fbpx

Hrvati bodočo Šarčevo vlado označujejo kot eno najmanj pripravljenih, njeno edino orožje predstavlja demagogija!

Foto: STA

Medtem ko levica vzhičeno išče kandidate za ministre, je novoizvoljeni premier Marjan Šarec deležen vedno večjih kritik. Te ne prihajajo samo od kritične mase doma, ampak tudi iz tujine. Še posebej s sosednje Hrvaške, kjer vlada veliko zanimanje za naše notranjepolitično področje v luči arbitraže in drugih nesoglasij, ki med državama tradicionalno obstajajo.

Potem ko so bili na Hrvaškem presenečeni, da smo za premierja izbrali nekoga brez političnih izkušenj na državni ravni in nekoga, ki mu znanje tujih jezikov predstavlja neznanko, zdaj začudeno strmijo v sestavo vlade. Namreč, vse sodelujoče stranke, ki se v medijih šopirijo kot vladne stranke, pozabljajo, da so na državnozborskih volitvah doživele poraz.

Kot posebej problematično vidijo bratenje z Levico
Ob tem hrvaški medij 7dnevno še posebej problematizira, da je Marjan Šarec postal premier na račun neokomunističnih glasov Levice, ki ima devet poslancev v državnem zboru. Poleg tega, da zaprepadeno navajajo, da njen program predstavlja obnovo titoizma in Jugoslavije, ne pozabijo omeniti stališča, ki ga je v imenu Levice izrekel Luka Mesec, in sicer, da je izvoz Ahilova peta gospodarstva. Ob tem pa poudarjajo, da je izjava še posebej čudna zato, ker je eden izmed najbolj uspešnih gospodarstvenikov v Sloveniji, pri čemer so imeli v mislih Iva Boscarola, izjavil, da je le ena tretjina v Sloveniji produktivna.

Foto: STA

Izrazita se jim zdi le demagogija
Poleg tega pa ne moremo mimo opazke hrvaškega medija, ki ocenjuje, da so letošnje volitve v Sloveniji pokazale, da je Slovenijo doletela repriza Kardeljevega modela samoupravljanja, pri čemer dodajajo, da sta izrazito opazna ideološko nasilje in demagogija ljudi, ki v življenju niso ustvarili ničesar s svojimi lastnimi rokami, naučili pa so se le otresati jezik. Kar ne čudi, dodajajo, glede na to, da so se vsi v Levici od nekdaj napajali iz državnega proračuna.

Na koncu Aleksandra Čeferina izpostavijo kot najbolj verjetnega kandidata na prihajajočih volitvah in dodajajo, da je veliko vprašanje, kakšno bo stanje pri nas v primeru, da nas doleti nova globalna oziroma ekonomska kriza. Pri čemer problematizirajo, da je Šarčeva vlada ena izmed vlad, ki je najmanj pripravljena na krize in katere orožje je zgolj demagogija.

H. M.