Ima Putin v Evropi res skrito tajno vojsko?

Foto: epa

Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi imel v Evropi pod nadzorom zasebno vojsko, ki se je v vsakem trenutku pripravljena odzvati na njegov ukaz. “Speči” vojaki naj bi prestali identično urjenje, kot ga prestanejo ruski obveščevalci, pišejo zahodnoevropski mediji. 

Skrivnost domnevne vojske Vladimirja Putina je bila “razgaljena” po izidu knjige Putinova skrivna vojna avtorja Borisa Rajtšusterja. V knjigi avtor razkriva, da so specialno izurjeni pripadniki skriti v več evropskih državah, predvsem pa v Nemčiji. V šolah naj bi se v glavnem urili običajni športniki, njihovo urjenje pa naj bi nadzorovali nekdanji pripadniki ruske obveščevalne službe in specialne padalske enote.

Po mnenju avtorja je ravno to, da se ti ljudje predstavljajo kot nekdanji pripadniki posebnih služb, odlična krinka za dejansko podtalno delovanje, kar naj bi bilo tudi temelj Putinovega delovanja v Evropi. Enote naj bi se urile v boju 1 na 1, pa tudi v borbi z noži. Pri simuliranih dvobojih naj bi ne bilo pravil, saj naj bi želeli poustvariti realne borbene situacije.

Gre za pripadnike Pegide?
Nemški časnik Bild se je prikopal do informacij, da naj bi te enote delovale v okviru gibanja Pegida in njenih partnerskih organizacij, poroča srbski Blic. Prostovoljce naj bi pošiljali tudi v Rusijo, kjer naj bi se urili v napredem specialnem delovanju, ki naj bi vključevalo ravnanje z eksplozivom, strelnim orožjem in podobnimi taktikami.

Ž. K.

 • vremnov

  Ja to je to Pegida to so dejansko zakamuflirani ruski teroristi…. ej kaj si bodo levakarski mediji po svetu še zmislili.

  Majo teroriste, ki pobijajo ljudi po evropi, ampak tam brez vee raziskovat ker so to teroristi muslimani in če si proti muslimanom si nestrpen, gremo najdit nekaj boljšega, narodo zavedna Pegida..in ruski zakamuflirani vojaki. TO bi šlo skupaj kaj če bi napisali da gre za eno in isto zadevo.

  Človek ne more verjet kako mora bit nekdo zarukan da ti gre vlečt take povezave.

  • Brane

   Da da,takoimenovani levičarji-antifašisti so izumili praktično vse neumnosti,katere danes uničujejo življenje v Evropi in še posebno v Sloveniji. Takoj ko jim poveš,da so to povsem zgrešene poti in da prihaja poguba,te popljuvajo, da si fašist. Lastijo si pravico odločati praktično vse,če ni po njihovo si fašist !!!

 • indijanka

  Pegida in Rusi..ha..ha.ha. To je še meni, ki se ne spoznam na vojaške stvari hecno. Se mi pa prav nič smešna ne zdi prodaja našega letalskega prevoznika. Niti cena prodaje, še manj pa novi lastniki. Iranski državljani. A smo mi res na glavo padli?

  • Brane

   Seveda ne,če bi bila Adria kaj vredna bi jo lahko preko tujcev kupila UDBA,ima denarja na pretek. Iranci rabijo samo logistiko,ki jim je bila zaradi embarga onemogočena !!!

   • indijanka

    Drži. Čeprav veš, slaba banka je še vedno banka, podvržena bančni zakonodaji. Le kako ji je uspelo izvesti to čudežno transakcijo in glede na nizek ugled, kako si jo lahko privoščijo.

    • Brane

     Seveda pozabljaš,da slabo banko itak vodi UDBA !!! Torej ????
     Slabo banko dejansko vodijo tisti,ki so poskrbeli,da je nastala !!!

     • indijanka

      Banka je morala opraviti skrben pregled kupca. Če torej ne bo zanimalo našega Urada za pranje denarja in financiranje terorizma na kakšen način se je banka odočila sodelovati z ljudmi, ki so pod drobnogledom in na posebnih seznamih, potem upam, da bo zanimalo to tuje kontrolne inštitucije. Predpisana kazen bo precejkrat višja od kupnine.

  • Brane

   Bo pa Putin menda odprl vse tajne arhive od 1930-1990,to bo greznica,ko bo luč sveta ugledala vsa svinjarija Evropske kao-elite,beri pokvarjene politikanske in bankirske mafije !!!

   • Mihilus

    Ruski arhivi najbrž skrivajo neverjetne skrivnosti nekega plemena, ki je pred 99 leti izvedlo revolucijo in ugrabilo državo. To kar se tam skriva bo ponovno napisalo zgodovino 20. stoletja.

    • avtohtoni neandartalec

     Jep, raziskave kažejo, da pravi Arijci izvirajo iz Sibirije.

   • avtohtoni neandartalec

    da se je to zgodilo, bomo vedeli po tem, ko bo Rusija naenkrat pripravljena na demokratične spremembe in vključena v velike gospodarske projekte globalnega značaja,češ brez Rusov se ja nič ne more poganjati, so bili ja vedno električni generator Evrope.

  • Franc Novak 1979

   To, da so Adrio prodali Irancem, pa ni več šala. Iranci so namreč šiitski muslimani, v Sloveniji pa je od leta 1996 vsaj 70.000 bosanskih državljanov, ki so sunitsko usmerjeni, kar nekaj med njimi pa je najbrž vehabitov, saj je BiH po zadnjih podatkih središče vahabizma v Evropi. vsi vemo, da se na BV ti dve struji spopadata med seboj, kar zna biti za splošno varnost letalskega prometa zelo neugodno. Morda bi bilo dobro preveriti VSE, ki se na letališču Brnik ukvarjajo s logistiko letov.

   • indijanka

    Ja, kdo bo pa hotel sedaj leteti s to floto? Oziroma si bo upal, brez cmoka v grlu. Zaljubljenih psihopatov, ki ugrabljajo letala je malo, drugih je več.

   • avtohtoni neandartalec

    Vehabiti so vojaška milica Saudske arabije, torej samo še en bojni polk svetovnega policaja.

 • Mihilus

  Bog si ga vedi kaj Putin planira. Do zdaj je dokazal, da je v igri spretnejši od tekmecev doma in v svetu. Glede na to kako ga lažnjivi in manipulativni mediji poskušajo očrnit pa sem prepričan, da predstavlja oviro v načrtih angloameriškega imperija.

  • ljubinica

   Se spomnite, kako je Thatcherca nasprotovala združitvi Nemčije? Bali so se močne Nemčije.
   In zdaj jo nameravajo z multikulturizmom uničiti. Merkelca se posvetuje s Sorosom … HA

  • avtohtoni neandartalec

   Evropo pravzaprav sestavljajo tri velike prarase, in sicer arabci, germani in slovani.

 • ljubinica

  “Ruski predsednik Vladimir Putin naj bi imel v Evropi pod nadzorom zasebno vojsko, ki se je v vsakem trenutku pripravljena odzvati na njegov ukaz.”
  Zdaj pa že norite.
  To je novinarstvo na nivoju Eugenije Carl.

 • ljubinica

  Sloveniji je bolj kot Putin nevaren Georg Soros. Cilji Sorosovega boja: uničiti narode Evrope, uničiti krščanstvo.

  • Ruggedplant

   Imaš kakšen konkreten dokaz? Dokazov o tovrstnih namenih Putina pa imaš celo morje.

   • ljubinica

    Išči na Google pod Soros …. med drugim financer in ideolog Mirovnih inštitutov (glej, kaj je Mirovni inštitut Slovenije ….)

    • Ruggedplant

     Mi ni treba, ker to vem. Spodaj sem ti odgovoril:
     “pravzaprav od obeh – eden jih plačuje, drugemu so ideološko pokorni (kot še nekateri ostali rusofili tega foruma).”
     Si spregledala ali namenoma prezrla?

  • avtohtoni neandartalec

   Za slednje bi mu najbrž papež z veseljem pomagal in dal vse kar ima, če bi mu lahko uspelo. Lepo te prosim, kdo pa danes noče uničiti krščanstvo, ne vedo kako bi se ga znebili, da bi lahko začeli vsiljevati svojo Tretjo zavezo in nauk o Supermanu. Ne gre, ker si nihče ne upa začeti.

 • Duhec

  Ne smesite se s takimi clanki… vsi jih majo.

  • Ruggedplant

   Tako kot so vsi politiki “isti”, kajne? Sancta simplicita.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  hahaha, jansa je pa posten in nedolzen clovek

 • tarantela

  Ne serite klamf, saj ni prvi april!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  zanimivo, da sta tako 24ur kot nova24tv proameriska medija, en je pac lev drug pa desn, oba pa piseta pravljice za lahko noc

  • Ruggedplant

   Kdorkoli stopi na žulj ruski komunistični oligarhiji je avtomatsko pro-američan? Odrasti, Luka.

   • FreedomAndDemocracyNOT

    haha dejansko jemljes ta clank za verodostojen, niti vec pomoci. A ti je dolgcajt v zaporu jansa?

    • avtohtoni neandartalec

     Ampak ni fer, en Ameriški portal Janšo odkrito napada, drugi pa samo tolerira, zadnje čase se mi zdi, da so ga začeli nekoliko kritizirati celo na strani SDS.

     • FreedomAndDemocracyNOT

      VSE politike v zapor, pa jovo na novo, vsa ta stara garda sabotira slovenski narod, sam dokler ma jansa legijo fanatikov za njim, bo drzava propadala…

     • avtohtoni neandartalec

      S takimi javnimi uslužbenci, se verjetno vsak predstavnik ljudstva trudi, da bi bil čim bolj podoben Hitlerju, ali vsaj Mussoliniju, z mehkim.
      Saj nam naravnost povejo, da niso normalni, ampak mi se ne sekiramo, še po lastnih politikih udrihamo in od njih zahtevamo, naj se s teroristi raje pogajajo. Upravljalci družbenega premoženja pa financirajo ves ta cirkus oziroma psihiatrično koncentracijsko taborišče odprtega tipa ter se javno zgražajo, da se kaj dogaja in je bolj veselo.

 • dr Janez Sveti

  Če je že odkrito, bom jaz odkrit. Sem poveljnik vrhunsko izurjenih elitnih spečih (nekateri tudi smrčijo) vojakov. Rusi nam preko računov v Švici nakazujejo vsak mesec 10-15.000€ vsakemu, za osebne potrebe in podtalno delovanje rušenja desnice v Sloveniji. Imamo tudi redna usposabljanja v Tomačevskem fitnesu Fitzone. Prepoznate nas po temu, da smo nadpovprečno močni in telesno razviti. Naš zaščitni znak so lepe punce,ki nas vedno obkrožajo.
  Putin nam je obljubil v pogodbi vsakemu en rudnik v Sibiriji in prisilne delavce za delo. Kmalu gremo v akcijo, vendar v Sloveniji, cilj še ni določen, saj je desnica (orto kapitalistični desničarji) v Sloveniji na oblasti. So izredno hirarhično povezani kapitalsko in sorodstveno. Izurjeni so v kamufliranju, zavajanju in v ta namen imajo javno hišo RTV in podobne medije (Mladina , Dnevnik, Delo). T desničarji namerno uničujejo sindikate, ki niso od nihovo kontrolo in zmanjšujejo delavske pravice vseh aktivnih državljanov, od katerih ni odvisna njihova struktura.
  Vse vemo, samo še na ukaz za akcijo čakamo !
  Dr Janez Sveti major Spetsnaz GRU Nord
  Naše urjenje v matjuški Rassia
  https://www.youtube.com/watch?v=qINKaJc32Io&nohtml5=False

  • indijanka

   Ooo dan za iskrenost?

   • dr Janez Sveti

    Ja. Ti se kar norčuj iz mene. Porednic!
    DR Janez Sveti nos do tal

    • indijanka

     Vedno sem resna.

     • dr Janez Sveti

      :)
      DR Janez Sveti

     • indijanka

      No, v tem trenutku se smejim, ker odhajam domov. Avto in muska na ful. Moj čas.

     • dr Janez Sveti

      ” Star si ko stišaš muziko v avtu!” Pregovor,ki ni moj, samo ne spomnim se avtorja.
      DR Janez Sveti RockRadio.si

     • indijanka

      No, dans sem ga. Stišala. Me je zamorila Tarantela. Razmišljala sem, ali se res lahko poruši naravna relacija in je ženskam pomembnejši moški kot otroci. Tega ne razumem. Odnos z otroci je naraven in nenadomestljiv. Odnos z moškim pa moraš graditi. Razen tega ga lahko vedno zamenjaš.

     • dr Janez Sveti

      Strinjam se s tabo.
      Dr Janez Sveti

 • sprehajalec

  Nima. Gre z neumnost.

  • Meho

   Ima. Res pa je, da ta ni tajna. Kučan, Erjavec, Luka mesec in njihovi rdeči jurišniki z nagobčniki in koli za pretepanje.

   • ljubinica

    ” Luka mesec in njihovi rdeči jurišniki z nagobčniki in koli za pretepanje …”
    Tile niso od Putina, ampak od Sorosa ….

    • Ruggedplant

     pravzaprav od obeh – eden jih plačuje, drugemu so ideološko pokorni (kot še nekateri ostali rusofili tega foruma).

