fbpx

Identificirali še enega Britanca, ki je talcem rezal vratove

Foto: TW

Ameriški mediji so objavili novico, da so identificirali še četrtega britanskega borca IS, ki je sodeloval pri mučenjih in ubojih talcev z Zahoda. 

Najbolj razvpit med njimi je Mohamed Emvazi, bolj poznan pod psevdonimom Jihadi John, ki je bil ubit novembra lani v mestu Raka na vzhodu Sirije. Zaradi njihovega britanskega naglasa so jih zahodni jetniki poimenovali kot Beatle (The Beatles).

Zadnji iz četverice britanskih džihadistov je 27-letni El Shafee Elsheikh iz Londona, kamor je prišel z družino leta 1990 iz Sudana. Elsheikh se še vedno nahaja v Siriji in ima s svojo družino – vendar ne z mamo, ki je nad sinovim življenjem razočarana – redne stike. “Ne, ta fant ni moj sin, to ni sin, ki sem ga vzgojila,” pravi Maha Elgizuli.

Preostalo dvojico islamskih skrajnežev sestavljata Alexanda Kotey, čigar usoda ni znana, in Aine Davis, ki so ga lansko leto prijeli v Turčiji. Vsi štirje Britanci – Beatli so odrasli v isti londonski zahodni četrti, ni pa znano, ali so se poznali že prej. Odgovorni so za smrt sedmih britanskih, ameriških in japonskih talcev, ki so jim odrezali glave. Prav tako so ubili še vsaj 18 pripadnikov sirske vojske, poroča Index.

M. P.