bo sedaj prišla v EP) v ALDE in socialisti SD.

      Ko Zver napada Junkerja in Fajonko, napada predsednika, za katerega je sam glasoval, saj je iz njegove EPP in svojo koalicijsko partnerko tzv soroševko.

      Karte se ne bodo premešale, tako kot v Nemčiji, bo v EP vedno velika koalicija. Vedno SDS z SD…. edina alternativa je DOM, ki se odprto pozicionira v evroskeptike.

      To bi antisoroševci lahko vedelu, da je SDS tako soroševska kot SD v Bruslju. Ste kužki ki doma lajate, pri gospodarju pa mahate z repom.

     • ZatonMesecnikov

      Pravim, karte se bodo na novo premešale… Tudi pri nas smo bili 50 let enotni in bratje…

     • Perkele

      Imate svoj svet, Nova24, realnost pa gre mimo vas. Pravi Slovenci volimo DOM!

     • ZatonMesecnikov

      kaj pa je to? DOM? Domobranci?

     • Perkele

      Morda imajo spletno stran?

 • Amerikanc

  Ne vem zakaj imajo Goli otok. Ne rabijo nič vložka.

  • Luiggi

   Tocno,naj imigranti popravijo podrtine tiste,ki smo jih mi zgradili!

  • Luiggi

   Tudi jaz sem pravi Amerikanenc ze vec kot 50 let i to proud one!Ne vem,ce imas samo ime ali si stvarni one?

  • SIMON ROZIC

   Goli otok bojo obnovili za turiste, ne za sužnje!

 • samsara

  “…ta ilegalne migrante, ki prihajajo iz kulturno popolnoma drugačnega okolja…”

  Narobe! Omenjeni prihajajo iz popolnoma nekulturnega okolja. Vsaj po evropkih standardih.
  Srednjeveška miselnost v vseh ozirih, kolikor je sploh kaj od miselnosti prisotno na njihvi strani.
  Zaostalost, primitivizem, nasilje, pohlep, sovraštvo…to ini še kaj v tem smislu ponazarja te ki prijajajo. Dokazov vsako uro več, kjerkoli prestopijo mejo evropskih držav.
  Zanimivo, tudi iz zgodovinskega vidika je in bo, kako tolerantne so oblasti večine evropskih držav, kako sprenevedave in kako namerno kršijo veljavno zakonodajo, ko obravnavao nepovebljene kriminalce.

 • RATATA

  Tudi pri velikem migrantskem centru nas bodo hrvati prešišali tako kot so nas z Ikejo. Buh jim ga požegnaj.

 • j52

  To kar se dogaja ne pelje več nikamor edino v propad evropske civilizacije in propad EU

 • plamen100

  Nasi bi lahko za migrante gradili v okolici Ljubljane celotna naselja infrastokturo in verskimi objekti. Koristi bi bi bile vec stranske, levicarji bi se lahko dnevno soocali z migranti in njihovo problematiko in jim pomagali v integracijo v ljubljansko vecinoma globoko pro yugo levicarsko druzbo.

  • Perkele

   Mah, Ljubljana je preveč luksuzno naselje, cene kvadratnega metra od 3000 – 11000, racionalna država jih da v vukojebino.

   • Jan Kovalski

    Ljubljana je vukojebina.

   • plamen100

    Pa menda ne izhaja vso to zlo ki je prizadelo Slovenijo v skoraj 30 let osamoavojitve iz Maribora, Celja, Novega mesta, Nove goeice ali Kopra?? Ves pederizem, pozenscenje moskih, femenizem, uzitki s bulmastifi…skratka vso to zlo izhaja iz Ljubljane in zato bi bi to naseljo imelo tudi nalogo zdravljenja izrojenih ljubljanskih levicarjev, enoko kot so po Italiji zamorci pozdravili stevilna levicarska gibanjanoz nekatere pa kar pojedli kot so razigrani Nigerijci lacni evropskih clovekovih pravic dobesedno Pameli (napisi v googla pamela italy) pojedli mucko njo pa v 9 delih spakirali v dva kovcka in odvrgli na smetisce. In to je to, cesar je potrebna ljubljanska levica, ki manigno potem zastruplja celotno slovenijo in zaradi tega zagovarjam vse migracije tudi od fajonke ki si zeli se colnov z migranti, ni problema vse v Ljubljano!

 • Slovenec

  Vse dajte migrantom, čisto vse.

 • Stanislav Juznic
 • Skrajno Desni

  Bolje da bi gradili krematorij ali pa plinske celice.

 • koza

  Shoukry je Sirijec, ki živi 35 let na Hrvaškem, nekje v Slavoniji in se zavzema za zaprtje meje, zanimivo ne?

  • Felikss_AH

   Albanec… Arbanas

   • koza

    zob – zobozdravnik

    • Felikss_AH

     ????

     • koza

      kontra, kaj imata Albanec … Arbanas skupnega, ta Siriiec je zobozdravnik

     • Felikss_AH

      Pardon… mislil sem da je Šipac… Arbanas (okolica Zadra)… ker prav takega s prrimkom Shoukry poznam

     • koza

      no, jaz pa vem za priimek Arbanas iz mojih krajev, pa tam ni Albancev, so pa Romi, ki so bili nesramni do stareših, kraje pa take pa to, pa jih je nek aktivist prek razkrinkane policije zrihtal, sedaj pa imajo težave v Međimurju isto kot v Slo. v času Drnovška, tak za intermezzo (če sem prav napisala) ha ha; folk ne zašteka, če je manjšina ne more kuj nekaj v tri dni delat proti drugim, a sebe pa pozabijo na bolje spravit, ja je treba med odprte oči, ne?

 • Van Der Waals

  izvolite mene pa bom zgradil kontracijska taborišča za ilegalce!!! si bodo za vedno zapomnili da muslimani cigani in črnuhi niso dobrdošli!!!

 • Felikss_AH

  Bratje nam Hrvatje počistili Slavonijo od nadležnih im Srbov da bi jo zdaj katastrofalno onesnažili z Marakesh “kulturami”. Takratna vojna operacija Bljesak se bo zdaj sprevrgla v navaden prdec. Nekateri so tam očitno pokasirali prepričljive milijone U$/€ iz Soroseve fundacije Open Borders, kamor je “dobri striček” Soros prenesel cca 18 milijard U$ za prav take namene. Mogoče je celo Soroseva cipica Fajonova nastopila kot posrednica.

 • Milan Onič

  Bo treba voliti desnico, da se evropske meje zaprejo, razumljivo, ne mejni prehodi, kot je cinično dejal predsednik vlade, prejšnji dan, ko je komentiral, kaj pomeni zaprtje meje! Jasno da ne mejnih prehodov, če prav z Hrvaško, tudi včasih, nebi bilo slabo!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!