Hrvati komunistov ne jemljejo več resno: Komunistična partija Hrvaške pred stečajem

Foto: iStock

Sodišče v Pazinu je objavilo poziv upnikom Komunistične partije Hrvaške (KPH), da v 45 dneh predlagajo uvedbo stečaja stranke, ustanovljene v Umagu leta 2013. Ta ima 13.700 kun (okoli 1.850 evrov) dolga, v 15 dneh pa mora sodišču poslati seznam premoženja in obveznosti. Če ne bo odziva upnikov in stranke, jo bo sodišče razglasilo za insolventno.

V tem primeru bo tako sodišče po uradni dolžnosti sprožilo skrajšani stečajni postopek, je razvidno iz objave na spletni strani sodišča.

KPH kot prvi uspešen poskus obuditve komunistične stranke na Hrvaškem po razpadu Jugoslavije ni politično vplivna. Svetnikov nima niti v umaškem občinskem svetu.

Hrvati preživelih komunistov ne jemljejo več resno
Predsednik KPH je Radoslav Ilić – Mrki, najbolj znan kot lastnik gostinskega lokala Tito v Umagu. Znan je tudi kot organizator simbolične hrvaško-slovenske Titove štafete, poroča STA. Hrvaški mediji so o KPH in Iliću tako običajno poročali ob 25. maju, ko so Titovo štafeto ponesli iz Umaga čez Reko in Kumrovec v Beograd.

Predsednik KPH Radoslav Ilić – Mrki je eden redkih, ki sploh še obujajo spomine na nekdanje totalitarne čase. (Foto: Arhiv Demokracije)

C. Š.

Komentarji so onemogočeni.