     • ljubinica

      Putin je ruski oligarh, ni (več) zavezan komunistični ideologiji. Saj tudi Kučan ni.
      Lunatik &comp. so rdeči anarhisti: za homoseksualce, za multikulturalizem, proti “ksenofobiji” in “nacionalizmu”, militantni ateisti ,,,,
      Tu NI Putina. Je pa Soros.

     • Ruggedplant

      Oprosti, ampak v kakšnem stanju zavesti lahko mirno napišeš prvi in drugi stavek? Saj sta si vendar na tej ideologiji zgradila državni monopol in ga z njim tudi vzdržujeta.
      To kar pišeš v nadaljevanju pa je le še eno od tisočev komunističnih protislovij – ideologiji Sorosa in Putina sta za komunista še kako združljivi, pa če se tebi zdi še tako skregano s pametjo. Protiimperialistična ideja je danes živa bolj kot kdajkoli…

 • Duhec

  … šolah naj bi se v glavnem urili običajni športniki, njihovo urjenje pa naj bi nadzorovali nekdanji pripadniki ruske obveščevalne službe in specialne padalske enote… neumnost, urijo se v matični državi. Kaj je pol backup story je pa odvisn od skupine al pa posameznika. … ti ljudje se predstavljajo kot nekdanji pripadniki posebnih služb, kar je odlična krinka za dejansko podtalno delovanje…. še ena neumnost. Če bi se tko predstavljali, si sami onemogočijo podtalno delovanje…. ne kopirajte vsako neumnost, ki se znajde na netu.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne le to, vsaka tradicionalna vojaška šola ima odprte tudi svoje telovadnice, kjer si izmenjujejo tehnike in veščine vojaki in policisti iz vseh držav, to je vendar dragocena zakladnica človeškega znanja. Nekaj dnevni tečaji stanejo po par tisoč dolarjev, vsakdo se lahko prijavi, če plača, je dovolj fit in lahko izkaže ustrezne reference.

 • Šokantno. Grozljivo.
  Največja neEvropska vojska na Evropskih tleh je ameriška vojska.
  – US troops in Europe to outnumber all European troops combined –

  To me bolj skrbi kot neka imaginarna ruska vojska v Evropi ki je zrastla na zelniku nekega rumenega ki ne ve več kaj naj piše.

  • tinta

   Oh, zdaj pa žališ, no

  • Ruggedplant

   Pozabil si le eno povsem nepomembno informacijo – to, da smo z Američani vojaški zavezniki že celo stoletje in so nam le ti že vsaj 3x rešili rit pred samimi sabo. Z Rusi pa je zgodba v zadnjem stoletju točno nasprotna.

   • smo 2016, in vidim kaj američani počnejo zadnjih 20, 30 let, po celem planetu, in me je strah njihove vojaške prisotnosti, še posebej v tako velikem številu. V bistvu so že mehko okupirali Evropo. Še sreča, da nimamo veliko nafte!

    • Ruggedplant

     Strah? Ker so napadli večino trenutno živečih diktatorjev, ki posredno vplivajo tudi na tvoj standard (z monopolom nad nafto), neposredno pa so ti rešili rit, ko je Miloševič širil svojo verzijo Juge? Ker se takorekoč edini borijo proti terorizmu proti kateremu sami nismo storili prav nič?

     Svetujem ti nakup novih očal, če tega ne vidiš.

     • Ne, ampak ker napadajo države po planetu na osnovi laži in sploh so agresivni – in ne, bolj slabo se oni borijo proti terorizmu, zelo slabo, s pomočjo ki jo nudijo teroristom se ravno ne borijo proti njim

     • Ruggedplant

      Zelo slabo? Koliko je bilo terorističnih napadov v zadnjih 15 letih na ameriškem kontinentu in koliko na evropskem v enem letu? Koliko vodij terorističnih celic so v zadnjih 20 letih ujele ali ubile enote evropskih ali ruskih specialcev? Enega? Dva? Nobenega?

     • ZELO SLABO

     • avtohtoni neandartalec

      Amerika je svetovni rekorder po številu terorističnih napadov, ne verjamem, da je moderni teror kjerkoli drugje na planetu naredil toliko škode kot se tam zgodi skoraj dnevno, se ja skoraj vsak dan komu zmeša in koga v luft fuknejo, samo Obama pobije kakšnih 120 ljudi na leto, s svojimi letečimi morilskimi robotki, ki jih daljinsko osebno nadzira iz vesolja.

     • Ruggedplant

      Ti razumeš razliko med kolateralnimi žrtvami vojne brez katerih ni minila niti ena sama (še posebno v delih sveta, kjer paravojaške in teroristične enote uporabljajo civile kot živi ščit) in žrtvami terorističnih napadov zunaj vojnih območij namenoma usmerjenih v civile? To je mešanje noči z dnevom.

     • avtohtoni neandartalec

      Ne ljubi se mi liamti vseh mogočih incidentov in obračunov med lokalnimi milicami, verjetno se ni zgodila samo 2.sv, ki je Američani na svojih tleh sploh niso občutili, se bodo pa zato še stoletja ukvarjali s svojo državljansko vojno, za katero se določen del juga do danes ne more sprijazniti, da so jo izgubili. Potem so tu še razni karteli in mafijske združbe, ki imajo tudi svoje vojske, pa korporacije intuje agenture, sploh Izraelci oziroma vsi Ameriški partnerji, cela koalicija Dobre volje je ena sama teroristična naveza, če gledamo pravno formalno in kakšne interese zastopajo dejansko. Ampak, saj to je Amerika, tiste njihove države, to niso različna indijanska plemena, ki bi se osamosvojila od ostalih, to je nekaj čisto drugega, kar svet še ni videl, enako kot včasih niso slišali za neko SLovenijo, za Jugoslavijo pa in naše obračune po celem svetu, skupaj s preostalo neuvrščeno kamarilo, ki se niso znali postaviti na eno stran.

     • avtohtoni neandartalec

      Ne bi rekel, da so Američani napadli kaj omembe vrednega, tiste muslimanske džamaherije je že zdavnaj vzel hudič, šele ko so razgnali vojsko in milice, se je pokazala vsa beda in zaostalost tistih narodov, med sabo se koljejo ,proti okupatorju še najmanj, ja vidiš, da niti tega ne vedo koliko držav na svetu jim je sploh napovedalo vojno, še mi smo jih okupirali, pa se sploh ne zavedajo.

     • hja, pred ameriškimi napadi so živeli v miru, zdaj živijo v kaosu, in v razrušeni državi.

      Obama sam nekaj jeclja da je bil napad na Libijo napaka..

     • Ruggedplant

      Živeli so v takem miru, da so lahko zaradi ene napačne besede pristali pred strelskim vodom ali v zaporu. Predvidevam, da si užival tudi v desetletjih miru pod Titom in se potem čudil in bentil, ko je izbruhnil balkanski masaker, “če smo pa prejk tako lepo živeli v miru”?

     • Živeli so v miru zdaj po ameriški agresiji na osnovi laži živijo v kaosu in v razrušeni državi.

     • Ruggedplant

      Ti kar uživaj v takem miru, če želiš. Leti do Moskve niso spet tako dragi, pa tudi S. Koreja je baje vedno bolj odprta za tuje turiste.

     • avtohtoni neandartalec

      To je res, absurdno kaj so naredili z njihovimi lepimi vasicami in mesti, vendar je treba videti še veliko sliko, kako so lokalne fašistične mafije organizirale obrambo pred okupatorjem, za katerega so vedli, da ga itak ne morejo zaustaviti, njihovi politiki so lasten narod vzeli za talce, breme njihovega preživetja in odgovornost za lastne narod pa prevalili na ramena sovražnikov. To tamje ena velika, žalostna kalvarija, v kateri se ljudje prostovoljno žrtvujejo za neke iluzivne cilje, ki jih pravzaprav sploh nimajo, gre za nemoč in obup, ki si ga mi še zamisliti ne znamo.

     • avtohtoni neandartalec

      In kaj je bila Tudžmanova verzija,ki so jo skovali v Berlinu, Pentagonu in Vatikanu, verjetno razbiti 12 milijonov Srbov na deset koščkov, ki bi jih lahko manipulirali in z socialnim inženiringom počasi asimilirali, da bi dobili ozemlja nazaj.

      Miloševič je naredil isto kot mi, če so se že začele ustanavljati neke nacistične džamaherije, je bilo jasno, da bi bili Srbi povsod žrtev,po drugi strani so oni najlažje združili svoj narod, le zakaj se prav oni ne bi smeli osamosvojiti,ko so imeli pa najmočnejše rtadicionalno narodnostne in državniške temelje? Poglejmo še drugače, če se Srbi ne bi začeli združevati,bi počasi prevladali v vseh današnjih samostojnih republikah, demokratično, brez najmanjše prisile, ki potem takem ne bi imele več nobenega smisla, a ne.

     • Ruggedplant

      KAJ? Jaz to prav berem, da si Srbe razglasil kot žrtve po vsem tem kar so naredili z narodi bivše Juge? In kajpak, priročno, za krivce obdolžil celo Ameriko in vatikan.. No comment,.

     • avtohtoni neandartalec

      Absolutno, ampak ne med vojno, med katero so se očitno znali postaviti gor zase, pred njo, ko so ljudske milice izrojenih upravljalcev družbenega premoženja terorizirale vse kar je Srbsko, neukemu ljudstvu pa so kot edino alternativo vsiljevali zavržne in nedopustne nacistične norosti in neresnične stereotipe. Zakaj so napadali Srbe, za svoje nekdanje gospodarje seveda, ker verjamejo, da jim bo bolje šlo kot njihovih hlapcem, kot da bi vztrajali pod komunistično vizijo velike Jugoslovanske federacije, ki bi lahko konkurirala vsem državam v svopje geopolitičnem okolju. Ampak, da bi se to lahko zgodilo, je bilo treba najprej žrtvovati Srbijo oziroma njeno kraljestvo, ki je edino an tem prostoru razpolagalo z ustrezno strukturo in upravno tradicijo, torej mednarodno diplomacijo.

   • avtohtoni neandartalec

    Ne bi rekel, Amerika je bila po koncu 2.sv praktično agresor, največ kar so uspeli takrat izpogajati je bila nevtralnost, če ne bi bilo Rusije oziroma sovjetov, nas zagotovo ne bi bilo več. Saj nas že prej ni bilo, Amerika je Evropska družina, za Avstrijo, Italijo in Srbijo so že slišali, ostalih plemen pa ne poznajo na tem koncu, vedo edino, da so z nami same težave ter da smo zelo zarukani in zahojeni, odkar smo se ločili od enega od teh večjih kraljestev.

    • Ruggedplant

     Vse napisano drži izključno pod predpostavko, da z “nas” misliš Srbijo in ne Slovenije.

     • avtohtoni neandartalec

      Ti vedno govoriš samo o polovici SLovencev, Slovenci smo potomci Hrvatov in Srbov, najraje enih in drugih, pa še kakšnih ostalioh Evropski narodov zraven, zato poskusi razumeti, da se nas vsaj milijon čudno počuti, ko beremo tvojo razlago Slovenstva. Hvala Bogu, ste velikohrvatorji očitno v manjšini.

     • Ruggedplant

      Ko govorim o Slovencih, govorim o enem najstarejših narodov Evrope, torej ljudstvom, ki živi na področju Alp in Panonije (ter širše) že poltretje tisočletje, s svojo kulturo in jezikom, ki je med drugim eden najstarejših danes ohranjenih slovanskih jezikov. Seveda smo se mešali tudi z ostalimi, ampak dejstvo je, da je naša izvorna identiteta daleč od Hrvaške, kaj šele Srbske. Če se ti čutiš za slednjega, je to plod tvojega osebnega istovetenja in ne dejanske zgodovine. To o čemer ti pišeš, je zgodovina Srbije.

 • xtc

  Ta vojska so levaki in ruska peta kolona:

 • Feriss.H

  “Nemški časnik Bild se je prikopal do informacij, da naj bi te enote delovale v okviru gibanja Pegida in njenih partnerskih organizacij”

  Nemško multikulti ablast z “princesko” Merkuljo na čelu je GROZA Pegide, na čelu z Washingtonom pa je vseh “groza” Putina. Dejstvo je da Putin najbolj “ogroža” EUrabio in Amurkistan z tem ko ne podpira Rasno-barvito “bratsvo in enotnost”, razposajeno Federastijo in krši Banksterske “pravice” prevzema Ruskih resursov.

  Finančni Metuzalem Soros pa od straha da ga SPEZNAZ ne ugrabijo (Putinova mednarodna tiralica naj bi bila še veljavna), se najverjetneje skriva med svojimi “begunci” v Muslimanskih getih Zahoda. Po zadnjih informacijah na bi se nahajal v prijaznem mu Brusselskem Molebeek-u. Če SPECNAZ lovi Sorosa in “ogroža” Zahod (Stranišča po Hrvaško), na način omenjen zgoraj, se takoj prijavim kot prostovoljec.

  A kdo ve kje so rekrutski centri SPECNAZ-a?

 • Jožef

  Z takimi članki bomo zgubili Ruski trg in izgon naših firm ki so že tam, malo previdnosti in preverjanje virov ne bo škodilo.

  • Ruggedplant

   Lepo te prosim, kakšen ruski trg? Če naša partija ne bi bila povezana z njihovo, ne bi bilo z njimi praktično nikakršnega posla razen tistega z zdravili, ki pa jih lahko izvažaš praktično kamorkoli. Naša smer je sever in ne vzhod, razen če želiš nazaj v Titove čase.

