Indijca brutalno posilila in pokončala 15-letnico – odnesla sta jo z oprostilno sodbo

Foto: epa

“Zadovoljen sem z razsodbo. Pravica je zmagala,” je vzradoščen in do ušes nasmejan izjavil D’Souza, eden od obeh domnevnih morilcev 15-letne Scarlett Keeling, ki je bila najdena utopljena, poznejše preiskave pa so pokazale, da smrt ni bila edina stvar, ki naj bi jo osumljenca zagrešila.

Poškodovano truplo 15-letne Scarlett Keeling so leta 2008 našli v priljubljenem indijskem letovišču Anjuna. Obdukcija je pokazala tako sledi drog v njenem telesu kot tudi brutalnega posilstva in dopustitev utopitve, potem ko je nezavestna obležala na plaži. Londončan Briton Michael Mannion, znan tudi pod psevdonimom “Masala Mike” naj bi sicer videl enega od kriminalcev, ko je ležal na umorjeni le malo pred njenim tragičnim koncem, a pozneje v sodnem procesu ni želel sodelovati, kar je vplivalo na sporno končno razsodbo, zato naj bi bil domnevni očividec po navedbah matere umorjene – Fione MacKeown kriv za to, da zločin ni dočakal ustreznega epiloga.

“Podel strahopetec”
Mati tragično preminule najstnice je domnevno pričo tragičnega dogodka imenovala kar za “podlega strahopetca”. Po njenem mnenju naj bi Scarlett prvič pustil na cedilu že tedaj, ko je pobegnil s kraja zločina, drugič pa jo je izdal, ko ni želel pričevati pred roko pravice, kar je še bolj izprevrženo zato, ker naj bi obljubil, da bo o dogodku pričeval. Sprememba njegove odločitve naj bi posledično vplivala na končni izid sodnega procesa. Ta je Fiono MacKeown šokiral. “Osem let sem čakala na pravico, sedaj pa to,” je potrta dejala, ko je izvedela, da sta bila osumljenca oproščena vseh zločinov.

Priča podlegla strahu in doživela živčni zlom
Mati umorjene za razsodbo krivi tudi indijski pravosodni sistem, a namerava kljub vsemu pravico iskati še naprej – na višjem sodišču. Priča naj bi se za potrditev pričevanja vrnila v kraj Goa v Indiji, kjer bi pred sodnikom izpovedala svoje videnje, česar pa ni storila. Njeno zanikanje dogodka naj bi bila posledica živčnega zloma. Mannion se sicer pritožuje, da je ta sodni primer zelo negativno vplival tako nanj kot na njegovo družino, ter zatrjuje, da ne nosi nobene krivde. Njegov odvetnik sicer navaja, da naj bi Mannion  dogodek sicer videl, vendar ga je premagal strah pred morebitnimi težavami, če bi z informacijo odšel na policijo.

Domnevna zločinca nasmejana do ušes
Ko je bila kontroverzna razsodba razglašena, sta se obsojenca Samson D’Souza, star 36 let, in Placido Carvalho, star 47 let, sodniku prisrčno zahvalila, medtem ko sta se prešerno smejala, zatem pa z globokim priklonom v naglici odhitela. D’Souza je ob dogodku vzradoščen izjavil: “Zadovoljen sem z razsodbo. Pravica je zmagala.” Njegov odvetnik pa je zatrdil, da že vse od začetka ni bilo nobenih dokazov, za naprej pa bodo videli, kakšne možnosti imajo, ko bo stvar predana nadaljnji sodni obravnavi.

Invalidni sodni sistem
Odvetnik Scarlettine matere pa je zgrožen pripomnil, da je sodni sistem povsem odpovedal ter navedel forenzične in druge dokaze, ki bi za obsodbo osumljencev morali zadostovati. Zato se zdi naravnost absurdno, da v skladu z razsodbo sodišča naj ne bi nihče nikogar niti poškodoval niti omamil, kaj šele ubil. Pojavljajo se tudi sumi o podkupljenosti lokalne policije, s tem pa se odpira vprašanje varnosti turistov, saj naj bi po navedbah dailymail.co.uk lokalni pravosodni sistem varoval kriminalce in ne turistov. Bizarno se namreč zdi, da sta bila osumljenca navkljub domnevnim trdnim dokazom oproščena celo tega, da sta žrtev omamila z drogo.

