Huda nesreča avtobusa v priljubljeni turistični regiji

Foto: epa

V nesreči avtobusa, ki je v petek zdrsnil v reko v gorovju Andi na jugovzhodu Peruja, je umrlo najmanj 23 ljudi, 32 pa je bilo ranjenih. Avtobus je skoraj povsem potonil, kar je reševalcem še dodatno otežilo delo. Nesreča se je zgodila v regiji Cusco, ki je med turisti zelo priljubljena.

Nočni avtobus je s 56 potniki v četrtek odpeljal iz mesta Puerto Maldonado v mesto Cusco. Nekateri od potnikov so bili namenjeni v mesto zaradi nedeljskih predsedniških volitev.

Tovorno vozilo avtobusu prekrižalo pot
Nesrečo naj bi zakrivilo tovorno vozilo, ki je avtobusu prekrižalo pot, zaradi česar je voznik avtobusa zavil v reko Mapacho, je navedel predstavnik lokalne policije Linio Sanchez. Ranjene so prepeljali v bolnišnico v Cuscu in bližnje mesto.

Podobne nesreče so v Peruju zaradi zahtevnega terena in slabih prometnih ureditev sicer pogoste. Januarja je v nesreči avtobusa, ki je v regiji Junin zdrsnil v reko, umrlo 16 ljudi, 10 pa je bilo ranjenih. Po navedbah perujskega notranjega ministrstva so prometne nesreče leta 2014 vzele skupno 2798 življenj.

B. O., STA