Iranski teroristi, ki jih je med drugim pomagala financirati tudi NLB, kopičili bombe na obrobju Londona

Pripadniki Hezbolaha (Foto: epa)

Iranski terorizem predstavlja veliko grožnjo svetovnemu miru. Enega izmed obratov, kjer so teroristi, povezani z Iranom, skladiščili na tone eksplozivnih materialov za izvedbo terorističnih napadov, so odkrili na obrobju Londona. Odgovornost za financiranje omenjenih dejavnosti je tudi na Sloveniji, kjer je bila v letih 2009 in 2010 oprana skoraj milijarda dolarjev iranskega denarja. S tem denarjem se je namreč med drugim financiral prav iranski terorizem. 

Terorizem, povezan z Iranom, predstavlja eno glavnih groženj zahodni civilizaciji. Omenjeno potrjuje dejstvo, da varnostni organi v različnih državah odkrijejo vedno več obratov, v katerih različne iranske teroristične celice proizvajajo lastne bombe. Po poročanju časnika The Telegraph so bili teroristi pri kopičenju eksplozivnih materialov zaloteni tudi v Veliki Britaniji.

Omenjeni obrat za izdelavo bomb je bil odkrit na severozahodu Londona. V njem so teroristi hranili na tone eksplozivnega materiala, ki bi ob morebitnem terorističnem napadu povzročil ogromno škodo ter vzel številna življenja. Natančneje povedano je šlo za teroriste, povezane z libanonsko radikalno islamistično organizacijo Hezbolah. Ti so v skladišču hranili na tisoče ledenih paketov, ki so vsebovali amonijev nitrat, pomembno sestavino za izdelavo bomb. Obrat sta jeseni leta 2015, le nekaj mesecev po tem, ko je Velika Britanija podpisala iranski jedrski sporazum, odkrila policija in obveščevalna služba MI5. V okviru omenjene akcije je bil zaradi obtožbe terorizma aretiran tudi en moški, ki pa so ga že kmalu izpustili.

Mednarodno zaledje
Kmalu se je izkazalo, da ima odkritje londonskega skladišča mednarodno zaledje. Obveščevalni vir je namreč povedal: “MI5 je pri odkrivanju obrata deloval neodvisno in pri tem tesno sodeloval z mednarodnimi partnerji. Vse to z namenom, da bi preprečili nevarne namere Irana in njegovih pomočnikov v Veliki Britaniji.” Odkritje je bilo tako pomembno, da sta bila o njem takoj obveščena tudi takratni predsednik vlade David Cameron in takratna sekretarka Theresa May.

David Cameron in Theresa May (Foto: BBC)

Podobne obrate odkrili tudi na Tajskem in Cipru
Skladišče v Veliki Britaniji je bilo le eno izmed večih, v katerih je Hezbolah kopičil bombe za teroristične napade. Že pred odkritjem v Londonu sta bili namreč podobni skladišči odkriti tudi na Tajskem in Cipru. Še posebej odmeven je bil primer na Cipru, kjer je bil zajet 26-letni Hussein Bassam Abdallah, libanonski in kanadski državljan, ki je v svoji kleti hranil več kot 65 tisoč ledenih paketov. Med zasliševanjem je priznal, da je bil član vojaškega krila Hezbolaha. Ob tem je dodal, da je bilo več kot 8 ton amonijevega nitrata, ki ga je hranil, namenjenih terorističnim napadom. Junija leta 2015 je bil Abdallah obsojen na 6 let zapora.

