Indijo močno streslo, mrtvi in več kot 100 poškodovanih

Foto: epa

Severovzhod Indije je stresel močan potres z magnitudo 6,7, ki je terjal najmanj devet življenj. Žarišče potresa je bilo približno 30 kilometrov zahodno od Imphala, glavnega mesta indijske zvezne države Manipur. Potres je povzročil škodo na zgradbah in infrastrukturi.

Po podatkih tamkajšnjih oblasti je potres zahteval najmanj 9 žrtev v Imphalu in njegovi okolici, vsaj 100 ljudi pa je bilo poškodovanih.

Pohodili so ga med begom
Tresenje tal so čutili v celotni regiji, tudi v sosednjih Mjanmaru, Bangladešu in Butanu. V Bangladešu je en človek umrl, ko so ga stanovalci zgradbe, ki so med potresom v paniki zbežali na ulico, pohodili do smrti.

Ameriški geološki inštitut je sporočil, da so potres zabeležili na globini 57 kilometrov, okoli 30 kilometrov zahodno od Imphala.

V Imphalu je prekinjena oskrba z elektriko, strokovnjaki pa pravijo, da je bil to najhujši potres, ki so ga v tem mestu čutili do zdaj.

Nepal sta aprila in maja leta 2015 prizadela dve uničujoča potresa, ki sta terjala več kot 8000 žrtev. V novembru pa je v potresu v Afganistanu, ki so ga čutili tudi prebivalci New Delhija, umrlo več kot 200 ljudi.

B. O., STA