Primer globoko pretresel ves svet 
Dogodku pa so veliko pozornosti že namenili številni svetovni mediji, kar je že očrnilo ugled omenjenega indijskega letovišča, pa tudi tamkajšnjega pravosodnega sistema. Šokantno je že dejstvo, da naj bi se po prvotni preiskavi najstnica povsem slučajno utopila, šele poznejši napori matere, da bi stvar podrobneje raziskali, pa so privedli na sledove narkotikov in brutalnega posilstva. Na telesu žrtve naj bi namreč našli preko 50 poškodb. Sodni postopek se je začel leta 2010, vendar so sodni mlini mleli zelo počasi. Scarlett je bila sicer v Indiji skupaj z družino na daljšem počitniškem oddihu.

Travmatični spomini na izgubo “sladke hčerkice”
Za svojo umorjeno hčer pa njena mati pravi, da je bila običajna najstnica, ki je hotela biti bolj odrasla, kot je bila v resnici. Zaznamovala sta jo sreča in živahnost, rada pa je tudi glasno prepevala celo v nakupovalnih središčih. Obenem naj bi igrala saksofon in se celo nameravala pridružiti neki glasbeni skupini, jahala konje, oboževala plavanje ter bila vsesplošno dejavna in zdrava. Njena mati bo do svoje smrti obžalovala, da jo je na tisti usodni dan pustila na neko zabavo, kar je pripeljalo do navedenih dogodkov, a preteklosti se žal ne da spremeniti.

Domen Mezeg

 • dež

  Ko prebereš naslov in prvi odstavek ter pogledaš fotografijo te prime, da bi oba tipa brez sojenja obesil na najbližje drevo.
  Ko prideš do konca članka pa nekako ne moreš mimo dejstva, da je vse “naj bi” : prodala drogo dekletu, jo posilila in na koncu utopila. Nobenih prič, brez relevantnih dokazov. Na truplu “naj bi bilo” 50 poškodb ? Je bilo ali ni bilo, saj je bila vendarle narejena obdukcija ?
  In nacionalni šport naj bi bil, da v Indiji podkupiš policista. Verjamem, ne verjamem pa, da tako zlahka to narediš v primeru tako krutega umora.

  • Marija

   Njim in takim zločincem je to normalno. To so rojene pošasti to niso ljudje.

  • Nobody

   Se strinjam, noben tukaj ne ve kaj se je dejansko zgodilo, vendar bi nekateri, kar na slepo rezal jajca in glave. Taksni ljudje so enake zvali, kot domnevno osebki s kateremi bi radi obracunali.

 • Artur

  Degenerirani Izmečki človeške rase , poden od podna.

  • alojz

   Take izmečke imamo tudi pri nas. Pa jih takoj označi za nedolžne. Mislim na tistega, ki v Stožicah pod kamerami posiljuje konje.

   • tinta

    si mislil konjske kobile, kajne ?

    • alojz

     Konj je splošen izraz. Poznamo kastrate, žrebce in kobile. Pa konjske kobile po novem. Da se loči od človeških kobil.
     Saj si to mislil, kajne?

     • tinta

      Samcu domačega konja pravimo žrebec, samici kobila, mladiču pa žrebe…………………..kastriran žrebec je kastrat.
      Posiljeval je koga ? ———- Konja ?

 • Marija

  Vedno lepo od lepšega

 • soc

  Starši, ki 15-letnike puščajo v neznanih tujih krajih na nočne zabave, so vredni svojega denarja. O tempora, o mores…

  • indijanka

   Drži. Ampak, cena je previsoka.

