fbpx

Ideologija islama ponovno grozi: Nogometaši Anglije se bodo pomerili na stadionu, ki ga je Islamska država uporabila v svoji propagandi terorja

Foto: SITE Intelligence Group

Anglija bo v okviru svetovnega prvenstva v nogometu odigrala tekmo na ruskem stadionu, ki ga je teroristična skupina Islamska država uporabila v okviru propagandne kampanje. Bolni džihadisti so na začetku leta objavili fotografijo džihadista z brzostrelko in bombo v rokah, v ozadju pa je mogoče videti areno Volgograd, ki se nahaja v južnem delu Rusije. Pod zloveščo sliko pa je mogoče prebrati svarilni napis: “Počakajte nas.”

Stadion bo med drugim gostil angleško ekipo pod vodstvom Garetha Southgata, ki se bo pomerila s Tunizijo 18. junija. Vsem gledalcem, ki si nameravajo ogledati tekmo, svetujejo, da se seznanijo s potovalnimi nasveti z namenom zagotavljanja lastne varnosti. Slika je bila deljena preko aplikacije Telegram in je vsebovala enkript verza iz Korana z namenom pozivanja džihadistov, da ti izvedejo smrtonosne napade v ZDA in Rusiji.

Skupine povezane z Islamsko državo so preko družbenih medijev fotografije delile s svojimi sledilci, prav tako pa tudi fotomontaži z nogometnima zvezdama Lionelom Messijem in Neymarom. Na eni izmed fotografij je Messi obglavljen, na drugi pa Neymar objokan sedi na kolenih, medtem ko poleg njega stoji terorist z nožem v rokah.

Foto: YouTube

Skrajnežem se je pridružilo tudi veliko Rusov
Strašljive podobe predstavljajo grožnjo prihajajočemu svetovnemu prvenstvu v Rusiji kot del kampanje terorja, ki jo vodijo fanatiki iz vrst teroristične skupine Islamska država. Po podatkih Mirrorja se je več tisoč Rusov odpravilo na Bližnji Vzhod z namenom, da se borijo v imenu džihadistov. Strokovnjaki v Moskvi verjamejo, da se je skrajnežem leta 2015 pridružilo okrog 2,400 ljudi.

Predsednik argentinske nogometne zveze Claudio Tapia se je srečal z ambasadorjem Victorjem Koronellijem v Buenos Airesu, da bi razpravljala o varnostnih ukrepih. Kljub temu, da Tapia ni razkril, kaj je bilo povedano na srečanju, je povedal, da je zaskrbljen zaradi grožnje ekipi in njihovemu zvezdniku Messiju. Glede na obstoječe grožnje s strani ekstremistov je pričakovati, da bodo na svetovnem prvenstvu v nogometu FIFA World Cup 2018, ki bo odigrano v časovnem obdobju od 14. junija do 15. julija v 11 ruskih mestih, veljali poostreni varnostni ukrepi.

N. Ž.