   • Blagovna menjava med Slovenijo in Rusijo 2015 (v 1.000 EUR)
    — 1.021.786

    Blagovna menjava med Slovenijo in ZDA 2015 (v 1.000 EUR)
    — 823.914

    • avtohtoni neandartalec

     FIno, torej se nam splača menjavati poceni Ruske proizvode za kvalitetne in napredne Ameriške, donosi so zgleda tam okoli 20%, kar je zelo solidno.

     • Ni nas bodo zdaj stisnili s temi raznoraznimi TIIP sporazumi,in k nam bo prihajala ameriška roba ki je glede standardov nekje tam nižje od naših

     • Ruggedplant

      Si bil slučajno podvržen severnokorejskega “izobraževanja”, da takšne kvasiš? To je še bolj noro kot blodnje Kordiša in Hanžka v eni osebi. Tega našega “standarda” ne kupuje prav nobena razvita država na svetu, vprašaj se malo zakaj.

     • Poglej si malo standarde pri hrani, uporaba škropiv pri pridelavi hrane in vse ostalo.
      Stotine strupenih zadev amerosi sploh nimajo na seznamu prepovedanih kot Evropa, ampak ves ta strup na veliko uporabljajo.
      Ameriški standardi so nižji kot Evropski, preveri, in zdaj s temi sporazumi v svojo škodo in njihovo korist kopljemo jamo sami sebi.
      Žalostno.

     • avtohtoni neandartalec

      Smo si jo že zdavnaj izkopali, se vanjo vlegli in se zagrebli, če lahko uporabim tvojo primerjavo, to kar nam danes servirajo Hrvaški, Makedonski in Albanci trgovci z vočem in povrčem, je ramo parodija na pravo sadje in zelenjavo, ki smo ga jedli kot otroci.

     • avtohtoni neandartalec

      Ameriški proizvodi spadajo med najboljše in najbolj kakovostne na planetu.

     • Ameriški proizvodi so pojem kvalitete in zdravja, se strinjam.

      ; )

     • avtohtoni neandartalec

      Ne verjamem, da se naši standardi kaj bistveno ločijo od globalnih, s katerimi je edino možno vsakodnevno nahraniti take miliajrde ljudi, prej bi verjel, da so naši kontrolniki kvalitete in ustreznosti neprimerno nižji od Ameriških, saj ja sam vidiš, da je vse en sam drek, še tisto, kar jih nič ne stane, če bi bilo v redu, kot na primer navadna voda. Kokto si poskusi recimo, prej je bila izdelana iz kvalitetne studenčnice, ko so jo kupili Hrvati, so zgleda destilirali Savo ali katero drugo reko, še arome so poslabšali, ampak saj tudi arome delajo njihove oziroma naše izdajalske firme. Najtežje je industrijsko izdelati popolnoma brezbarvno vodo, brez vonja in okusa, ker edino iz take osnove lahko mešajo vedno enake okuse, kar je kritično za kvaliteto in tradicijo blagovnih znamk.

    • Ruggedplant

     Repliciraš na komentar v katerem sem ti pojasnil vzrok za to. Bravo.

     • To ti misliš da si kaj pojasnil, jaz sem ti napisal dejstva, ko se že sprašuješ ‘kakšen ruski trg’?. Z Hrvaško boljše sodelujemo kot z amerosi, z Nemčijo Rusijo sodelujemo boljše kot z amerosi. Kar je res je res.

     • Ruggedplant

      Saj zato pa smo kjer smo. Povezujemo se z zaostalimi, tržno neperspektivnimi trgi, kjer se posli sklepajo izključno preko državne mafije, ker noben resen zahodnjak ni dovolj nor, da bi se šel poslov z našimi državnimi podjetji, ki nosijo glavnino posla s svojimi tovariškimi firmami.

     • To ti misliš.

      Večina Evropskih držav ima amerose nekje spodaj na lestvici, večina bolje sodeluje z evropskimi in rusi. No, zdaj malo manj, ko so nam amerosi vsilili preko prodanihpolitikov gospodarske sankcije proti rusiji

     • Ruggedplant

      Ne sodi sveta po Sloveniji. Realnost je ravno nasprotna.
      Poglej si malo: http://ec.europa.eu/trade/policy/countries-and-regions/countries/united-states/

     • avtohtoni neandartalec

      Največji hit je bil Šrot,za katerega se je celo v mednarodnih krogih govorilo, da hodi po balkanu s polnim kovčkom denarja in bi rad vse pokupil, ko so se začeli pogajati pa za ceno, se je izkazalo, da njegov račun na naši nacionalni banki pravzaprav nima limita in mu lahko nekako, po neki čudni logiki, napumpajo ves denar na svetu na njegov račun, če je treba. Me res zanima, zakaj ga niso jemali resno, pri nas smo ga in to zelo, še danes.

     • Ruggedplant

      Šrot je bil seveda maziljenec SD-ja, pristen Forumaš 21 torej in zato pojma kakršnihkoli državnih/bančnih omejitev ni poznal. Na enak način (s kovčki polnimi gotovine/offshore bančnih računih) posluje tudi ruska državna mafija, zato se pa med sabo tako dobro ujamejo. Zahodnim firmam, kjer država dejansko nadzira in sladi tok denarja, jim kaj takega kot poslovanje z Rusi tudi na kraj pameti ne pade.

     • avtohtoni neandartalec

      Hrvaških proizvodov se izogibam kot Hudič križa.

     • Hribouc

      No, neki dobrga, razumnega in pametnega, vendar s strani Neandrtalcev.Lepo.
      Jast tudi ne bi, ne potoval, ne žlafal v Adriji-13 let sem držal zakletvo, da me putane hinavske ne vidjo več-pa sem lani popustil otrokom in šel za tri dni. Spet so me nategnil kot kačo ! Ne morejo iz svojega kožuha!

   • xtc

    Žal si v zmoti Krka je življensko vezana na Rusijo;ker marsikje svojih izdelkov kopij drugih zdravil ne smejo prodajati le v takih državah:

    • Ruggedplant

     No, seveda obstaja še ogromno trgov, kamor lahko brez problemov dilaš generike, poanta pa je prav v tem, da naša državna podjetja na urejenem zahodu nimajo prav nikakršne perspektive, nedržavnih podjetih večjega kalibra pa tako ali tako nimamo. Zato pa rdeče podzemlje forsira pajdašenje z ruskimi “tovariši”.

     • avtohtoni neandartalec

      Afrika se nam spet odpira, pa mogoče bližnji vzhod, če bomo kaj dobili za tisto, ko naše rovtarje pošiljamo dol na misije, delat gužvo.

    • avtohtoni neandartalec

     Krka je zanič, ja vidiš, da tisti njihovi bomboni nimajo skoraj nobenega učinka, razen kakšnih stranskih mogoče.

     • xtc

      Vidim v živo in to na komentarjih;a jih uživaš?

   • Jožef

    Po takšni logiki lahko Rusi prodajo plin komerkoli EU ga bo težko kupila drugje.Vprašaj naše kmete ki so izvažali in zdaj zaradi embarga ne morejo ,kam prodajajo ,nikamor,propadajo.Krka in še nekaj firm ima proizvodnjo v Rusiji .Blagovna menjava je večja kot z Ameriko, pošten denar ne smrdi…..

    • Nesamo naši, odkar so prodani EU politiki pristali na gospodarske sankcije proti Rusiji ki, so jih vsilili amerosi, VSI proizvajalci sadja in zelenjave v celotni Evropi preklinjajo koruptivne hlapce amerosov ki se nam smejijo tam preko luže

    • Ruggedplant

     Prav tvoj prvi stavek je razlog zaradi katerega se Evropa bori Ruse, ki na ta račun izsiljujejo (prijatelji pa taki), namesto, da bi se jih zravnalo z zemljo. Problem naših kmetov ni v embargu Rusiji, to so murgeljske pravljice – oni ne morejo prodajati niti na lastnem trgu, ker imajo previsoke stroške proizvodnje, an drugi strani pa posledice trgovskega monopola, ki jih še dodatno stiska s cenami. V Rusiji poštenega denarja praktično ni – vsa večja podjetja ima v lasti režimska mafija, ki kakršnokoli privatno iniciativo uniči na še bolj krut način kot v slovenistanu. In ker je naša blagovna menjava z Rusijo večja kot z Zda, ji (Rusiji namreč) postajemo tudi gospodarsko vse bolj podobni. Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si.

     • Nisi seznanjen, ali pa namerno zavajaš, evropski kmetje, od nizozemcev francozov slovakov poljakov slovencev in vseh vmes, je ogromni del svojih produktov prodajalo v Rusijo pred temi sankcijami.

      So francoski in nizozemski kmetje protestirali iz veselja and sankcijami? mhm, 100%

     • Ruggedplant

      tega nisem zanikal. Še enkrat preberi moj komentar.

   • Hribouc

    Titove ali Šešljeve, ista pašta!

  • avtohtoni neandartalec

   So pa vljudni, politično korektni, ne rečejo naravnost,glejte, vaši proizvodi so popolnoma zanič, prodajajte te smeti komu drugemu, še s prdce dinazovrov se ne splača manjati za našo kložuno.

  • xtc

   Škrabci ipd kradljiva druščina me ne zanimajo:
   Tudi za gorenje se ve čigava firma je in kdo jo vodi:

   • dr Janez Sveti

    Važno, da je Ford Knox naš a ne!
    Dr Janez Sveti Sibirski

    • xtc

     Točno tako tam je todi moja tona:

     • dr Janez Sveti

      Je ne potrebuješ. Zato je tam. Tako kot večino bogatašev, veseli samo zbiranje in nič drugega.
      Nihče ne potrebuje veliko denarja. To je samo iluzija sreče. Ko imaš, veš.
      DR Janez SVeti bogat vesoljc

  • avtohtoni neandartalec

   Če bi bili Rusi pametni, bi si že zdavnaj našli bolj zanesljivega in moralnega,nenazadnje kvalitetnega poslovnega partnerja, naša bela tehnika je samo še Kitajski jajc, zapakiran v drugo plastiko.

 • avtohtoni neandartalec

  Zgleda, da Putina ne bo k nam, preveč je tega nacionalističnega divjanja, da ne bi bili potem še Rusi kaj krivi, ko se bodo fašisti pobijali med sabo za Drnovškovo nasledstvo, kot jim je prerokoval oziroma jih je preklel dosmrtni predsednik.

  • Vlado77

   A res to pa je dobra novica. Kljub noremu Pahorju ,ki povabi diktatorja,ki okupira pol Ukrajine . Drnovškovo nasledstvo – ?? mislim . Res ni bil v orbiti Kučana ni pa imel nekih rezultatov. In tudi ni med tistimi ,ki si je sploh želel samostojnosti

   • Kdo je okupiral pol Ukrajine?

    Drugo, imeli smo na obisku tudi predsednika ene druge močne države, ZDA, ki je že napadla pol planeta !!!!

    đezus krajst!

    • Hribouc

     Ejga, slišat je, da bo dolce Italia pozabila na Osimski sporazum in vzela nazaj
     Rdečo Primorsko od Istrie do Rakeka in Triglava! Orkamalora! kaj praviš?

     • Da je slišat da se izmikajo javni debati o Gladio.

     • avtohtoni neandartalec

      O kmečki mafiji misliš mogoče.

     • …tudi tako lahko mogoče imenuješ, mislil sem pa drugače evropske politike. Razen svetlih izjem nihče noče javne debate o Operaciji gladio.

     • avtohtoni neandartalec

      To smo se najbolj bali čez celo Jugoslavijo, zdaj je zgleda projekt končno le stekel, si ja Vatikan lasti pri nas ogromno ozemlje, Italijani so lastniki številnih podjetij in bank, saj jim ni treba na glas razglašati svojih dolgoročnih ciljev. Nočejo nam nič slabega, ampak če mi ne znamo biti narod in nam nihče ne bi naredil toliko gorja in krivic kot lasten državni aparat, so sosedje seveda vedno zvesti in pripravljeni, da nam priskočijo na pomoč.

   • avtohtoni neandartalec

    Mešaš samostojno s fašistično okupacijo, ni vse lepo, kar nam prodajajo kot domoljubje, samostojnost in suverenost.

    • Hribouc

     Ejga, Brihta, ti, ki si izobražem, a mi neki razložiš? Resno mislim. Definicija Fašizma. Po tvoje, po Vaše.( ne iz knjig ali wikipedije) A si tok dob’r, pa napišeš, čisto iz glave, prostaško(pozitivno,brez zamere,prosim), po svoje, čez prst,brez izbiranja stavkov in spudlane slovnice, abi šlo?

     • avtohtoni neandartalec

      Še enkrat in bom zgleda moral pripraviti besedilo za lepljenje, fašizem je vladavina posameznih bogatih družin, ki so si podredile parlament in lokalne organe oblasti, vojsko, policijo in pravosodje, s katerimi kontrolirajo javne službe in naposled narod. V moderni dobi so sredstva in strategije vojaško policijskih džamaherij precej spremenile, v temeljih pa je to še vedno ista mistika in ideologija, težko je reči kdaj točno se neka policijska država izrodi v fašizem,ampak saj so v takem represivno preventivnem prostoru z eno nogo itak že tam.

 • Res je, res je država ki ni Evropska in ima na Evropskih tleh tisoče in tisoče vojakov, na desettisoče, polno vojaških baz, vojaške mehanizacije, tanke letala rakete, ni da ni – a to ni Rusija.

  • stajerc5

   Hvala Bogu in prav je tako!

