fbpx

Identificirali že drugega napadalca na duhovnika. Mati: “Poznam svojega otroka. Nisem ustvarila hudiča.”

Adel Kermich (levo) in Abdel Malik Petitjean(desno). Vir: Youtube

Francoski tožilci so identificirali že drugega napadalca na preminulega francoskega duhovnika. To je 19-letni Abdel Malik Petitjean, za katerega mati pravi, da je prijazen otrok. “Nisem ustvarila hudiča”, še pove sebi in sinu v bran.

Nedavni napad v cerkvi na severu Francije sta izvedla “vojaka” IS, 19-letna najstnika Adel Kermish in Abdel Malik Petitjean. Identiteto drugega napadalca so potrdili DNK testi, so povedali v protiterorističnem oddelku francoskega tožilstva.  

V napadu sta najstnika z noži ubila 84-letnega duhovnika Jacquesa Hamela, ranjeni pa so bili tudi trije verniki. Napadalca, ki sta usmrtitev duhovnika snemala, vse skupaj pa spremenila v poseben obred v arabskem jeziku, so policisti ustrelili, ko sta zapuščala cerkev in vzklikala ‘Alah je velik’.

Zaradi streljanja je bilo telo Abdela Malika hudo iznakaženo, zato ga je bilo zelo težko prepoznati. Policistom je naposled uspelo zato, ker so na domu njegovega pajdaša Kermisha našli osebno izkaznico Malika ter potrdil njegovo identiteto z ujemanjem DNA z njegovo materjo.

Potem ko so javno razglasili ime drugega napadalca, je njegova mati Yamina zanikala, da bi le-ta lahko bil morilec. “Svojega otroka poznam in vem, da je prijazen. Nisem ustvarila hudiča”, je dejala in dodala, da njen sin nikoli ni govoril o IS, poroča BBC. 

V. V.