fbpx

Ilegalni migranti skušajo celo z lasuljami prelisičiti grško mejno policijo

Migrantske lasulje (foto: Protothema)

Na bregu reke Evros, kjer teče grško-turška meja, so odkrili lasulje, ki naj bi jih migranti uporabljali, da bi se zamaskirali v ženske, poročajo grški lokalni mediji.

Dolgolase lasulje naj bi odkrili na področju Feresa, po trditvah Ekathimerini pa naj bi se migranti posluževali lasulj, da bi prelisičili grško mejno policijo. To naj bi jim olajšalo vstop v Grčijo.

Države EU z Grčijo na čelu te dni obtožujejo turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana, da izkorišča migrante za izsiljevanje Evropske unije. Ne motijo se, Erdoğan to tudi počne. Vrsto let mu je pri tem početju pomagala ravno EU, ki ga je zalagala z milijardami evrov, ki naj bi šle za migrante.

https://twitter.com/mgajver/status/1235584255876530176?

Po poročanju Protothema so lasulje nedaleč od reke Evros našli pripadniki grške vojske. Šlo naj bi za poskus migrantov, pri ustvarjanju podobe migrantske horde kot skupine žensk in ne za boj sposobnih moških.

Ob tem naj bi Turki migrante, ki jih pošljejo proti grški meji, tudi označili in preko posebnih zapestnic spremljali njihovo gibanje. Turki naj bi si s tem in droni pomagali pri koordiniranih napadih s solzivcem na pripadnike grške obmejne policije.

Ivan Šokić