 • koza
  • mojadezela

   možno je vse……….

 • bukefalos

  Ruske lovke niso nič v primerjavi z Ameriškimi.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Američani jih imajo 60 000 v Evropi normalno, da jih ima tudi Putin. Če bo kdo rešil Evropo je to Putin če jo bo kdo uničil so to Američani.

  • Ruggedplant

   Moram tudi tebi posebej napisati, da je Amerika glavna evropska vojaška zaveznica, Rusija pa glavni sovražnik s katerim smo pravzaprav tudi ta hip v vojni? Če bi bil Ukrajinec, bi to vedel, tako pa si nerazgledan slovencelj, ki se problema loti šele takrat ko ga v rit brcne.

   Mi poveš še letnico oziroma vojno situacijo, ko so nazadnje Rusi/Putin rešili rit komurkoli razen prijateljskim diktatorjem, kaj šele Evropi? Ti dam 1 teden časa, ni problema.

   • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

    V vojni sta ukrajina in Rusija ampak ne skrbi Amerika bo sprožila pravo vojno med Evropo in Rusijo, kjer bodo umirali Evropejci in ne Američani.

    • Rusija in Ukrajina nista vvojni.
     Tudi OSCE ni v nobenem poročilu zapisal da so ruske vojaške enote v Ukrajini,nobene okupacije nobenega napada.

     • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

      Imaš prav

   • dr Janez Sveti

    Vojna v Ukrajini je zaradi AMERIŠKIH interesov. Američani bi verjetno bili zelo veseli, če bi na Mehiško-Ameriški ali Kanadsko-Ameriški meji Rusi postavljali “obrambne” rakete in vojaške baze, ter vojske Mehike in Kanade urili in opremljali s svojim orožjem?
    DR Janez Sveti vesoljc

    • avtohtoni neandartalec

     To je za obrambo proti marsovcem, če bi nas slučajno napadla kaka mala, zelena bitja, tretje vrste.

   • avtohtoni neandartalec

    Edini razlog, zakaj še nismo izgubili vojno proti Rusije je, da se sploh ni začela.

    • Ruggedplant

     Ukrajina je del Evrope. Vojna se je torej že začela, le da je nekaterim vseeno, ker ne gre za njihove lastne riti.

     • Ukrajina ni v vojni z Rusijo, v vojni je hunta iz kijeva proti ljudem iz vzhodnega dela Ukrajine, ki so se kot mi na referednumu odločili za samostojnost.

      Tudi opazovalci OSCE so v svojih poročilih zapisali, da ni nobene Ruske invazije na Ukrajino, da ni prisotne Ruske vojske, da enote Ruske vojske niso prečkale Ukrajinsko Ruske meje.

      Pa verjetno bi radi napisali kaj kontra, glede na to kako mežijo ob zločinih Kijeva nad prebivalstvom vzhodnega dela, a glej ga hudiča, ko so pa na terenu samem pa ne najdejo sledi nobene invazije, ne z sateliti ne z ljudmi na terenu.

      …ker je ni.

     • avtohtoni neandartalec

      No ja, ne gre spregledati, da so Ukrajinci živeli podobno kot mi, vse je bilo isto, zastonj stanovanje in elektrika oziroma plin za ogrevanje, redna socialna podpora, brezplačno šolstvo in zdravstvo,dokler ni začel odtekati denar nekam, namesto v posodabljanje družbe, in preden bi se zapletli s kakšnimi brutalnimi reformami in vojaško policijskim terorjem, so v delih Ukrajine, ki so bile nedavno del Rusije, raje izvedli plebiscit, ker je postalo popolnoma jasno, da odslej v Ukreajini ne bo več nikoli bolje, če pa ni bilo več, zmanjkalo je, ga ni Boga, ki bi jim vrnil pravice in svoboščine na isto raven kot pred državnim udarom in kontrarevolucijo neofašistov.

     • Žal sta od napovedanih več področij referendum izvedla samo dva predela.
      Da nočejo živet skupaj s pučisti ki mahajo s iztegnjeno desnico raznim Azov in RightSector je popolnoma razumljivo.

     • Ruggedplant

      Pa se ti sploh zavedaš, da vzhodni del Ukrajine po nobeni logiki ne sme biti ruski, tudi če so se tako tamkajšnji prebivalci odločili za to? To, da tam živijo večinoma Rusi, je plod enega največjih genocidov v zgodovini človeštva, ko je Stalin izstradal Ukrajince, tja pa so se kasneje umetno naselili Rusi. Stalin pa je bil okupator Ukrajine in njegove odločitve nimajo prav nobene zgodovinske legitimitete.

     • odločili so se, kot mi, za SAMOSTOJNOST.

      in prav je tako, le kdo bi hotel živet v isti državi z naci pučisti

     • Ruggedplant

      Patriotizem lahko z nacizmom enači le popoln bedak ali pa hudo zmanipuliran levi fašist.

     • Ruggedplant

      Popolnoma irelevantno. V takorekoč VSAKI državi, ki vsebuje komunističen pol, imaš še njihovega nacističnega brata dvojčka. preveri na Googlu in vpiši poljubno državo in zraven besedo nazi in se prepričaj na lastne oči. Ena redkih izjem je Slovenija, kjer neonacistov takorekoč ni – morda 30, 40, pa še teh ne bi bilo, če ne bi bilo militantnega vseprisotnega AFA-ja – celo v parlamentu(?!)

     • Slovenija je res izjema ja, se spomnim obiska članov Blood&Honor v stavbi parlamenta, na povabilo ene politične slovenske stranke

      VUkrajini pa z nazi simboli, politiki in oborožene skupine, pod okriljem pučistične oblasti kateri so z krvavim nasiljem pomagali na oblast..

     • avtohtoni neandartalec

      To je pa res, Erjavec je bil edini , ki si je upal Putinu takrat odkrito omeniti vojno, ampak jo je raje takoj izgubil, preden bi ga Putin vzel resno. Za primer ostalim.

  • – Počasi bodo imeli amerosi več vojske v Evropi kot vse Evropske države skupaj. –

   In kot da situacija ni kot je, kopičijo vojsko ob Ruske meje hkrati pa s prstom kažejo na Rusijo kako je nevarna in grožnja vsemu. A amerosi silijo z vojsko na njihove meje in ne obratno.

   • bukefalos
   • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

    No ja Amerika ima 1,4 mio aktivne vojske države v EU pa imajo skupno 1,5 mio aktivne vojske tako, da res ne vem zakaj nam nuca tista Ameriška paravojska v Evropi.

    • Ker so amerosi tako rekli.

    • bukefalos

     Evropejci imamo raje mir kot neko vojaško izzivanje, tega jenkiji očitno ne dojamejo. Zakaj je morala EU uvesti sankcije proti Rusiji, ker tako paše Ameriki. Evropsko Rusko gospodarstvo bi se lahko medsebojno “bogatilo” pa se ne more na zahtevo Amerike !!!

     • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

      Problem je v tem, da Američani hočejo vojno z Rusijo ampak hec je v tem, da nimajo jajc američani, da bi vojno z rusijo začeli direktno z ameriških tleh ampak jo bodo z Evropskih preko NATO pakta tako bo Amerika ostala cela Evropa pa razdejana.

     • avtohtoni neandartalec

      Ampak, če ne bo več velike vojne, ne more biti, ker ne bi nihče preživel, planet bi spremenili v strupeno gmoto gostega dima in radiacije, v vesolju pa potem zmagovalci ne morejo čakati kakšnih 500 let, da se dol kaj stabilizira in bi našli vsaj ravna tla.

     • valentin

      Res je, zavedajo se, da konvencionalno, kemično in jedrsko orožje v medsebojnem spopadu ne pride v poštev, zato uporabljajo drugo visokotehnološko orožje npr. HARP, info. tehnologijo itd. za diskreditacijo nasprotnika.

    • avtohtoni neandartalec

     Toliko vojakov imajo Američani samo stalno razporejenih po svojih in Nato bazah, v tujini. Američanov je 300 milijonov, poleg tega financireajo tudi največjo plačansko vojsko, Kakšnih Blackwater pa raje sploh ne omenjam, ker zaslužijo skoraj toliko kot največje multiunacionalke in so ti zasebniki opremljeni bolje kot vojske večine držav na planetu.

   • avtohtoni neandartalec

    Američani zapravijo vsako leto za vojsko več kot vse osztale države skupaj, na celem svetu, vključno z Rusijo in Kitajsko.

  • bukefalos

   Cel svet je moral “ignorirati” Iran ker je bil ta v sporu z Ameriko, Irak v resnici nikoli ni imel kemičnega orožja, tudi Severnokorejsko jedrsko orožje je vprašljivo. Ampak zakon je zakon – kogar bojkotira Amerika ga mora cel svet ali pa vsaj zahod.

   • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

    senator john Mcain bo odločil kdaj je konec sankcij med rusijo in evropo in on je največji podpornik ISISa

    • bukefalos

     Nisem se prav poglabljal v to, a sem bral da noben od 17 (semizdi) terorističnih napadalcev na dvojčka 9.11 – ni bil ne iz Iraka, ne iz Afganstana – zanimivo

     • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

      dvakrat ni za rečti, da to niso naredili Američani sami.

   • avtohtoni neandartalec

    Tudi, če bi Irak imel orožje za masovno uničevnje,in, kaj potem, a ga drugi nimajo mogoče?
    Šlo je za nesposobnost diplomacije in razne ultimate, Huseinu so ponudili dogovor, ki ga ni mogel zavrniti,on je pa mislil, da bo pameten in jih bo počasi manipuliral, ampak se jim ni ljubilo več ukvarjati z njim.

   • ljubinica

    “Cel svet je moral “ignorirati” Iran ker je bil ta v sporu z Ameriko …”
    Politiko Amerike do Irana in celotnega Bližnjega vzhoda diktira Izrael, oziroma judovski lobi v ZDA ….

  • Mihilus

   S tem, da Ameriška vojska v Evropi ni zavezniška ampak okupacijska vojska. Je že Putin pred nekaj časa rekel, da Evropa ni svobodna, da se ne odloča po svojih interesih ampak ji diktirajo od zunaj.
   Na srečo so okupacije drage in Amerika ekonomsko propada tako, da tale okupacija ne bo trajala več dolgo. Malo bo še treba potrpeti.

   • Celi Evropi diktirajo kaj lahko in kaj ne.

    • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

     Zato ker EU politiki so navadne copate brez hrbtenice vodeni z Amerike. Zato pa mora ta EU mafija čim prej razpast.

   • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

    Upajmo, da imaš prav in , da se kmalu spokajo.
    Je pa tudi odvisno kdo bo predsednik Amerike npr Trump je rekel, da konflikt med Rusijo in Ukrajino je Ukrajinsko Ruski problem medtem ko je zionistična Clintonca rekla, da bo v Evropo na Rusko tla poslala še veliko več vojske.

   • Ruggedplant

    Če je pa Putin tako rekel bo pa že držalo. No, če ne drugega, pa po par meseci v samici pod reflektorji v kolikor boš imel kakšen pomislek v nezmotljivost Josipa, hočem reči Vladimirja.

  • avtohtoni neandartalec

   Ampak Rusi in Američani, vsi prihajajo v miru in nam vsem želijo samo lepo, saj smo vendar vsi dobri ljudje.

  • indijanka

   ooo mravljica …rdeča..hmmm

 • samsara

  Pa Janez Janša ima tudi svojo privat vojsko razpršeno po celi Evropi.
  Določeni specialni oddelki, pa se nahajajo tudi v Avstraliji, kjer pod krinko bolničarjev delajo v njegovi privatni kliniki.
  Nekaj teh skrivni enot pa se nahaja in skrivaj uri tudi v ZDA, kjer se preživljajo s preprodajo orožja.
  Vprašajte drug. Ašćićko, če ne verjamete al pa kakega levosučnega mesečnika, al pa koga druzga in javne hiše nacionalnega medija. Tudi številni drugi bi znali kaj več vedeti o tem.
  Nedvomno pa bi bil neizčrpen vir informacij tudi neki navidez upokojeni dedek, živeč v Murglah. Ker pa je družaben in aktiven človek, bi o tej temi lahko veliko vedeli tudi nekateri njegovi sosedje in tovariši.

  • Ruggedplant

   Lahko ta domišljijski spis utemeljiš z eno samo pozornosti vredno realno primerjavo med Putinom in Janšo. Med seboj združuješ popolnoma nezdružljivo. Če že želiš slovensko primerjavo, bi lahko s Putinom primerjal kvečjemu kakšnega ruso-srbofilnega udbovca Jeličniča, bi bila pa bolj na mestu primerjava praktično s komerkoli na levi strani našega političnega spektra – vsi po vrsti so namreč vsaj do vratu v Putinovi riti in bi bili takšne primerjave celo veseli.

   • samsara

    Očitno nisi razumel kot je bilo mišljeno :-)
    Pozabil sem na koncu dopisati , ‘Sarkazem off’ kar bi nekaterim olajšalo pravilno razumevanje.

    • Feriss.H

     Včasih moraš komu tudi narisati, pa še takrat ne pomaga

     • samsara

      Velja vedno in povsod ;-)

    • Ruggedplant

     Sarkazem ni bil vprašljiv, tvoje sporočilo pa. O Putinu obstaja še kar precej bolj obremenjujočih elementov, ki nikakor ne spadajo v “avstralska klinika” sci-fi, zato je tvoje duhovičenje o verodostojnosti članka pravzaprav parodija na tvojo lastno verodostojnost. Nekaterim se očitno tudi sanja ne Ruska realnost. Bi bilo na mestu, da se kdaj objavi intervju s kakšnim izmed 200.000 Rusov, ki letno pobegnejo na Zahod pred tiranijo, ki se nad intelektualci, privat podjetniki in seveda opozicijo izvaja na načine o katerih se ti očitno niti sanja ne.