Hussein Bassam Abdallah ob prijetju (Foto: družbena omrežja)

Vloga Slovenije
Dejstvo je, da je pri financiranju iranskih terorističnih dejavnosti sodelovala tudi Slovenija. V državni NLB je bila namreč v letih 2009 in 2010 oprana skoraj milijarda dolarjev iranskega denarja, s katerim sta se financirala prav jedrsko orožje in terorizem. Takratni direktor slovenske kriminalistične policije, Aleksander Jevšek, ki je bil med drugim tudi kandidat stranke SD na letošnjih evropskih volitvah, je pranje iranskega denarja v NLB prezrl, odreagiriali pa niso niti predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, takratni predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič ter vodja Specializiranega državnega tožilstva Hari Furlan. Namerno so kriminal prezrli tudi drugi organi pregona, zato so zadevo pometli pod preprogo, vse do odkritja Logarjeve komisije. Omenjeno ne čudi, saj si je slovenska levica pri tem napolnila žepe s stomilijonskimi provizijami.

Vidni član SD in murskosoboški župan Aleksander Jevšek (Foto: STA)

M. D.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠE 1X !
  JAZ, JANEZ KEPIC-KERN
  IN
  VELIKA VEČINA SLOVENCEV
  OZ.
  VOLILNIH UPRAVIČENCENI – ni, ni, ni , nikakor – ni –
  NI !
  – GLASOVALA ZANJU ! ZA LMŠ M. ŠARCA, ZA DR. CERARJA, ZA “ŽAL” PREDS. B. PAHORJA !
  IZJEMNO MALO
  VOLILNE POOBLAŠČENOSTI – IMATA ! IMAJO !Se strinjamo?
  PREMALO JE
  SAMO TAKOLE – MEDIJSKO – OPOZARJATI
  NA
  TAKE NEGATIVNE, GROZEČE, ŠKODE ITD. PRINAŠAJOČE – POJAVE, OSEBE !
  TREBA JE TUDI
  – KOREKTNO, UČINKOVITO – UKREPATI – PROTI NEGATIVNOSTIM !
  ZA
  TAKO UKREPANJE – IMAMO – POLITIČNE STRANKE – UKREPAJO NAJ !

  pozitivni. z ničemer slabim oremenjeni PENZIONISTI – kot sem jaz Janez Kepic-Kern
  smo
  seveda – ODLOČNO – PROTI
  takim , tako se zdi – NEGATIVNIM AKTERJEM
  “žal” delujočim v naši “r. Sloveniji.
  NIKAKOR PANE
  moremo – PA MI – T.I. POZITIVNI PENZIONISTI
  PRA – NIČ
  ALI LE MALO – STORITI – P R O T I ali jih – BLOKIRATI !
  takim negativnim akterjem.
  To
  naj pač storijo – POZITIVNE SLOVENSKE POLIT STRANKE,
  KI
  SO V PARLAMENTU – NAŠE R. SLOVENIJE – mar ne ?
  Saj
  zato – TE POLIT STRANKE – SPLOH – TUDI – OBSTOJIJO
  IN
  ZATO
  TUDI -PREJEMAJO
  DEL NAŠEGA – T.I. DAVKOPLAČEVALSKEGA JAVNEGA DENARJA ! Mar ne?
  Bolj živo
  in JAVNO, NA TV
  NAJ SE POLIT STRANKE – O D Z I V A J O
  na
  take dokazljivo NEGATIVNE aktivnosti
  in na “NEGATIVNE” osebe. EX OK knjižničar iz LJ. L.R. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA

 • Zgornji

  … ja, pridni in delovni , … Vse za Škodo Evropi !!! ! !!!

  • lokec

   Evropa je že komunistična in islamska.

 • Povprečen Državljan

  V Iraku so našli ogromne količine orožja za množično uničevanje.Da do tega ne bi prišlo, so amerikanci z zavezniki v prafaktorje spremenili najprej Irak, nato Libijo, Sirijo,Afganistan,skoraj Jordanijo…Zdaj je na vrsti Iran.Amerikanci bodo spet popušili,plačala bo pa Evropa z miljoni novih begucev..

  • ZatonMesecnikov

   Vedno znova dokazuješ svojo povprečnost.