 • xtc

  Malce hudo neodgovorno je dejanje matere;ki je hčerko_petnjst letnico pustila na zabavo in to še v državi ;ki je znana po posilstvih žensk brez spremstva:Definitivno pa so kazni za posiljevalce prenizke:
  vSE TO PA KAŽE ;DA SO aZIJSKE DRUŽBE ZELO VELIK CIVILIZACIJSKI PROBLEM SAJ NE MOREJO PRESKOČITI LASTNIH ZGODOVINSKIH ZABLOD: ;ki jim pravijo tradicija;

  • Nata

   Toooooooooooo.
   Ne morejo ….nočejo……..in ne bodo preskočili lastnih zgodovinskih zablod.
   Jim že odgovarja ?
   Zato naj ostanejo na svoji zemlji ! In kaj tam delajo me prav malo briga.

  • Nobody

   Po stevilu posilstev na prebivalca ne zaostajamo, celo prednjacimo. Sam eni cepci mislijo, da je absolutna stevilka merodajna in ne gledajo podatkov, kjer je upostevana stevilo prebivalcev.

 • Olga

  Varuhinja človekovih pravic, dušebrižniške organizacije, ste dvignili svoj glas?! Ali je vaš glas rezerviran le za LGBT, kar je mastno plačano?!!

 • Poštenje velja

  indijske podgane pač

  • Nobody

   zelo zanimivo, da je stevilo posilstev na prebivalca v Sloveniji podobnost indijskemu. En folk je sam poln svoje neopravicene vzvisenosti.

  • Nobody

   Mislsi Slovenske podgane, ker smo po stevilu posilstev na prebivalca pred njimi.

 • tinta

  In naši “naprednjakovići” si že desetletja hodijo ogledovati njihove templje in prinašajo domov njihovo kulturo, duhovnost, ki jo tukaj vneto širijo, ker imajo krščanstvo za staromodno.
  Oh, kakšna slepota človeštva !

