Incident na prizorišču javne molitve v Zagrebu

Datum:

Iz Zagreba prihajajo informacije o tem, da je morala policija na prizorišču današnje molitve vernikov, združenih v iniciativi Bodi možat, uporabiti prisilna sredstva zoper dva tuja državljana, ki nista upoštevala ukazov policistov.

Čeprav je znano, da je med molitvijo na Trgu bana Jelačića prišlo do prepira med verniki in protestniki, policija trdi, da pridržana moška z vsem skupaj nimata nič. Kot navajajo, gre v zadevi za avstrijskega in francoskega državljana.

Dvojica je bila zaradi ugotavljanja vseh okoliščin privedena na policijo. Po doslej zbranih obvestilih zagrebškega državnega tožilstva nista bila udeleženca prijavljenega dogodka, navaja Jutranji lista.

Vsako prvo soboto v mesecu je sicer običajno, da bratovščina Vitezi brezmadežnega Srca Marijinega organizira javno molitev, kjer moški verniki, ki se udeležijo molitve, pokleknejo in molijo, da bi moški postali duhovne avtoritete v družini, ki bodo pogumno pričevale in posredovale katoliško vero za življenje v predzakonski čistosti in obnavljanje katoliških zakonov.

Prišlo je do prerivanja
Skupina protestnikov s transparenti Ni Boga, ni gospodarja in Patriarhat ubija, s katerimi so izražali nestrinjanje z molitvijo, se je v nekem trenutku pomaknila na prostor za molitev. Ker je zaradi tega naraščala napetost, je bila potrebna intervencija tam prisotnih redarjev in policije, ki je varovala dogodek. Zaradi transparentov je prišlo do prerivanja z redarji, kasneje pa so redarji in nekateri verniki napravili krog okrog molivcev, ki so se sprva umaknili, nato pa vrnili nazaj na prvotno mesto. Na nasprotni strani se je zbrala še druga skupina protestnikov, kjer je bilo mogoče zaslediti transparent stranke SDP.

Ker je enega od vernikov obšla slabost in je sredi molitve padel, so mu morali nuditi nujno medicinsko pomoč.

Ž. N.

Sorodno

Zadnji prispevki

Jelko Kacin: Ukrajina ne bo padla!

Natanko pred dvema letoma, 24. 2. 2022, je Vladimir Putin izvedel...

Francija usposobila 10.000 ukrajinskih vojakov

Francija je od začetka ruske invazije na Ukrajino usposobila...

Vlada odkrito sponzorira Hamasove pomagače

Z besedami, ki jih je Robert Golob izgovoril ob...

[Dokument] Ministričino cenzurirano poročilo kaže s prstom na SD in podrejene

Dominika Švarc Pipan, pravosodna ministrica v odhodu, je objavila...