fbpx

Interpol išče triletnega dečka. Ste ga morda videli?

Foto: Printscreen/Interpol

V Črni Gori je na silvestrovo izginil triletni Andrija Radunović. Pred kratkim so ga videli na Hrvaškem, išče pa ga tudi Interpol. Po neuradnih informacijah ga je mama želela na ta način odpeljati v domačo Rusijo, potem ko se je sprla s soprogom, ki je Črnogorec. Pred dnevi je sicer prečkala hrvaško mejo z veljavnimi dokumenti.

Deček je rojen leta 2012 v Pragi. Oče Danilo Radunović prihaja iz Črne Gore, mama Nazmija Alina Radunović pa prihaja iz Rusije. Andrija je visok je 1,2 metra, ima rjave oči in blond lase. Izginil je v Bosni in Hercegovini 31. decembra in od takrat se je za njim izgubila vsaka sled, poroča Večernji list. Išče ga tudi Interpol, ki morebitne očividce prosi, naj posredujejo kakršnekoli informacije v povezavi z dečkovim izginotjem.

Dečkova mama: Andrija sploh ni pogrešan
Medtem ko številni hrvaški in srbski mediji poročajo o izginotju dečka, je srbski portal Alo razkril, da Andrija ni pogrešan, temveč je v Rusiji z mamo Alino. Ta naj bi za črnogorske medije povedala, da je deček pri njej na varnem. Za to naj bi vedel tudi njen sporog Danilo, s katerim, kot trdi dečkova mati, redno vsakodnevno komunicirata.

Je oče podal lažno prijavo?
Mama je pojasnila, da je podal njen mož lažno prijavo za izginotje dečka, kljub temu da ve, kje se njegov sin nahaja. Ob tem je dodala, da je Črno Goro zapustila, potem ko jo je mož vrgel iz stanovanja. “Zato sem se s sinom, ki ima rusko državljanstvo, vrnila v Rusijo,” je pojasnila. Novinarjem je pokazala tudi sporočila na telefonu, s katerih je razvidno, da sta z možem stalno v kontaktu.

Če mama laže, je deček lahko tudi v Sloveniji
Mama zatrjuje, da je o vsem tem že obvestila Interpol, vendar ima ta na svoji spletni strani dečka še vedno opredeljenega kot pogrešanega. Glede na to, da so mamo pred dnevi videli na Hrvaškem, je resničnost njene zgodbe vprašljiva. V kolikor navedbe mame ne držijo, obstaja možnost, da bo deček prečkal tudi Slovenijo. Če ga opazite, o tem obvestite policijo.

N. K.