fbpx

Huda ura: ISIS poziva muslimane v Franciji, naj zakurijo volišča in umorijo kandidata

Foto: epa

Islamska država je v zadnji reviji Rumiyah, ki je izšla v četrtek, naročila svojim muslimanskim pripadnikom, naj v nedeljo, ko bo drugi krog francoskih predsedniških volitev, tam izvedejo napade. Naj ne izbirajo sredstev, velja tako za napad na volivce Marine Le Pen kot tudi za Emmanuela Macrona.

V omenjeni številki Rumiyah, revije Islamske države, ki izhaja tudi v francoščini, je zapisano: “Ne pozabi na svojo dolžnost muslimana. Izberi kandidata, ki ga boš ubil, in volišče, ki ga boš zažgal.” Pripadnike in simpatizerje Islamske države še poziva, naj izpovejo svojo vero v Alaha in se dvignejo v boju proti kandidatoma.

V članku je tudi zapisano, da ni vprašanje, kdo od “dveh hudičev” je slabši. “Onadva sta malikovalca,” navaja članek, ki poziva svoje bralce, naj ne stojijo in čakajo, ampak gredo v akcijo, uničujejo volišča in nimajo usmiljenja do nikogar, ki ne pripada njihovi veri.

Foto: printscreen

Osumljenec že 3 leta pod strogim nadzorom zaradi njegove radikalizacije
Njihove napovedi pa se že uresničujejo, saj Jihad Watch poroča, da so v Franciji v nekem avtomobilu že našli zastavo Islamske države. Francoske oblasti so kmalu potem aretirale radikalnega muslimana blizu letalskega oporišča, poleg pa so našli nekaj orožja, zastavo, ki slavi zvestobo Islamski državi, in še več zastav Islamske države v njegovem avtomobilu. Osumljenec se je rodil leta 1983, se nato spreobrnil v islam in bil od leta 2014 pod strogim nadzorom zaradi radikalizacije.

Marjanca Scheicher