   #V Iraku so našli ogromne količine orožja za množično uničevanje.#

   Iperit in Sarin, s katerim je Sadam škropil najprej Irance na fronti in pa Kurde kasneje, sta tehnologiji prve in druge svetovne vojne. Danes ju ima možnost sintetizirati vsak bolje opremljen šolski kemeijski laboratorij. Kemijska formula je pa od pamtiveka v kemijskih šolskih učbenikih.

   Ampak levičar bo še naprej tumbal, da so ga Iraku dali Američani. Bedaki ste Levičarji.

   • Povprečen Državljan

    Res ne vem,kaj bi mi rad povedal? So imeli al niso imeli orozja So amerikanci sesuli pol Bljižnjega vzhoda ali ne? So al niso begunci tudi iz teh krajev?Bo al ne no sesul Irana? Bodo al ne bodo nove horde v Evropi?

    • ZatonMesecnikov

     #So imeli al niso imeli orozja#

     So imeli bojne pline Iračani. Naredili so jih sami. Z njimi so špricali svoje državljane. V navezi s Severnimi korejci so razvijali tudi nuklearno orožje. Ta reaktotr so jim razbili Izraelci v operaciji Opera leta 1981.

     #So amerikanci sesuli pol Bljižnjega vzhoda ali ne?#

     samo Irak. Drugje so se sesuli sami. Če kriviš amerikance, zakaj so sesuli Tunizijce, kjer se je vse skupaj začelo? ben Alija? Zvestega zaveznika in dobro turistično destinacijo?

     #Bo al ne no sesul Irana? Bodo al ne bodo nove horde v Evropi?#

     Iran se vtika v verske vojne na Bližnjem vzhodu. palestinski hezbolah je njegov otrok. ne komentiraj stvari, o katerih bistveno premalo veš.

 • Dada

  SDS laž, laž, laž na laž. Naj iz uredništva prikrbijo , vsaj en usran dokaz.
  Vsem komentatorjem SDS stranke, za laži. Namreč po odredbi pripora za ugrabitelje Belokranjca so se tu komentatorji razpisali, da so bili izpuščeni in vrnjeni na Hrvaško. V resnici so to le laži, ker pa so to pisali podporniki SDS, se več ne čudimo. V RESNICI je to : Obdolženim ugrabitve Belokranjca sodišče podaljšalo pripor

  • ZatonMesecnikov

   Ne šopaj Dadice. Zagotovo Alžirci na prostosti čakajo na morebitno sojenje….

  • Darth Vader

   daj ti ne sekaj čez SDS……rajši dokaži, da si boljši od njih in na lastne stroške vzemi v svojo hišo/stanovanje vsaj eno skupinco 5-10 ilegalcev, pa se mal integrirej v njihove zgodbe/navade…..potem pa pokliči na nova24tv in razloži, da je moralna dolžnost vsakega levičarja, da vzame v svojo hišo med svojo družino vsaj 5 njih…..tak jack, kot si ti, jih z levo roko nahrani vsaj 10…..boste enkrat vodili z zgledom :) saj veš, nam desnim gre samo na kurac to, da nič od tega, kar govorite, da bi morali delati ne počnete sami, mi pa smo prisiljeni v to…..tako boš prvi levičar v zgodovini slovenije, ki boš vodil z zgledom :)

  • Darth Vader

   kaj zdaj…..ti je muca snedla jezik al kaj? daj povej, koliko jih imaš na svoje lastne stroške v tvojem domu? 5? 10? če jih ne hraniš vsaj 10 si #fakelevičar ……

   • Dada

    Nič, vsak bedast komentar, bedastemu lažljivemu komentatorju podporniku SDS, ki ga še SDS plačuje, ne bom komentirala. Lažnivci ste se zbrali na kup in komentirajte.

