Hrvati zaradi nevihte in kalne vode v petek prekinili iskalno akcijo za pogrešanim 48-letnim Slovencem Boštjanom Dolničarjem

Boštjan Dolničar. Foto: Facebook.

Ekipe pomorske policije, luške kapitanije, potapljači in gasilci so ves petek v Vrsarju nadaljevali obsežno iskalno akcijo za pogrešanim 48-letnim slovenskim državljanom Boštjanom Dolničarjem, ki je v četrtek pozno popoldne padel z vodnega skuterja, medtem ko je z dvema otrokoma užival v poletnih vragolijah na morju. Hrvaški reševalci so bili primorani v petek akcijo večkrat prekiniti zaradi preveč kalnega morja, ob 16. uri pa jo dokončno odpovedati zaradi napovedane nevihte. Šlo je za zelo težko odločitev, saj svojci Dolničarja še vedno čakajo na potrditev, da je njihov partner in oče umrl, saj so skupaj dopustovali v kampu Valkanela, kamor je nesrečnik prihajal več kot deset let. Z ministrstva za morje, promet in infrastrukturo so sporočili, da se bo reševalna akcija v petek nadaljevala takoj, ko bo to dopuščalo vreme.

Kot smo poročali že v četrtek, se je v Vrsarju ponesrečil 48-letni bodibilder iz Ljubljane, ki naj z vodnim skuterjem ne bi vozil prehitro, potem pa je nenadoma padel v morje, zato so bili po pričevanju očividcev najprej prepričani, da je z glavo udaril v krmilo, a pozneje so se razširila ugibanja, da bi mu lahko odpovedalo tudi srce. No, dokler njegovega trupla ne bodo našli, je še nemogoče sklepati, kaj se je v resnici zgodilo, so sporočili z lokalne policijske postaje.

Boštjan Dolničar, vsaj tako gre sklepati glede na njegov profil na Facebooku, je bil poleg fitnesa in vodnih športov navdušen tudi nad hitrimi avtomobili. “Moja ljubezen, črn zunaj, rdeč znotraj in dovolj hiter. Pride njegov čas, ko sneg odide,” je denimo pripisal ob sliki z mercedesom sl63, ki jo je imel za prikazno sliko na svojem Facebook profilu. Bil pa je tudi velik navijač svojega sina, ki ga je še lani poleti spremljal na nogometni preizkus v zagrebško mladinsko Dinamovo šolo. “Moj sin,” je ponosno pripisal ob skupni fotografiji, ki jo je objavil na Instagram profilu.

Boštjan s svojim sinom. (Foto: Instagram)

Kot smo že poročali, je bil v času nesreče z Boštjanom na skuterju tudi njegov sin, ki pa se ob očetovem padcu sam ni poškodoval, je pa, tako kot tudi sin prijatelja, v velikem šoku. Poletne počitnice v Vrsarju so se tako v trenutku spremenile v tragedijo.

Tibor Ferk

 • Stajerka

  ..nikoli ne veš, kje in kdaj pride trenutek, ko se pretrga tanka nit življenja……sožalje svojcem….

  • Rok Štiftar

   Dva otroka. Kakšna tragedija. V mislih z družino.

 • ZatonMesecnikov

  Sožalje, neumna smrt zaradi objestnosti, če je res pred njimi vozil čoln, da bi delal valove in bi sina bolj metalo na zračnici.

  Kljub vsemu pa vprašanje. Če priimek in Mercedes ter skuterji in gliserji ne nakazujejo na sorodstveno vez z Borcem in generalom Ivanom?

 • Claudio Moro

  Torbicar. Trenerkar!

 • karpelec

  Spet en pogrešan hudi mačo, s hudim avtom.

 • rrrrr

  Človek je v nesrečnih okoliščinah izgubil življenje, otroci očeta in žena moža. Zadoščala bi kratka in spoštljivo zapisana vest s strani novinarja , mi pa se vzdržimo nepietetnega modrovanja v svojih komentarjih – razen izraza globokega sočutja z njegovimi najbližjimi.
  Tudi pri spoštovanju človekovega dostojanstva ob družinski tragediji bodimo drugačni od levičarskih novinarskih mrhovinarjev in njihovih sledilcev.

 • Basileus

  Steroidi švohnijo srček.

 • Skrajno Desni

  Napumpan nadutež z steroidi.

 • Tedo Medo

  Jasno, da Hrvate nič ne briga za Slovence, čeprav smo 90% vseh tujih turistov pri njih.

  Samo v Sloveniji je še bratstvo i jedinstvo, čeprav tudi jaz tega ne rabim. S Hrvati bi morali delati enako kot oni z nami. Naj naši morski policaji brez pogovarjanja takoj ustrelijo hrvaškega ribiča in njegov čoln v našem morju, da se bosta potopila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!