fbpx

Iranska elitna revolucionarna garda se pridružuje sveti vojni Islamske države. Njihov cilj: islamizirati Evropo in sesuti krščanstvo

Foto: epa

Medtem ko tuji mediji poročajo, da se področje Islamske države manjša in tako dokazujejo, kako so uspešni v boju proti skrajnim islamistom, to ne pomeni, da ima IS manj fanatikov. Očitno prej nasprotno, saj se skrajnim islamskim džihadistom v prepričanjih in ciljih pridružuje iranska elitna revolucionarna garda IRGC. V imenu svete vojne se bodo podali v Evropo in nad vse “nevernike” – in to, kot obljubljajo, že zelo kmalu.

Evropi preti nova nevarnost. Medtem ko naše bližnje države že tedensko pretresajo teroristični napadi, se nam približuje nov val fanatikov, ki bodo nas, “nevernike”, izobrazili, kaj je to prava, sveta vera. Vsaj tako obljublja iranska elitna revolucionarna garda, ki se pripravlja na veliko osvojitev Evrope. V svojih napovedih sicer obljubljajo tudi osvojitev ZDA, a ker je Evropa bližje, bo slednja prva na zemljevidu “velikih osvajalcev”.

Iranci imajo res sveto vero – vsaj v svoj prav
Iranci imajo sicer že dolgoletne apetite po osvojitvi Evrope in širjenju “prave vere” na naše področje. Tako so že leta 2012 pokazali nek rokopis in obljubljali, da bo prav ta “sesul temelje krščanstva”. Ob tem pa so jim prikimavali nekateri zgodovinarji, češ da je ta skrivnostni rokopis iz 5. stoletja verzija evangelija Jezusovega učenca Barnabe. Ob tem pa seveda niso pozabili napovedati, kako naj bi ta rokopis  povzročil padec krščanstva, saj naj bi prav ta dokazoval, da je islam edina in prava veroizpoved. Ob tem pa se je večina smejala velikim napovedim Irana, češ da gre le za ceneno protikrščansko propagando. Izkazalo se je, da so imeli nasprotniki prav, a Iranci imajo, če ne drugega, očitno sveto vero v svoj prav. Če ni šlo z lepimi besedami, so odločeni, da bodo Evropo islamizirali v imenu islamske revolucije  kar z močjo – z njihovo revolucionarno gardo.

Da ne gre kakšne “mucke” med vojaki, priča podatek, da je IRGC lani zajela ameriške marince v iranskih vojnah, ob čemer je ZDA nemudoma zagnala paniko in se začela opravičevati, da je šlo za navigacijsko napako, ne pa za namerno provokacijo. Kljub temu so devet ameriških marincev zadržali, dokler se nista sestala ameriški zunanji minister John Kerry in njegov iranski kolega Džavad Zarif. Kerry se mu je opravičil za nenamerno napako oziroma za nenamerno kršitev teritorialnih voda zaradi tehnične napake. Popolnoma drugačen scenarij pa je znan iz leta 2007, ko je IRGC zajel britanske mornarje vojaške ladje Cornwall. Zadrževali so jih kar dva tedna, Mahmud Ahmadinedžad pa je njihovo izpustitev obrazložil, da je to darilo Veliki Britaniji pred krščanskimi velikonočnimi prazniki. Al Jazeera Balkans pa poroča, da je IRGC oborožila 200.000 mladih fantov iz Jemna, Iraka, Sirije, Afganistana in Pakistana v imenu islamske revolucije v Iranu in da je država pripravila na tisoče borcev v Iranu in zunaj njega, da brani svoje sveto prepričanje.

In zdaj je IRGC pripravljena, da prodre v Evropo. To je napovedal namestnik koordinatorja v IRGC, Salar Abnoush, ter dodal, da naj bi se to zgodilo zelo hitro. Da bodo prišli hitro in nenadoma, je sicer Abnoush napovedal tudi že lani novembra, a očitno je “prišlo vmes kaj bolj nujnega ali pa še niso bili dovolj pripravljeni”. A zdaj, zatrjuje, so zares pripravljeni na osvojitev Evrope v imenu islamske revolucije. Vojaški vodja Abnoush je še zatrdil: “Naši nasprotniki imajo več projektov, s katerimi uničujejo našo islamsko revolucijo. Za izvedbo načrtov proti naši Islamski republiki so bojevali tri vojne. IRGC je porazil sovražnike na več frontah. Sovražniki so se predali in sprejeli, da se pogajajo z nami. In zdaj se vsi naši problemi rešujejo, naša država pa postaja močnejša na vseh frontah. Nekateri menijo, da se je sveta obramba končala. A so v zmoti. Sveta obramba se nadaljuje.”

ZDA pošiljajo milijarde dolarjev v gotovini, da bi ustavili terorizem v Iranu
Strokovnjak iz Fundacije za obrambo demokracije, Saeed Ghasseminejad, pa je povedal za Europe-Israel.org: “Če pogledamo Iran v prejšnjih terorističnih napadih in načrtovanih umorih po vsem svetu, je takšna izjava zaskrbljujoča. Islamska republika je ubila na stotine Irancev in ljudi drugih narodnosti po vsem svetu, skladno z njihovo kampanjo groze.” Freebeacon.com pa poroča, da se je Iran “ideološko, politično in vojaško zavezal, da bo “izvozil” islamsko revolucijo skupaj s terorizmom, saj je Iran velik sponzor terorizma.” Ob tem dodajajo, da ZDA v Iran pošiljajo milijarde dolarjev v gotovini, da bi tam ustavili terorizem v imenu islamske revolucije, medtem ko Iran seje svoje teroristične celice v Evropi in ZDA.

Marjanca Scheicher