 • Darth Vader

  saj ni panike……Tito in Kućan sta pomagala tudi teroristu Šakalu oziroma Carlosu, ko je nad Lockerbyem na Škotskem eksplodirala bomba na avionu in ubila mislim da 180 ljudi……14 dni se je libijski terorist skrival v jugoslaviji…..tako da vam je lahko jasno, da imajo kučanovi krogi zelo dobre odnose z mednarodnimi teroristi

  • ZatonMesecnikov

   Govori se, da je Carlos-Šakal bil angažiran za varovanje OL 1984 v Sarajevu. Tako je pisalo na južnih forumih.

   • Darth Vader

    kakorkoli obrneš, naši banditen partizanen že od nekdaj zelo dobro sodelujejo z banditen teroristen

    • ZatonMesecnikov

     Nasploh je bilo pozitivno nagnejnje bivše države do raznih levičarskih terorističnih organizacij na daleč opazno. PLO, Maoisti, Rdeči kmeri, Vietkong, Che Guevara, Kubanci, Angolski levičarji, Patric Lumumbe…

     Nasploh je bilo tako imenovano Gibanje Neuvrščenih polno tega. na žalost so simpatije do levičarskih desperadosov ostale do današnjega dne v Sloveniji. Kar dokazuje Državna proslava Stožice 2014 s Che Guevaro na skrenu zadaj za odrom….

     • Darth Vader

      a si pozabil Kim Il Sung-a al kdo je že priredil tisto srečanje ljubezni med Titom in takratnim iber-diktatorjem Severne Koreje….

     • ZatonMesecnikov

      Ta ljubezen je bila dolga in strastna. Broz ga je vozil v Bohinj, ob ljubečih pozdravih Bohinjcev. Saj gre za svobodoljubne ljudi (Bohinjce), z dolgo tradicijo ZZB in komunizma.

      Ker ne Broz ne Kim nista upala v Gondolo na Vogel (za vsak slučaj, kaj veš,,,) sta poslala na Vogel potem vsak svojo. Jovanko in Kimovo…

      Ko se je Kim poslavljal, pravi anegdota, so ordonanci pritekli k brozu, da Kim jemlje v torbe srebrnino iz sobe. Broz je menda dejal: “neka uzima, samo da ode”…

   • Dada

    Govori….se, da je Lady Gaga gay in da je Jansha potomec Shiptarjev, ha,ha,ha

    • ZatonMesecnikov

     To so tvoji povedali Dadice iz juga. na srbskih in hrvaških forumih je bistveno več dobrih informacij kot v Sloveniji, kjer so ti dogodki še vedno prekriti z rdečo kopreno…

     • Dada

      Pojdi v bife in začni s politiko. Dobil boš govoric kolikor hočeš. Take govorice širiš sam in ko pridejo na okrog, si dobil potrdilo. O čem drugem kot da lažeš in lažeš še drugim. MOJI so moji starše, sestra, nečak, stric in teta. Vsaj ne lažejo tako prozorno

     • ZatonMesecnikov

      #Vsaj ne lažejo tako prozorno#

      Če sobesednika ne razumeš, oziroma ti ne sede v kontekst še ne pomeni, da je to laž.

      carlos je sam zapisal v avtobiografiji dadice;

      Carlos Sanchez se prilikom svojih zatvorskih dana posvetio i pisanju. U svojoj autobiografiji je otkrio kako mu je tajna služba omogućila nesmetani boravak u Jugoslaviji, a on je zauzvrat za nju radio poslove kao što je kontrola ustaških terorista za vrijeme zimskih Olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Također, otkrio je detalje o vezama i suradnji s tajnom službom bivše Jugoslavije, ali i Josipom Brozom Titom.

     • Dada

      Pričam ti priču o priči. Za danas je dosta priča. RECIMO DA TI VERJAMEM.
      A ti ne veš, da Cia izvršuje umore po svetu. CIA tudi uporabi “freelancer” morilce, da ostanejo clean hand…..Kdo pa je mojster v tem. ZDA nr. 01.
      To je država demokracije, a neee.