 • avtohtoni neandartalec

  Ni nujno, da je bila punca samo zarukana in zelo slabo vzgojena, kombinacija stresa oziroma različnih socioloških in tudi bioloških dejavnikov lahko podaljša predmenstrualno stanje tudi v pozno starost. Punčke so v rani mladosti neprestano zadete od lastnih hormonov, zato se obnašajo zelo čudno, živijo v svojem pravljičnem svetu in nimajo razvitega pristnega občutka o lastnem telesu, ki se zelo naglo spreminja. Pomemben dejavnik je tudi kultura, ki pravzaprav zaradi teh fenomenov odraščanja sploh obstaja, razlike so lahko absurdne.
  Poglejmo si za začetek plemena najbolj primitivnih domorodcev, otroci ostanejo v vasi in se igrajo s starci, navajeni so bližine in skačejo naokoli tudi popolnoma goli, v okolici ognjišč je manj ščurkov, ki bi jim lezli v organe za iztrebljanje, zato ne rabijo spodnjega perila. Cela skupnost uživa v lepoti mladih teles, tudi spolne igre niso nič nenavadnega, starčki punčkam radi pustijo, da jim žuljijo lulčeka in mladim dečkom pomagajo prebiti zapeko, čeprav je homoseksualnost zelo redka in predmet posmehovanja. Punce se zelo zgodaj zavedo svoje primarne vloge za reprodukcijo vrste, čeprav si proces rojevanja predstavljajo narobe, saj med oploditvijo zgleda kot, da bi moški v njihova telesa vnesel otroka, čeprav jih v resnici samo oplodi in ljudje zrastemo iz njihovega jajčeca, ne zraste spermij v človeka, ta se preprosto razkroji in pri tem odda svoj genetski material. V primitivnih družbah so ženske ladje za nov rod, skrbijo za ognjišče in pripravljajo hrano, sicer so sužnje močnejšim moškim, ki si jih delijo. Iz teh preprostih pravil, nastane zelo trdna in stabilna struktura medsebojnih odnosov, kjer se izkušnje hitro prenašajo med pripadniki plemena, zato se mladi in predvsem dekleta zelo hitro zresnijo, niso zavrti, vendar tudi niso niti najmanj naivni, jasno ločijo igro od smrtno resnih opravil, zato duševne bolezni ne poznajo in živijo izjemno sproščeno.
  Ideološko zavrte fevdalne skupnosti im verske komune gredo v drugo skrajnost, ker gledajo na ljudi kot na proizvod domišljije in se z garaškim delom upirajo naravnim principom, regulirajo spolnost med razmnoževanje in seks za zabavo. Otroke oblačijo v oblačila, ki prikrijejo spol in erotične figure postave, izolirajo jih v ozko ločene in zaprte družinske celice, ko odrastejo, pa fante prodajo za sužnje in vojake, dekleta pa za spolne sužnje in matere, medtem ko peščica največjih čudakov postanejo svečeniki. Ne vsi, večina je preveč nestabilnih, da bi se držali strogega reda v takih skupnostih in nevarnih, zato jih obsodijo na najhujšo kazen, izgnanstvo, v agoniji blodijo po divjini in prosjačijo pri tujcih, dokler jih ne preženejo. Take družbe pritiskajo na otroke, trda vzgoja jih naredi apatične in disciplinirane, ideologija zavira domišljijo, zato se soločene kognitivne sposobnosti sploh ne razvijejo. Punčkam se večkrat zgodi, da ne zmorejo vseh komplesnih pravil, namenjenih zatiranju nagonskega odraščanja, ostanejo v svojem začaranem svetu in občutijo telo kot predmet, zato niso primerne za matere, večkrat jih označijo za čarovnice ali pa se v glavnem prostituirajo.
  Sodobni svet ke razred zase im ga vsi poznamo, zato ga me bom posebej opisoval, morda samo par značilnosti Slovenske družbe, punčke vzgaja kot hlapce in igralke, da so od majhnega všeč izrojeni postsocialistični buržuaziji, ker jim ta vloga omogoča najboljše prednosti v življenju. Za razliko od naprednih družb, ki vzgajajo svobodne in srečne posameznike namesto hlapcev in igrač, neukim in revnim materam večkrat ostane samo en izbor, če hočejo iz svojega otroka narediti pravo žensko, hčerko bombardirajo s skrajno strogimi pravili in ukazi, dokler jim ne poči film in se same zatečejo k tujcem, tako se izognejo suženjski mentaliteti, vendar večkrat postanejo možače, ker morajo tekmovati v moškem svetu, kjer praviloma izgubijo. Pri nas je hipic zelo, zelo malo, vedno pa se na vasi najde vsaj ena, ki se že v osnovni šoli odloči za promiskuitetno raziskovanje sveta in sebe, običajno se pustolovščine končajo, ko si najdejo slabiča in mamimega sinčka, ki jim je pripravljen služiti do smrti, za hipne občutke ekstaze, ki jim jo nudijo v zameno.
  Indija je pa mešanica vseh mogočih principov, začarana deželica, v kateri se lahko lepe sanje zelo hitro spremenijo v smrtonosno past. Fantje so povsod moški, ženske se običajno držijo turističme agencije in zahodnih getov, začarane deklice pa me morejo vedeti v kateri dimenziji se nahajajo v danem trenutku, če so trčile ob domorodce, inkvizitorje ali transmetropolite, nemara celo ob gorske kanibale in nekrofile.

 • pokvarjeniSvet

  Coming soon to slovenia

 • bojan

  Samo od satana je za pričakovati takšno sodbo

 • Franci

  islam je bolana religija

  • Ja tudi v Indiji so se nenormalno raširili in so vzrok najhujšega nasilja.

  • Nobody

   kje v clanku pa je bilo omenjeno, da ima zlocin kakrsnokoli povezavo z islamom?

   • Franci

    Sorry, res je, preveril še enkrat, ne glede na ta zločin imam pa prav, večina novejših sličnih bolanih dejanj v Indiji je pa povezano z islamom.

 • cosmosjasnovidec

  Mi ni jasno kaj je tako dolgo čakala mati od deklice,da ni vsaj najela in plačala par ljudem,da ju kastrirajo.
  Mislim,da se na sojenju ne bi več smejala.

 • Olga

  Takšni si zaslužijo smrtno jazen!

 • Machete

  Brazilians raping an American girl in India with a British witness. This world crazy, say Machete.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!