Indonezijski poznavalec šeriata: Bitcoin je v skladu s šeriatskim pravom

(vir: twitter)

Islamski svetovalec je naznanil, da je kriptovaluta bitcoin v skladu s šeriatskim pravom, kar naj bi poskrbelo za skok vrednosti bitcoina za tisoč dolarjev v roku pičle pol ure.

V izjavi za javnost, ki jo je pripravil vodja oddelka za upoštevanja šeriata pri Blossom Finance Muhammed Abu Baker, je zapisano, da je kriptovaluta skladna s šeriatskim pravom.

Indonezijsko finančno podjetje je poročilo, v katerem je po poročanju Breitbarta zagovarjalo skladnost kriptovalut s šeriatskim pravom, objavilo prejšnji teden. Kakor so zapisali: “Bitcoin in podobne kriptovalute služijo ekonomski vlogi denarja – so posrednik izmenjave, enota za račun in imajo vrednost, ravno tako pa dobijo status islamskega denarja s tem, ko so ‘denar po navadi’.”

Vrednost bitcoina občutljiva na mnenje islamskih učenjakov
Po šeriatskem pravu se lahko za “denar po navadi” klasificira karkoli, kar ima določeno monetarno vrednost v širši družbi.

Izjava, ki jo je dal Abu Baker, naj bi bila odziv na mnenja nekaterih islamskih učenjakov, ki so bili prepričani, da bitcoin ni sprejemljiv zaradi svoje izjemne volatilnosti v vrednosti ter njegove rabe za ilegalne aktivnosti. Abu Baker je takšne očitke zavrnil rekoč, da je vrednost vezana na količino in povpraševanje, ter da raba legalne stvari v nelegalne namene sama po sebi legalne stvari še ne spremeni v nelegalno.

Po objavi poročila je vrednost bitcoina v četrtek v roku pol ure zrasla za tisoč dolarjev. Temu naj bi botroval nov naval muslimanskih trgovcev s kriptovalutami.

Ivan Šokić

 • OrangeHitler

  Hahahahahahahahahahahahahahahahaha

  Nova24: “Ta stvar, ki jo sovražite, ker spominja na levičarstvo (Bitcoin), smo povezali z drugo stvarjo, ki jo prav tako sovražite (islam) in iz tega spacali članek za na uvodno stran našega pamfleta. Ker smo prvi v službi S….resnice”

  • skorpijon93

   zgleduj se po višegrajski skupini, so bolj napredni in pametni od tebe pa od večine slovencev

   • OrangeHitler

    Haaaaaaaahaaaaahaaahahahahahaha
    Ja res, višegrajci-eni so verski fundamentalisti, pri drugih mladi množično bežijo iz države, tretje imajo po 300eur plače, vsem je skupno le neumorno populistično strašenje svojih totalno presranih častilcev. Saj jim slednji dobesedno jeste iz roke, medtem ko državo spreminjajo v lastno diktaturo.
    Ker ste tako prestrašeni. Desnim volilcem je dokazano mogoče prodati vse kar gre proti njihovim interesom, dokler sovražiš iste ljudi kot oni. Boleče jasno.

 • joza joza13

  Ej ga… Švicarski Frank je še bolj halal

 • Zgornji

  HEH, ITAK : LAŽ PODPIRA LAŽ !!! ! !!! :-P
  Žaaal :-(

 • skorpijon93

  bojkot !

 • Olga_10

  Bitcoin, kriminal in terorizem so v skladu s šeriatskim in komunističnim pravom…

 • xtc

  Skratka NATEGI IN GOLJUFIJE so V SKLADU z šeriatskim pravom.

  • OrangeHitler

   Tako. Ker zadnja ekonomska kriza je nastala kjlub popolni transparentnosti in značilni poštenosti največjih globalnih finančnih konglomeratov, katerih poslanstvo nikakor ne temelji na lastni koristi.
   In še, se spomniš, kako so banke altruistično reševale javnost in “sploh ne obratno”??
   “Ampak….ampak…..Levaki, kučan, NLB, obama…….” sem pravilno povzel odgovor?

 • janez.pokoncni

  Počasi bo tole tukaj postalo zame preveč …

 • Novakec1

  Včasih so se alkemisti matral narediti zlato, kozjejebci pa z nakladanjem naredijo iz dreka bitcojne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!