     • samsara

      No, no…
      Nekaj jih je pa le razumelo.

     • Ruggedplant

      Likvidacije, sodne farse s po 10-letnimi zapornimi kaznimi, grožnje s smrtjo najbližjih, državne zaplembe nepokornih podjetij in njihova nacionalizacija po umetno ustvarjenem bankrotu bodo dovolj za kaj več kot “no, no”? Če si zares želiš vpogleda v ta ruski vsakdanjik, imaš na voljo kar nekaj ruskih dokumentarcev raziskovalnih novinarjev, tudi filmov, če bi rad še bolj nazorne prikaze;
      http://www.imdb.com/title/tt2802154/?ref_=nv_sr_1
      http://www.imdb.com/title/tt3560686/?ref_=fn_al_tt_1
      (toplo priporočam vsem, ne le rusofilom)

 • Feriss.H

  Pri besedi Američani se je le treba zavedati da ne gre za Ameriški narod, ampak za Konglomerat Washingtonske Plutokracije ki pač upravlja (ZLORABLJA) Ameriško Vojsko in Obveščevalne Agencije. Pravi LASTNIK tega sistema je itak Banksterska Khazarska Mafija, ker so dobesedno lastniki po najbolj enostavnem principu – denarnico imajo v svojih rokah!

  Stavim da večji del vojske skozi indoktrinacijo dejansko verjame da služijo iluziji ki jo tam komično imenujejo FREEDOM, čeprav vojska pri tem FREEDOM nima nič. Ameriška vojska je klasična Imperialna sila, identično kot so to bile Rimske Legije. Večino Rank and File, kot tam rečejo za navadne vojake, tvorijo posamezniki ki izhajajo že po tradiciji iz vojaško usmerjenih družin, skozi generacije in je za njih to samo častna profesija.

  Domnevam da tudi mnogi višji častniki mislijo da služijo izključno interesom domovine in ne že prej omenjeni Mafiji. Nikoli pa mi ni uspelo izbrskati kako vidijo svojo vlogo obveščevalni “Rank and File”. Glede na to da je zaslediti kar nekaj animoznosti iz državnih policijskih vrst na primer, zlasti Sherifi, proti Federalnim oblastem v Washingtonu, bi se dalo domnevati da nekaj tega mora biti tudi v vrstah Agencij.

  Tako koncipiran in mogočen sistem ki je čvrsto v rokah Ameriške Židovske Oligarhije bi težko spodnesla kakršna koli Ameriška pomlad. Brutalnost s katero tam zadušijo vsak čivk po dejanski Demokraciji se v ničemer ne razlikuje od Kitajskih, UDB ali NKVD metod. Ker pa med ljudstvom le počasi kuha, lastniki zvito mešetarijo z preskušenimi prijemi odvračanja pozornosti od bistva. Multikulti kuhinja začinjena z LGBT Deviantnostjo in Feminizmom ter Latinsko, Islamsko in drugo divjo imigracijo je odličen instrument slabljenja upora Washingtonu. Nič čudnega da se preizkušena metoda od tam prenaša v Evropo.

  Washingtonska Imperialna vojska in Agencije pa niso prisotne v Evropi da bi ščitile pravljični nateg – “freedom”. Ta sprejemljiva oblika freedom-a za nas obstaja samo če je površina relativno mirna, tiste ki poskušajo malo majati čoln pa sistem hitro potopi. Da pa iluzija feedom-a ne izgine, je treba folk konstantno strašiti z nečem ali nekom, in takšno vlogo so podarili Putinu in Rusiji.

  • mojadezela

   Vse povedano….

  • avtohtoni neandartalec

   Če so judovski arabci res tako dobri v računovodstvu in pri propagandi, bi jih mogoče lahko tudi mi najemali, saj ne moremo izgubit, če nas ne bodo ubogali, jim pa poberemo vse nazaj in pošljemo na njih aparat, ki nam ga bodo pomagali zaslužiti in zgraditi. Saj to, marsikdo bi rad vladal svetu, problem je, ko se mora zvečer vračati iz bunkerja domov, v podzemnem zaklonišču pa ne bi rad noben od teh tipov preživel preostanek življenja, tako pa to ne gre. Nacija ali družina, eno ali drugo, družina se sprička in razide, narod in država ostaneta.
   Je pa res, saj tiste pravljice o nevarnih, pijanih in podivjanih indijancih so tudi v glavnem oslarije, napihnili so tam neke zgodbe o vaških posebnežih in dodali fantastične elemente, da bi ustvarili vzdušje strahu in izzivov, da jih družijo. To je lastnost vsake multikultne federacije, fašizem je pač bližnjica do sprave.

   • Feriss.H

    “judovski arabci” – ???

    A lahko to malce elaboriraš skupaj z “najemanjem”

    • avtohtoni neandartalec

     Eh, če so pa judi Palestinci, to so tisti domorodci tam dol iz Afrike, s svojo unikatno ideologijo in mistiko, ki jim jo je splet naključij pomagal ohranjati skozi tisočletja. Saj nihče ne ve več kaj sploh nakladajo, vse so samo neki superlativi, poplava praznih besed, so pa dobro povezani in organizirani, bisveno bolj kultivizirani kot recimo Albanski arabci, katerih tehnične in umetniške dosežke bi lahko strnili v priročen žepni format,za razliko od ultra razvitih Izraelskih znanstvenikov, ki so pač tam neka arabska silicijeva dolina, še en satelit Američanov, ki branijo skrajne meje nekdanjega Svetega rimskega imperija germanskih narodov, ki je itak že zdavnaj bankrotiral in propadel, samo industrija jekla in premoga je bila naposled še nekaj vredna.

     • Feriss.H

      Če misliš zmerjat Izraelce z Arabci lahko pričakuješ obisk MOSAD-a, in ti bodo demonstrirali nekaj Krav-Maga prijemov, toliko da se opravičiš in spokoriš.

     • avtohtoni neandartalec

      Krav maga je taharush, isto kot naš jiu jitsu, sistema je neprimerno nadmočna tehnika.

      To je tisto ta pravo; – https://youtu.be/m1DH1-FYqPk

     • Feriss.H

      Nobena tehnika sama po sebi ni nadmočna drugi, nadmočen je samo posameznik drugemu posamezniku, pa tehnika taka ali onaka. Za lažje razumevanje, šeprtlja z pištolo jo bo skupil z mojstrom ki ima samo nož ali pa zobotrebec na primer.

     • samsara

      Velja univerzalno. Npr. pri razni tehiki kot. letala, avti, motorji…
      Odvisno kako in v kolikšni meri je posameznik sposoben nekaj izvajati/uporabljati v dani situaciji.
      Tudi pri borilnih veščinah je podobno.
      Tu je svoj neizbrisen pečat pustil Bruce Lee, z njegovim raziskovalnim in izumiteljskim delom, ter praktičnim preizkušanjem. Sinteza vsega je njegov koncept/filozofija borilne veščine, ki jo je poimenoval Jeet Kune Do. In pa, “bistvo je očem nevidno”, temelj neke veščine je ‘v glavi’.

     • avtohtoni neandartalec

      Bistvo je očem skrito, no ja, saj Evropa razvija pa svoje borilne veščine, prilagojene bojevanju z lahkim orožjem, v urbanem okolju. Odkar v Evropi ne uporabljajo več toliko nožev, se je razvilo nekaj takega kot vektoriziranje, gre za vektorje poti izstrelkov, ki letijo iz cevi in jih je možno delno predvidevati.

      Lep primer našega modernega Evropskega agenta je recimo scena iz filma Kingsman, kjer en sam javni uslužbenec demontrira represivne prijeme, na celotni celotni vaški verski sekti, če bi ga slučajno napadli vsi teroristi naenkrat; – https://youtu.be/YymkScNefJA

     • avtohtoni neandartalec

      Yep, nedvomno, že zaradi psihološkega pristopa, ne samo zaradi gole moči ali nesposobnosti rabe orožja.
      Saj v tem je sistema napredna, za razliko od krav mage, ni osredotočena samo na napad in obrambo,gre za to kaj človek sploh je, kako se lahko zvija telo,kje so povezani udi in živčevje, kako dihamo, kako nam srce potiska kri po žilah in nenazadnje kakšne hormone izločamo v različnih čustvenih stanjih, in pa kako se zavedamo fizikalnih sil in definiramo okolje. Saj nismo supermani, sistema je način obvladovanja gibanja, največkrat pridejo prav najbolj nedolžni prijemi, torej ne obramba in ne napad, na vse mora znati odgovoriti človek in se neprestano orientirati v prostoru, najtežje pa je seveda obvladovati lasten strah in odpor pred bolečino. Sistema uči tudi, da se ni treba vedno ustrašiti posledic udarca,ki se mu ne moreš več izogniti, ali prijema, ker obstajajo biološke, fizikalne meje, ni vse tako kot zgleda v filmih, človek vendar ni lutka iz cukra. Razlika je tudi v tem, da sistema ne koncentrira moči v udarce, oni temu pravijo valovanje, vse je neprestano v gibanju in se učijo zlivati s temi silami, to je posledica tisočletne tradicije, ki so jo negovale vladajoče buržuazije, vajene vsega hudega, nekaj med nemogočim in nepredstavljivim.
      Sistema kot krav maga; – https://youtu.be/27G3xQlVwdo

     • Feriss.H

      “So pa še drugi arabci, na primer Italijani, Španci, Francozi, Portugalci, Grki, Turki,…”

      Hmmmmm, kako si pa do tega prišel, že res da je Saracenska invazija imela nekaj vpliva v Španiji, kje si pa Grke in Turke tu vrinil. Prej so Turki prenesli nekaj svoje genetike na Grke in Arabce kot pa Arabci na Turke.

      Francozi so šele zdaj izpostavljeni nevojaški Arabizaciji. Časa imajo še nekaj da se ohranijo, vendar im se tudi ta izteka. Enako Švedi, Nemci, Angleži in pridružili so se im tudi Italijani. Čez kakšnih sto let pa bodo res samo še Arabci če se im bo pustilo.

      Po Ljubljani pa se že kažejo prvi zametki Negroizacije. Slovenke brez osebne integritete in samospoštovanja padajo kot…

     • avtohtoni neandartalec

      Najhuje je menda v Izoli.
      Za mene ne obstajajo neke posebne nacije, to so samo plemena, ki so živela na severu Afrike in bližnjem vzhodu, enako kot so v Evropi nastali rimljani, za razliko od germanskih plemen, ki so živela nad reko Ren in seveda slovanskih, ki so se držali svoje strani Karpatov, ker je bilo tam premrzlo, da bi imel imperij kakšne posebne koristi. Razen arabcev, drugi k nam itak niso mogli,izjema so recimo mongoli, za Špance in Portugalce oziroma za Andaluzijo in SIcilijo je pa itak jasno, da so se mešali tudi z Maori, saj zato pa so danes malo bolj zažgani.

     • valentin

      Pred časom mi je znanec dejal, da gredo Slovenke z vsakim samo, da ima tića, pa sem najprej pomislil na njegovo vulgarnost, sedaj menim, da ima prav kot tvoj zadnji stavek. Hm…

     • Feriss.H

      Še v moji mladosti se spomnim da je na Hrvaškem bil izjemno popularen vic Na temo Slovenk –

      “Slovenki rečeš da se usede, ona se pa kar uleže”

      Dejstvo pa je da v temu niso nič boljše Severne Evropejke, naše so pač enako napredne. V šestdesetih in sedemdesetih so se naši Južni bratje, predvsem iz Srbije ki so tu študirali, po Ljubljani nakavsali do onemoglosti, tako kot se doma ne bi nikoli.

      Ti so bili Evropejci, in so tudi bili face, a da se neka Evropejka, povrhu še lepa in izobražena, lahko spusti tako nizko in gre z Črnim, pa je izven dosega mojega dojemanja…

      Še Arabci se ne mešajo z Črnimi…in to ti vse pove kako nizko so te ki gredo z njimi.

     • valentin

      Ja, ne bom komentiral.

  • ljubinica

   ” je treba folk konstantno strašiti z nečem ali nekom, in takšno vlogo so podarili Putinu in Rusiji ”
   Mislim, da Putin ni samo za strašenje.
   Ameriški oligarhi se resnično bojijo, da bi se EU “preveč” navezala na Rusijo (plin) …. Zato tudi niso zainteresirani za končanje vojne v Siriji.

   • avtohtoni neandartalec

    Ne gre samo za naravne energente, Rusko cesarstvo se je raztezalo nad tretjino kopne mase planeta,nekako morajo držati korak z razvitimi žepi, kot so posamezne Ameriške in večina Evropskih držav. Sploh ne gre zato, da bi se Rusija bala invazije ali kaj takega, saj jih nihče ne napada, če pa tam ni nič,kako vključiti tiste predele v moderno globalno shemo, to je pravo vprašanje, je tam ja prostora za kakšno milijardo ljudi. Tiste nacistične fore pa kar pozabite, danes nihče več ne iztreblja ljudi glede na družinske rodovnike,sužnje bi radi vsi, da bi delali robote, ki bodo delali za njih.