     • ZatonMesecnikov

      #A ti ne veš, da Cia izvršuje umore po svetu. CIA tudi uporabi
      “freelancer” morilce, da ostanejo clean hand…..Kdo pa je mojster v
      tem. ZDA nr. 01.#

      Zopet propaganda ameriških hipijev in levičarjev, v navezi z ex jugo komunisti in neuvrščenimi. nabijaš nekaj kar nimaš najmanjšega dokaza.

      ne moti te, če je znano, da Ruska tajna služba s strupom pobija po Angliji. Ker so pač Rusi. In so znana imena in priimki.

      za CIIne ne veš enega imena…

 • Dada

  Darth Vader ZatonMesecnikov Notorična lažnivca. Najprej pojasnita, koliko vaju SDS plačuje, da tukaj trosita laži… !!
  Ugrabitelji Belokranjca so na drugih 30 dobnega pripopra: : članek:: Obdolženim ugrabitve Belokranjca sodišče podaljšalo pripor. Če je kdo v KD, ne morew biti izpuščen, kot trosita laži dva podpornika SDS.

 • lokec

  Jebe se Angležem za bombe.

 • Olga101

  Pregledajo naj še Murgle in Štefkin račun v Mehiki…

  • Dada

   Olga pa bo priča temu pregledu, ha,ha,ha. Vsaj enkrat v življenju, za spremembo, bi bila pri ljudeh, ki kaj pomenijo v Sloveniji.

 • Hribouc

  Sveta Rdeča Stalinska Rusija mrzle smrti & Iranska islamistična teroristična smrt = SMRT SVETA
  —————————————————–
  IN *
  Putin rešuje Kristjane v Siriji !
  Papež intervenira, da Obama ni sesul Sadama z raketami tistega večera / še pomnite tovariši !

  Ste swešteli fakte ?

  Putin nauj bi imel načrt in gumbek za zrušitev Nuklearke Krško v kovčku !

  JASNO, KO BELI DAQN!

  Tito je naredil atomsko bombo na meji Slovenije in Hrvaške !
  Naredil je vse kar je treba, da ta termocentrala zleti v zrak po potrebi, čeprav je Westinghousova!
  Ključek pa ima po Miloševičevi zaslugi zdaj Hudič Putin Grozni!

  NA SREDINI CENTRALNE EVROPE, DRUGOVI – ničudno, da idiot Erjavec suvereno potuje med Lublano in Moskvo in dela stbvari, da se ti zvrti v glavi – JANEZ JANŠA ZAKAJ SI TEGA DREKAČA DAL ZA ZUNANJEGA ;MINISTRA ???????????????????????????????! IDIOTI-Zbudite se !

  • Marija

   Če se to zgodi gre cela Evropa papa.

 • Marija

  Saj v Britaniji imajo polne mošeje orožja.

 • Dada

  Lažnivi medij, lahko rečem. Naj urednik objavi vsaj en dokument, ki bo povezal denar iz NLB, s financiranjem teroristov. TO je javni poziv, uredništvu SDS. Potem pa bo kar bo.

  • KAPIBARA

   So uničili še manj obremenjujoče pisne dokaze, kot pa to pranje

   • Dada

    Potem je vse izmišljeno. Če ni dokazov, potem ni dokazov, potem lažeš kar trdiš. Torej tudi uredništvo laže.
    Na ravnih gostilniških debat, kjer bolj pijani vedo največ, TAM VSE DRŽI, po načelu MI ŽE VEMO.

    • KAPIBARA

     Dokazano je, da so dokaze uničili… beri zgodovinska dejstva, ne zgodb od zmagovalcev..- Torej, ni dokaza, da ti je mož čez plot skoču, torej ti ni..

     • Dada

      Dobro, pridem… V katerem bifeju se dobimo na debati.

     • KAPIBARA

      Tudi ta bife, ni več odprt za javnost..