fbpx

Intervju z rusko opozicionistko Kungurovo: “Rusija je totalitarizem, Sovjetska zveza v novi obliki”

(foto: El Correo de España)

Intervju s Tatjano Kungurovo, rusko opozicionistko, ki skupaj z možem Aleksejem Kutalo, ki je v ZDA priznan kot politični begunec, živi v Argentini.

Kdaj ste zapustili Rusijo? Rusijo sem zapustila leta 2012. Z možem sva pripadala organizaciji RONS (Russkiy Obtche-Nacionalnyi Soyuz – Ruska vsenacionalna zveza), ki je bila usmerjena v pravoslavne krščanske in domoljubne vrednote in jo je vlada prepovedala. Bila sva zelo aktivna člana, kar je imelo posledice.

Kaj je organizacija počela?

Na ulici smo večino svojega aktivizma usmerili v boj proti splavu, ki je v Rusiji strašen problem. Kandidirali smo tudi na volitvah na lokalni ravni in se poskušali pridružiti koaliciji za Dumo, ruski parlament. Nismo mogli, ker je bila naša organizacija leta 2011 prepovedana. Nismo bili edini, Putin je odpravil vso neodvisno opozicijo, levo ali desno. In kljub vsemu temu Putinovemu nacionalističnemu populizmu in domnevnemu zagovarjanju družinskih vrednot je resničnost povsem drugačna, gre za navaden populizem. V Rusiji je nacionalizem prepovedan in označen kot “ekstremizem”. Kadar je to v Putinovem interesu, uporabi vso levo-liberalno retoriko, da bi odpravil vsako nacionalistično opozicijo,

Več si lahko preberete TUKAJ.

Demokracija