   • samsara

    Pa tudi koncept, “Razvajaj in vladaj” ( lat. “Divide et impera”) obvladajo skoraj kot ‘prvi predsednik’.

   • Feriss.H

    V principu gre za dva različna straha, prvi je umeten, ta ki ga pa ti omenjaš je bolj panika ker ne morejo zadevo kontrolirati kot so navajeni pri medli EU.

    • samsara

     Strah pa je od vedno sredstvo in način za obvladovanje množic.

  • valentin

   V svetu se odvijajo t.i. obvladovanja od klasičnih vojn, ki so preveč odkrite, izgledajo kruto, so neprijazne ter se zato izvajajo na ozemljih izven ZDA, EU, Rusije, Kitajske do uporabe visoko tehnološkega orožja, preko medijskih – info sistemov z najmodernejšo informacijsko tehnologijo “čudežev” in je primerna za spopadanje vojaških super sil, ki se zavedajo, da je uporaba konvencionalnega,
   kemičnega in jedrskega orožja nesmiselna. Tu pa se odvija široka spektralna vojna z razkritjem nasprotnikovih pravih in predvsem lažnih informacij z namenom diskreditiranja, zavajanja, zastraševanja in povzročana panike tako na eni kot na drugi strani. Velik del bremena prenaša ljudstvo z namenom režiserja, da odvrača od pravega scenarija, ki se vzporedno odvija za popolni
   nadzor in upravljanje z zemeljsko populacijo.

  • Borut Stari

   Dobro, da zmoreš nasrati toliko bullshit-a.

   • Feriss.H

    Sicer ne odgovarjam na brezvezno bevskanje budal, a samo tokrat tebi – očitno te daje kronično zaprtje, spodaj in zgoraj. Za spodnjega so laksativi, za zgornjega pa ni pomoči.

    • Borut Stari

     Dobro jutro! Z zaprtjem tako zgoraj kot spodaj nimam nobenih težav. Prebavil sem z lahkoto tvoje nakladanje za katerega mi je v osnovi vseeno. Je samo tvoje mnenje. Ne z Ameri ne Rusi osebno nimam prebavnih težav še manj pa s tako vsebino, ki meji na antisemitizem.
     Srečno.

  • samsara

   Še huje, skoraj noben Američan (fržavljam ZDA) ne ve, da v resnici živijo v nekakšni ‘fevdalni potemkinovi vasi’, denar pa jim v privatni tiskarni tiska fevdalec in njihov lastnik, ki pa ga kot takega ne prepoznajo.

   Redki vedo a jih je strah…

   • Feriss.H

    Nebi se strinjal s tako skrajno oceno. Amerika je ogromna in tam je vsega ogromno, od totalne bebavosti do izjemne genialnosti, je pač dežela extremov v vsaki možni obliki. Veliko Američanov še kako dobro ve kakšna je situacija pri njih, nekaj manj pa vedo kako je okoli njih. Tako kot im ni treba učiti se jezike, podobno se im ni treba posvečati drugim. Vse poti itak vodijo v Rim in iz Rima. So pač Amerika.

    • samsara

     Morda je moja ocena res skrajna a vtis pa v celoti gledano dajejo tak. Sem nedavno govoril z enim Slovencem, ki je nekaj časa v ZDA deloval na področju financ. Mu je bilo marsikaj jasno na to temo in vedel je precej. Povedal je, da tudi nekateri njegovi nekdanji tamkajšnji kolegi (financarji torej) marskaj vedo, a jih je strah in si ne upajo pisniti.

     • Feriss.H

      Da ih je strah to pa drži. Amerika v primežu Homo-Demoškratske “revolucije” in Politične Korektnosti drsi v odprti konflikt. Ali bo tam izbila druga državljanska vojna, ali pa pravih (Euro) Američanov ne bo več.

     • valentin

      Sam menim, da se bo glede na videno, najhuje sprostilo ravno
      v ZDA, temu se sicer upirajo z vsem orožjem, a ko bo počilo bo tudi tam najhuje,.

     • samsara

      Je njihova ‘fevdalna gospoda’ (‘splošni lastniki’) tako zelo temeljito pripravljena, da bi v primeru resnejšega konflikta bile odprte res vse najstrašnejše opcije, vredne vladajočih psihopatskih umov. Onkraj normalnega uma…

    • valentin

     Ja vse kar je najnaprednejše in najbolj noro je doma v ZDA,
     kadre imajo od vsepovsod, plačujejo jih z tiskanjem nepokritega
     dolarja, svet pa plačuje njihovo potretno družbo, ki se napaja
     iz celega sveta.

  • dob

   Feriss, saj je vse res kar praviš, mislim tole s Hazarsko mafijo. Vodi finančni svet in diktira pravila, izsiljuje in upravlja svet.

   ZDA so toliko dolžne eni privatni firmi, ki je FED, ali Federal Reserve, da tega denarja preprosto ni mogoče vrniti. FED je v lasti starih bankirskih familij Judovskega porekla, in skozi to dolžniško-upniško razmerje držijo celotne ZDA za jajca.

   Gre preprosto za izkoriščanje Krivde, ki tako postane splošno gibalo vseh odločitev. Krivda je zdaj bog namesto Boga!!

   Krivda upravlja z ZDA, tako kot krivda upravlja z vsemi drugimi deli sveta. Njena vladavina je splošna, tega sploh ni možno zanikati. Krivda obvladuje ves svet. Finančni dolgovi so – Krivda!

   Direktna slika sdolgov je filozofski princip, ki izhaja iz Sbv. Pisma v obliki Greha. Greh je treba interpretirati kot dolg Bogu, in zaradi Greha smo nekaj dolžni. Zato zdaj svečeniki denarja (Zaletga teleta) držijo ta princip v rokah in z njim upravljajo. In vse kar morajo storiti je, da odprejo sveto knjigo, vcepijo otrokom pojem greha, ga nato re-interpretirajo za upniško-dolžniško raznmerje in potem vladajo. Tisti pa (ateisti), kii to razmerje zanikajo, ker zanikajo obstoj Boga in s tem greha, pa se v posmeh svojemu razumevanju delovanja vesolja brez Bnoga, poslužujejo enakih simbolov, kot verniki. Sposojajo si denar in ostajajo dolžni. Torej – tudi njih obvladuje Krivda! Tako padejo v isti vzorec z vsemi ostalimi in sop vanj ujeti. Iz njega ne morejo.

   Potem imajo Kitajci svojo mafijo, Japonci svojo (o tem recimo rad govori Benjamin Fulford), in Rusi svojo. Pa Vatikana in njihove tajne jezuitske zločinske združbe ne smemo pozabiti. Oni imajo tudi dolgo zgodovino mafijskega početja, poseganja v tujo politiko, v nastavljanje in odstavljanje vlad, umore vseh vrst, finančne mahinacije vseh vrst.

   Vsi drugi morda nimajo tako izrazite mafije, tajo dobro izobražene in organizirane, zato se pač naslonijo na eno od glavnih, ali celo na več njih hkrati. In potem se obnašajo natanko tako, kot se fuzbalski navijači obnašajo do svojih timov!

   Ne gledajo ne levo ne desno, ne razmišljajo prav preveč, zanima jih samo zmaga njihovega tima. Tudi le začasna jim prav pride. In za »svoje« bi vse naredili.

   Ker nimajo neke svoje filozofije, potem gledajo v nasprotnika, kaj ta počne. In oni naredijo nasprotno. To jim je smer, druge nimajo.

   V glavnem, politika je fuzbal tekma!

   Vse to skupaj pa prav nič ne pomeni in na koncu to o ničemer ne bo odločalo!

   Postalo je tako vsebinsko izpraznjeno, da ima težave samo s sabo in svojim obstojem. Ne ve, kako zapolniti lprazno luknjo v sebi.

   To, da nekoga napadeš in pričakuješ, da bo filozofija sama od sebe nastala, na način, kot se je prej vedno dogajalo, to pa je, da ko si nekoga napadel, je ta pač odgovoril s povračilnim ukrepom, ti pa spet nazaj in – hopla!, že si nenadoma našel svoj smisel obstoja! Ttega ne bo več.

   Mi je prav žal, tokrat bo potrebna neka drugačna vsebina, kot pa omejevanje človeku tisto osnovno, brez česar ne more živeti. Potem pa, ko mu doziraš pomanjkanje, postane od tega odvisen (voda, hrana, zrak, obleka, prevoz…) in moera to kupovati od tistih, ki so mu to omejili.

   Jasno, da gre tu za premoč tistega, ki takšno odvisnost ustvarja in tako ljudi izsiljuje.

   Ta preprosto predpiše načine, kako naj človek do tistega, kar mu je za življenje nujno potrebno, sploh pride. Pove mu, kako se mora obnašati, kaj delati, pa bo dopbil, kar potrebuje.

   In potem s temu vsi podredijo. Temu sledijo. Počasi družba začne znova definirati svoj pojem vrednosti.

   Pri nas je denimo pojem vrednosti pripadnost režimu. Ampak režim je v vseh teh desetletjih ustvaril odvisnost od sebe, zaledja pa ni ustvaril. Ravno narobe! Zaledje je povsem uničil in zdaj si mora denar sposojat od tistih, ki jih razglaša za sovražnike.

   In temu zdaj pri nas ljudjee sledijo. SVOBODA pa je samo utvara, privid, fatamorgana.

   Svoboda je utvara povsod po svetu, ne le tukaj.

   Američani so podobno zgradili svojo odvisnost od pojma svobode in v njenem imenu so posamezniki ustvarili prekrasna umetniška dela. In Rusi jo tudi prodajajo na svoj način, ker so svoj pojem svobode prilagodili lastni odvisnosti od svojega vampirja in izkoriščevalca, ki ga zdaj branijo. Vsi branijo tistega domačega vampirja, ki ga hranijo iz svoje vratne žile, ker jim ta vampir šepeta na uho, da brez njega življenje sploh ni mogoče. Temu se reče patriotizem. Patriotizem proizvaja ponos kot obrambo pred razmišljanjem. To je potem podlaga za splošno neumnost!

   Kitajci enako, Izraelci prav tako, muslimani, islamisti, komunisti, Jezuiti… vsak ima svoj sistem odvisnosti in soodvisnosti, v katerem eden drugemu razlagajo, kaj da svoboda je. Vsi lažejo.

   Dokler eden drugemu verjamejo, potem sistem deluje, če ne, pa ne deluje. In tega, da bi prenehal delovati, jih je strah.

   S finančno krizo se je zamajal tisti najmočnejši stolp, ki je držal vse druge stolpiče v poslušnosti in v soodvisnosti. In zdaj je preplah, ker stvar ne funkcionira več na enak način, kot so bili navajeni pred nastopom finančne krize.

   Zato smo se zdaj znašli sredi fuzbal tekme, kjer debatiramo o pravilih. Eni bi jih malo popravili, jih prilagodili, ker …. le zakaj ne bi delovalo, če je pa do zdaj vedno delovalo?!

   Naredimo DUTB in zasdlužimo še z lastnimi dolgovi! V resnici pa s tujim strahom pred Kaosem! Tukaj jih lahko izsilimo, da bodo plačali.

   No, zdaj pa to ne bo več delovalo. Pa je prav vseeno, katera roparska mafija bo katero skušala izpodriniti in ji vsiliti svoje pojme o tem, kaj da je svoboda! Itak so vsi zlagani.

   Vse namreč počiva na izsiljevanju in na prikazovanju resnice na način, kot jo denimo prikazuje slovenski kučanizem! Humanizem predstavljajo kot neki »dogovor«, ki se ga da napisati in se ga naučiti in traja le toliko lčasa, da ti ukažejo nhekaj drugega. Kar pa je spet odvisno od »koncepta«, v katerem je vse dovoljeno in opravičljivo.

   Zanje je vse odvisno od interpretacije resnice, medtem ko, tako trdijo, ene same in takšne z veliko začetnico (Resnice) menda sploh ni. Da ne obstaja.

   Tako pravijo tisti, ki se je bojijo.

   Če je ni, zakaj se je pa bojijo.

   • Feriss.H

    Drži vse kar si napisal, čeprav si v super-sofisticiranem dob-stilu zopet šel v višave metafizike, mistike, stvarstva in psihologije, mi se je prav tale stavek zataknil – “Dokler eden drugemu verjamejo, potem sistem deluje, če ne, pa ne deluje. In tega, da bi prenehal delovati, jih je strah” – To je bistvo nemotenega funkcioniranja sistema.

    Kar pa zadeva “krivdo” s katero bi nas Banksterska “upniška” Godzila naj držala v primežu, pa moram reči da ne gre za nobeno krivdo. To čemur praviš krivda je navadna ekskluzivnost, absolutna-koncesija ki so si jo Židovski Banksterji “priborili” prvič leta 1913 ko je FED postal zakon in so Nemški Internacionalni (ŽIDOVSKI) Bankirji Kuhn, Loeb in Co poslali svoje partnerje da ga vodijo. Dokončno pa so razvili krila z Deregulacijo Bančnega poslovanja, kar je podpisal REGAN.

    Brez vsake mistike in krivde Banksterji iz ničesar “proizvajajo” denar in ga posojajo državam. Ko je Kennedy to poskušal razveljaviti in je Država USA natisnila prve dolarske bankovce so ga pa po sklepčnosti dejanskih gospodarjev ZDA “odstavili” po najkrajšem možnem postopku.

