fbpx

Hud samomorilski napad na krščanske družine v parku: Več kot 70 mrtvih in 340 ranjenih

Foto: Twitter

Očitno se bojazen, da bodo skrajneži udarili tudi na največji krščanski praznik, uresničuje. V Pakistanu se je v parku, le nekaj metrov stran od otroških gugalnic, razstrelil samomorilski napadalec. Najmanj 70 ljudi je umrlo, več kot 340 pa je ranjenih. Med smrtnimi žrtvami so predvsem družine z otroki. Odgovornost za napad so prevzeli talibani.

Očividci poročajo o grozljivih prizorih na mestu, kjer je eksplodirala bomba. Tamkajšnje ministrstvo za zdravje je že potrdilo število smrtnih žrtev, nekateri viri pa poročajo, da naj bi bilo ranjenih še 200 ljudi. Sky News poroča, da gre za krščanske družine, ki so velikonočno nedeljo preživljale v parku.

Deli človeških teles so ležali po vsem parku, so po poročanju Reutersa povedali očividci. Policija za zdaj še ni čisto prepričana, ali se je napadalec razstrelil sam ali pa je šlo za daljinsko vodeno bombo, sumi pa, da je šlo za samomorilskega napadalca.

Policija in reševalci so takoj prispeli na kraj napada, številne ženske z otroki, ki so v kritičnem stanju, so odpeljali v bolnišnico. Na pomoč so prihitele vse dežurne urgentne službe v mestu. Bolnišnice prosijo tudi za darovanje krvi, poroča Daily Pakistan.

Skrajneži so se očitno odločili udariti prav na največji krščanski praznik. Kot smo poročali, naj bi pogrešanega krščanskega duhovnika iz Indije islamski skrajneži na veliki petek neusmiljeno križali.

N. K.