    • dob

     Razlika med tvojim in mojim mnenjem je samo v tem, kako razumeva iz česa je temelj njihovega babilonskega stolpa. O tem, da se jim podira, se najbrž ne bova prepirala, ker se strinjava, saj sicer gospodje ne bi skakali tako panično na vsak znak nove krize. Njihova filozofija je v škripcih in zato se temelj, na katerem sloni cela zgradba, lomi.
     Iz česa je narejen bo pa kmalu postalo irelevantno, ko bo izginil, sprhnel v nič. Zato niti ni pomembno, kje in zakaj se najini mnenji razlikujeta.

     Razliko sicer opažam v tem, da je pri tebi ta temelj en dogovor, en sestanek med bankirji, na katerem so sei dogovorili, ZDA pa kot en revež pristale na to, da pravico do tiskanja denarja z države prenesejo na privatni firmo. S tem so ZDA izgubile svojo samostojnost in svobodo, Kajti ta, ii ima tiskarno denarja pod oblastjo, ta ima ves narod pod oblastjo. ZDA so se torej odrekle samostojnosti in svobodi z nekim aktom, z dogovorom.

     No, tukaj pa pridemo v območje mojega načina razmišljanja! Zakaj so se ZDA odrekle odgovornosti zase? Zakaj se lahko sploh nekdo (kdorkoli) odreče samostojnosti in svobodi? Kako je mogoče, da normalen, zdrav človek pri zdravi pameti na takšno norost pristane?

     Če nas ne bi nekdo pritiskal in se pozival na naš občutek Krivde, in če ljudje tega občutka ne bi imeli, jim tega nikoli ne bi dovolili!
     Tako utemeljujem Krivdo kot temelj babilonskega stolpa, ki pa se zdaj podira.

     Zakaj se ta zgradba poseda, je pa vzrok v temu, da je naveličana same sebe, temelj je počil, simboli so opravili svojo vlogo in se te igre ne gredo več.
     Stvarstvo namreč ne bo več prenašalo simbolov in simbolične govorice! Simboli so bergla, surogat, nadomestek človeških emocij. Krivda je pa nadomestek za Boga.

    • dob

     Feriss, poglej tole:
     https://www.youtube.com/watch?v=2IDBxPLp3i0

     Tile ljudje kričijo na cesti in zahtevajo stanovanje, mesečno podporo v denarju, ne zaposlitve! Boli jih za zaposlitev in delo.

     Poglej kako prepričljivo in brez občutka kakršnekoli krivde zmerjajo ljudi, Švede, torej drugo kulturo, kajti v njihovi jim očitno niso privzgojili občutka Krivde. Oni ZAHTEVAJO hiše in denar, sploh jih ne zanimajo ne delo ne odgovornost ne izobrazba ne to, kaj so morali Švedi vse narediti, da so dosegli standard.

     Zanje velja le to, da Švedi imajo, oni pa nimajo. Kar je po njihovo krivično. S takšno kulturo ni dialoga, dokler ne gredo njihovi otroci v šolo, potem pa jim tam vcepijo Krivdo (tako kot so jo nam), nakar bodo začeli sprejemati pogojevanje (izsiljevanje) kot način življenja in komuniciranja, in šele potem se bosta dve kulturi lahko pogovarjali in sodelovali. Prej pa ne.

     Hočejo brez pogojev! Torej brez Krivde. Krivde ne poznajo, niso jim je vcepili, nimajo občutka zanjo (do odgovornosti je še daleč – te niti pri nas še ne poznamo!).
     Pri njih je vidiš-vzameš! Če ti kdo stopi na pot, ga udariš. Če ga vtakneš v zapor, se mu zdi to krivično, ker ne razume kaj je storil narobe. Zna pa reagirati na lastne mučitelje, na rablje iz svoje države, njim se ukloni, njim se ne upira. Toda tega v EU ni, tle imamo “človekove pravice”.

   • dr Janez Sveti

    Tebe bi morala najet Nova24Tv, dobro plačat in te objavljat na naslovni strani ! Le s takšnimi prispevki, si bo pridobila sloves poštenega, resnicoljubnega in domoljubnega medija!
    DR Janez SVeti Vesojc

    • dob

     Janez, prjatu.

     Ni treba, da me kdo plača, niti ni potrebno, da me kdo daje na posebno mesto. Mi je pa zlo pri srcu, če me kdo prenaša. Popolnoma pa sem ginjen, če me kdo ima rad v smislu, da rad prebere, kar napišem. Kot denimo ti. Moja hvaležnost tukaj nima meja. Potem dobim željo, da bi še pisal.

     Včasih me boli, pravzaprav me vedno boli, ko članki opisujejo nasilje brez izhoda. Stanje opišejo za brezizhodno, in še napišejo tako, kot bi se tega veselili. Kot da poti ven iz zagate ni, oni pa je ne želijo poiskati, ker so se preprosto vdali v usodo. Valjajo se po njej in si dopovedujejo, da smo ljudje, z nami pa tudi človeštvo, nevredna bitja, da smo zanemarjeni in smo zašli. Da smo tako zelo zašli, da nam ni več rešitve.

     No, in tedaj se v meni vse upre. Ne vem več, kako bi povedal, da to ni res, in tega ne bom nehal govoriti in ponavljati: TO NI RES! Jaz vidim cel kup rešitev, ni res, da rešitve ni.

     Kako je možno, da nas vodijo ravno ljudje, ki sovražijo človeka kot bitje in ga ves čas ponižujejo?!
     Hvala ti za podporo, Janez Sveti kažipot!

     • dr Janez Sveti

      Res dobro piše in seveda se strinjam s tvojim razmišljanjem. Mislim, da imamo težavo, ker smo vzgojeni v krščanski veri, ki zelo ceni trpljenje. Vso zgodovino častijo mučenike, puščavnike,ki lačni in sami živijo v puščavi, bičanje, križanje in vse to, samo za to, da bomo nekoč mogoče prišli v nekakšna Nebesa. Kaj je tam pa nihče ne ve.
      V Sloveniji je lepo živet, samo ne sme te motit, ko vidiš, kako gre skupni denar za neumnosti, kako si uničujemo tisočletni san (država), samo zato, ker se je dovolj velika pohlepna mreža spletla v vse pomembne pore naše družbe in popolnoma izgubila moralni kompas.
      Upam, da bo Nova24tv res postala medij, ki n ebo opisoval Janše kot Odrešenika in ne bodo za vse krivi komunisti (ker jih ni). Naša cela družba je gnila. Pa saj vidite, da celo profesorji kradejo, sodniki so podkupljeni,policaji spletkarijo, direktorji poneverjajo, politiki lažejo in goljufajo..
      Pričakujem, da bodo pisali o rešitvah o moralnih ljudeh, o dobrotnikih in skromnosti! Pričakujem, da bodo res pisali resnico tudi takrat, ko bo v nasprotju z interesi vseh, ki bi radi upravljali ta medij. To je edina pot. Edino prava pot je, če narediš napako in rečeš : ” Kriv sem!” To je človek in ne tisi, ki vedno kaže na druge.
      DR Janez Sveti Kriv sem, da nisem dovolj dober človek

     • Šiva

      Kje si pa cenjenje samega sebe izgubil??

     • dob

      Šiva, nisem izgubil občutka za lastno ceno. Toda, če sem resničen, potem si moram priznati, da v svojem okolju nisem dosti vreden. Svojega dela (projektiranje) nisem uspel prodati. Večkrat, kot ne, nisem bil plačan za svoje delo in v tem nisem sam. Ljudje, ki delajo, so oropani veselja ob delu. Uničili so jim veselje do poklica, pa zato niso sami krivi, kot jim država poskuša dopovedati.

      Vse bolj in bolj je očitno, da človek ni dosti vreden. Poniževan je na sto načinov. Medtem mu gospodarji njegovih misli in telesa dopovedujejo, da se mora bolj potruditi, če hoče sploh živeti, da to ni dovolj, kar zdaj počne.
      Sam se od te večine razlikujem le po tem, da imam svojega Boga, ki mi ne pusti misliti, da sem ničvreden.

      In to potem tukaj povem, na svoj način. Napišem in upam, da bom misli svojega Boga prenesel še drugim, da ga bodo videli, kot ga jaz vidim, toplega in človeškega.

     • Šiva

      Upati si sebe spustiti z verige in si dovoliti vse, prav zares VSE. A tega se bojimo, saj si sebi ne zaupamo in nas je strah, da bomo komu kaj huderga naredili.
      To sistem dobro ve in odlično izkorišča, zato pa smo tam, kjer smo.

     • dob

      Točno. Krivda je zdaj na planetu bog, namesto Boga! Nekaj močnejšega bo moralo Krivdo spoditi s planeta, kot pa je bilo tisto, kar jo je spravilo sem.

      Samo en način je, ki sem ga do zdaj našel, da se znebimo krivde.
      In ta je, da Krivdo destiliramo v Odgovornost! Drugega načina nisem našel, po moje ga sploh ni, kot samo ta.

      Odgovornost je, ko na cesti srečaš nekaj zavrženega, od vseh pozabljenega. Potem to pobereš, očistiš in zanj oz. zanjo skrbiš, kot da si jima Oče. To je Odgovornost.
      Vse ostalo je Krivda.

     • Šiva

      Odgovornost moramo nositi samo za svoja delanja, svoje odločitve.

     • dob

      Da moramo odgovornost nositi samo za svoja dejanja in svoje odločitve, tako govori pravni sistem.
      Stvarstvo pa “razmišlja” drugače. Stvarstvo pravi: Za kar si odgovoren, bo postalo tvoje. Postani za vse odgovoren in vse bo tvoje.

      Nekje po poti prideta ta dva principa v konflikt. Zdaj je bil čas, da se to zgodi, in zdaj je do konflikta prišlo. Največkrat je namreč pravni sistem samo pomagal neodgovornežem odrivati odgovornost od sebe, zato pa smo zdaj tam, kjer smo.

      Na koncu bo imel le tisti, ki bo sam hotel biti za nekaj odgovoren. Kajti, več je stvari zdaj, ki so “izgubljene”, kot je tistih, ki so nam znane.
      Od tega, kar je zdaj znanega, pa se kmalu ne bo več dalo živeti.
      Onega drugega, ki je zavrženo kot neuporabno, pa nihče noče, ker ga ne zanima!

      Sam si predstavljam otroka v peskovniku, ki najde staro, razdrto, zavrženo in pozabljeno igračo. Nihče je noče, ker se mu ne zdi nič vredna.
      Potem otrok (ki je najbrž sam osamljen, zavržen in razdrt v sebi) poskrbi za igračo. Popravi jo, jo očisti in se z njo igra. Tisto, kar je v njem privlačnega, je veselje ki ga ima z igračo!

      Tedaj se od nekod prikaže skupina fantičev, ki jim prej ni bilo mar ne za zavrženo igračo ne za dečka, ki jo je posvojil in jo spravil k sebi.
      Vzamejo mu igračo in se igrajo z njo, dokler je ne pokvarijo. Potem jo spet zavržejo.
      Bistvo pa je, da jih je motilo veselje, ki ga je imel deček z igračo! To jim je šlo na živce in to so mu ukradli.

     • Šiva

      To o čemur ti razlagaš, to je zame sprejemanje, popolno sprejemanje vsega. Vse to je okoli našega Planeta, zato je naše, od vseh nas in temu se ne moremo izogniti. Če sprejemamo brez obsod to pride in gre, a nas ne rani. Lahko se pa tudi odločimo, da ostane pri nas, se igramo z njim, naredimo iz njega nekaj novega. Če obsojamo pa ostane z nami in ne gre, dokler se ne sprijaznimo z njim, na tak ali drugačen način.
      Odgovornost pa je zame, ko popolnoma sprejmemo dogodke, ki so posledica naših dejanj, kakršni koli že so, prijetni ali neprijetni. Da se zavemo, da s tem kreiramo svojege življenje, da vse izhaja iz nas.
      Toliko na kratko, da ne bova “govorila” en mimo drugega.
      Fino bodi.

     • dob

      Saj ne govoriva eden mimo drugega, le v nekakšen red se trudiva polagati stvari okrog sebe, da jih bomo lahko razumeli.

      Ne moremo popravljati stvari, dokler jih ne razumemo. Človek tudi ne more imeti rad nečesa, kar sploh ne razume. Okolje zahteva od nas, da imamo radi (to denimo od nas zahteva Cerkev kot inštitucija!) tisto, česar nas je strah. Strah nas je pa vsega, kar ne razumemo. Boga nas je strah, ker ga ne razumemo. Stvarstva nas je strah, ker ga ne razumemo (kaj hoče od nas?!).
      Recimo pri Bogu smo sprejeli vero, ki pravi: Čeprav ne razumemo, pa so nameni božji samo dobri…. Zato moramo zaupati, itd. itd.
      To od človeka zahteva odsotnost razuma, zavesti in čustev in vsili človeku religijo. Kako naj bo to Bog?! To je natančen opis odsotnosti odgovornosti!
      To pa ne more biti Bog, ki je Oče, prej je Njegovo nasprotje.

      Krivda je odsotnost Zavesti in s tem je tudi odsotnost Boga. Medtem je Odgovornost prisotnost Zavesti, zato ker dela na tem, da bi razumeli kaj se (nam) dogaja.
      Stvari moramo dati na svoje pravo mesto, preden se bodo začele izboljševati in bodo imele upanja zase.

     • Šiva

      Najpomembnejše je, da najprej SEBE damo na pravo mesto, na mesto, ki je “naše”. Da nehamo biti kmet na šahovskem polju ali pajac v igri Človek ne jezi se.

     • dob

      Priznam, jaz se kar precej jezim.
      Gledam pa, da moja jeza ne pride do drugih ali jih kakorkoli spravlja v težko situacijo. Poleg tega pa nimam komu biti težak.
      (moji dve muci me prenašata dobro!).

     • Šiva

      Moja mene tudi.
      Mene pa žalost še tiši k tlom. No, pa tudi to bo nekega “over”.

     • dob

      Mene žalost obvladuje že vse življenje. Če bi lahko izpostavil dve čustvi, ki me res bistveno obvladujeta, kar pomeni, da me definirata kot človeka, in to že vse skozi odkar pomnim zase, sta to gotovo žalost in pa sram.
      Zame sta polje večnega raziskovanja, ker vsebujeta neraziskane energije. Moč teh energij je veličastna. Ko bi se jih dalo spraviti od tam ven, da bi služile čemu drugemu, boljšemu, bi to rešilo svet.

     • Šiva

      Potem končno pride čas, ko zberemo pugum, da si upamo in dovolimo, da prenehamo z opravičevanjem in branjenjem česarkoli pred komerkolim. In spoznamo, da stojimo pred Svojimi vrati, pred vrati Svobode. Just push it.

     • dob

      Lepo je to slišati še od drugega človeškega bitja. Hvala Šiva!

     • dob

      Če hočemo rešiti svet, potem moramo pojme kot so »dobrota«, »srčnost«, »ljubezen« vezati na žive ljudi. Razumeti moramo, da vsebine teh pojmov potrebujejo žive nosilce, torej tiste, ki te pojme delajo žive, ker nosijo vsebine iz katerih ti pojmi nastanejo.

      Zaradi njih, zaradi dobrote, srčnosti, ljubezni, zaupanja, občutka pripadanja in potrebnosti nekomu otroci sploh odprejo svoje srce svetu, in ga, nenazadnje, razumejo skozi srce.

      Če nosilcev teh pojmov, katerih vsebine v njih nastajajo in se oplajajo, ni, potem lahko samo pišemo predpise in zakone, ki vse to nadomestijo, a tega pač ne morejo nadomeščati. O pojmih, kot so ljubezen in dobrota, sočutje in zaupanje lahko beremo kot o mrtvih sanjah v neki knjigi napisani v preteklosti, ker ti pojmi še obstajajo v neživi obliki v literranih delih. Lahko jih opazujemo v sanjah avtorjev raznih umetniških del, slikarjev, glasbenikov, pisateljevipd.

      Ko je Bog rekel, da ljubi ples, pesmi, glasbo… sem mu odgovoril: Če ljubiš ples, zakaj potem ubijaš plesalca? Če ljubiš pesmi, zakaj ubijaš pesnika in če ljubiš glasbo, zakaj ubijaš glasbenika?

      Ni plesa brez plesalca, ni pesmi brez pesnika, ni glabe brez nekoga, ki zna igrati na inštrument!

      Ta so vprašanja, ki bi si jih morali postaviti! Če imamo radi Ljubezen, zakaj potem v nas in povsod okrog nas umira?! Kja ji delamo?

      Zakaj ubijamo nosilce tistega, kar bi nas lahko (od)rešilo!

     • Šiva

      Navade so naša smrt.
      Če želimo živeti, mora Srce poslušati sebe, ker če ne posluša sebe je ranjeno, prizadeto.

     • Nova24TV Mod 2
     • dob

      hehehe, dobra!

      klela je še ena podobna:
      https://www.youtube.com/watch?v=5sy1MDHZ27M

     • Nova24TV Mod 2

      :))) Hvala!

     • Nova24TV Mod 2
     • dob

      miško, mali, lepi!!!

    • indijanka

     Res je poseben. Tudi meni. Presenetljivo je tudi to, da se zna posmejat. Izjemno zanimiv :).

 • “We have about 50% of the world’s wealth, but only 6.3% of its population. . . . We cannot fail to be the object of envy and resentment. Our real task in the coming period is to devise a pattern of relationships which will permit us to maintain this position of disparity. … To do so, we … should cease to talk about vague and … unreal objectives such as human rights, the raising of the living
  standards, and democratization … we are going to have to deal in straight power concepts.”
  – George Kennan

 • Ruggedplant

  Ko človek pogleda komentarje na tem članku, dobi občutke, da je v spletni razlilici Javne hiše in ne na proevropskem antiokomunističnem portalu demokratov domoljubov. Pa še tam se najde vsaj en demokrat na 20 rdečih USSR trolov.

  Sovražni prevzem dokončno izveden ali gre le za 3 pridne aparatčike s po 10 vzdevki po sovjetskem vzoru, ki pridno skrbijo za pravoverno propagando? Ste odprli tudi svojo izpostavo v slovenistanu?
  http://www.theguardian.com/world/2015/apr/02/putin-kremlin-inside-russian-troll-house

  • ljubinica

   ha ha
   Članek v Guardianu je čista propaganda. Da bi Putin plačeval blogerje in komentatorje po forumih za prorusko propagando? Smešno. Vsakdo, ki je bil v Rusiji, ve povedati, da vlada v Rusiji pravi Putinov kult osebnosti …. Putinu ni treba nič plačevati, saj ima vsesplošno ljudsko podporo … (tudi Kučanu ni treba plačevati blogerjev in komentatorjev, ima druge vzvode za kontrolo …)

   • Ruggedplant

    Pa si kdaj pomislila, da prav tovrstne službe skrbijo za ustvarjanje in ohranjanje takega kulta? Imeli so jih in jih še imajo vsi totalitarni voditelji – nekoč zgolj preko aktivistov z letaki in grafiti, nato medijev, potem se je pridružil izobraževalni sektor, zloraba znanstvenikov in umetnikov (filmske, glasbene pop zvezde), nova oblika pa gre seveda na virtualno bojišče. In prav slednji so dandanes v času, ko so ljudje postali delno odporni in nasičeni s klasičnim pranjem možganov, ključni. V Sloveniji (tudi na tem portalu) imaš en kup komentatorjev s tako agendo – na kakšen način dobijo povrnjeno za svoj trud se ne ve, je pa glede na timing in usklajenost mnenj (pa naj bodo še tako nesmiselna) to zelo očitno. Ta tema je eden bolj transparentnih primerov.

    • stajerc5

     Vse super in tocno, ampak, pozabil si na izvir ali izvor problemov.
     SOLSTVO, solstvo, solstvo…

    • ljubinica

     1. Guardian je levičarski, hudo pristranski časopis. Seveda proameriški.
     .2. Putinu ni treba plačevati nekih blogerjev in komentatorjev po forumih. Saj ima OBLAST. Za pranje možganov ljudstva ima v svojih rokah skoraj vse medije, kulturo, šport, šolstvo …. Tako kot pri nas murgle.
     3. Pred leti je Mar keš na Delu v vsakem članku popljuval SDS in JJ. “Desni” komentatorji smo se iz njegovih norih spisov norčevali in ga postavljali na laž.
     Potem je začel namigovati, da ima SDS štab plačancev, ki so zadolženi, da pišejo pod članki …. Ko je to ponavljal, sem pomislila: Kaj pa če je res?
     Potem me je pa klical domov in mi preko e-maila postavljal neka vprašanje, češ da me bo razkrinkal in pregnal s foruma ….
     Šele takrat sem se zavedla, da je imel mene za plačanko …. Skoraj sesedla sem se od smeha ….
     4. Tako je torej s temi “plačanci”. Čeprav bi bilo bolj logično, da ima “plačance” opozicija ne pa OBLAST …..

     • Ruggedplant

      1. V primerjavi s čim? S Правдo? Ko anglosaksonski svet reče centralno-levi medij, je s tem mišljen liberalni medij, torej nasprotno od našega pojmovanja. So pa najbrž v tvojem svetovnem nazoru stvari konkretno pomešane, ko imaš Putina za antikomunista (čeprav je trenutno pred njim edino še Kim Jung Un), liberalce za levičarje (domenvam da s tem misliš na komuniste) in s tem proameričane, kar je sploh skregano s pametjo. V evropi so protiameriško nastrojeni edino levi anarhisti, orto komunisti (klasični srbo/rusofili protiimperialističnega miselnega vzorca) in seveda islamisti do katerih imajo ZDA nično toleranco.
      2. Blogerji in komentatorji so najučinkovitejši in najcenejši model modernega pranja možganov – podobno kot sektor komentarjev oziroma ocen na svetovnih spletnih trgovinah, kjer so ugotovili, da imajo mnenja uporabnikov na potrošnika veliko večji učinek od še tako dragih reklamnih kampanj. In nekatere se tega tudi pridno poslužujejo. Tudi pri nas imamo plačane blogerje, komentatorje, vstajnike, v Rusiji pa so te stvari le še potencirane.
      3. Komunisti so VEDNO nasprotno stran obtoževali za stvari, ki so jih počeli sami. Prav tako so še vedno 100% prepričani, da so tedenski shodi pred sodiščem, proti ilegalnim migrantom , shodi za republiko,… plačane zadeve. Ta predvidevanja niso zgolj lažniva propaganda, ampak temeljijo na dejanski dogmi, da tako je, saj sami funkcionirajo na ta način – proračun AFA-ja ni niti pod razno tako ocufan kot njihovi punkerski plašči.
      4. Opozicija v totalitarnih sistemih ne potrebuje plačancev, saj ima RESNICO. Oblast pa potrebuje propagando, da se kljub v nebo vpijoči pokvarjenosti obdrži na oblasti.

     • ljubinica

      1. – Guardian je levičarski medij. Lahko ga imenuješ tudi liberalni: v smislu Sorosovega liberalizma (a la Darko Štrajn in Mirovni inštituti). To pomeni zavzemanje za “Open Society”: multikulturalizem, vsestranska podpora gayem in lezbijkam itd., sekularnost, nasprotovanje “ksenofobiji” in nacionalizmu ….
      – “ko imaš Putina za antikomunista”

      Nikjer nisem napisala, da je antikomunist. Napisala sem samo, da je Slovencem manj nevaren kot Soros.

      Soros je tudi eden glavnih financerjev Hillary Clinton.

      2. Zakaj je Soros nevaren za Evropo in Slovenijo še posebno? Zato ker podpira islamsko emigracijo v Evropo (s ciljem uničenja evropskih narodov).
      Zdaj silijo EU, da sprejme medse islamsko Turčijo. Je Erdogan demokrat?
      Če primerjamo Rusijo in Turčijo imamo Slovenci neprimerno več skupnega z Rusi kot s Turki.
      Mnogi rodovi Slovencev so se navduševali nad čudovito rusko literaturo. Glasbo.
      Imamo skupne korenine. Za silo celo razumemo njihov jezik. Rusi so kristjani.
      Kaj pa Turki?

      – “Tudi pri nas imamo plačane blogerje, komentatorje, vstajnike, v Rusiji pa so te stvari le še potencirane.”
      Za to bi moral imeti kak dokaz.

      3. “Prav tako so še vedno 100% prepričani, da so tedenski shodi pred sodiščem, proti ilegalnim migrantom , shodi za republiko,… plačane zadeve. ”
      Ja, o tem nekaznovano natolcujejo.
      Po moje pa o tem niti niso prepričani, ampak lažejo. Zavestno hudobno lažejo.

 • valentin

  Za sedaj dobiva EU le težke lekcije, ki se jih bolj slabo uči. Vzrok pa gre pripisovati
  v vojaškopolitični in gospodarski odvisnosti EU od ZDA.

  • Feriss.H

   Prej bi reku podložnosti. Odvisnost je kadar nečesa nisi zmožen, Evropa ima potenciale, samo ih ne uporablja, ker jih ne sme in celo niti noče.

   • valentin

    Ne sme, noče pa zaradi pohlepnosti in koruptivnosti ali bolje rečeno pokvarljivosti Eu uradnikov in institucij.

    • samsara

     Je ena velika roka, s krvavimi kremplji čes vse…

 • tramal

  Seveda ima tajno vojsko.Cela srbija in pol slovenije je rusofilov.Res da niso tajni,so pa vedno pripravljeni se boriti za ruse.

 • tramal

  Komentar je o rusih,tu pa vsi napadajo ameriko.Po pisanju mislim da je 90 procentov rusofilov in ne samo pedeset.

  • valentin

   Ni potrebno biti t.i. rusofil, da imaš jasno sliko kam “pes taco moli. “

  • stajerc5

   Imas prav! Radoveden sem, ce bi se kdo sploh spomnil na putko in ostalo njegovo bando, ce bi bila tema o Ameriki!?

  • xtc

   Rusofilija je psihična bolezen kot levaštvo_glej pod kongres ZL normalni ljudje ne počno tega:

 • garfi

  Zanesljivo ima še marsikaj drugega, tudi v zloveniji.
  Murgelski radio: podpira ga samo 90% rusov.
  Jaz sem pa mislil, da 110%

 • Bilo bi dobro če bi se kdo od teh ‘zanesljivih virov’ ki so navedeni v članku, nemški Bild in srbski Blic, lotil malo brskanja po zadevi z imenom Operacija Gladio.

  ..

 • Pipin

  no alternativa pegidi (ki so baje ruski obveščevalci) so pa merklovi in delavsko pankerska univerza ISIS samomorilski specialci, poleg tega pa EU-zmedeno trematično kuro tut CIA vrti okrog prsta (s panamskimi dokumenti npr) zdej pa zbiraj

 • Tjazz

  pa kaka je to zbrka na tem svetu ljudje božji:)