Iraška obveščevalna služba razkrila, kje se trenutno nahaja najbolj razvpit terorist na svetu! Izdali so ga lastni ljudje …

Abu Bakr al-Bagdadi (foto: twitter)

Razvpiti terorist in trenutno najbolj iskani zločinec na svetu, vodja ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, se trenutno skriva na gorskem območju Abu Rijmen, jugovzhodno od starodavnega sirskega mesta Palmyra, in namerava prebegniti v Irak, je 27. aprila razkrila iraška obveščevalna služba.

Al-Baghdadi, ki ga trenutno varuje skupina terorističnih borcev iz Iraka, Tunizije in Savdske Arabije, poskuša vstopiti v Irak in zapustiti gorsko območje Abu Rijmen, ki se na vzhodu približa Homsu, zahodno pa provinci Deir Ezzor, znani kot zadnji trdnjavi teroristične skupine ISIS. Razlog, zakaj Al-Baghdadi načrtuje vstop v Irak, je v tem, ker so ISIS in njene  podpornike v Siriji zdesetkali, so obveščevalci izvedeli med nedavnimi aretacijami teroristov, ki so bili blizu al-Baghdadiju.

Foto: epa

Samooklicani kalif, vodja ISIS, doslej ni poskušal zbežati v Irak zaradi strogih varnostnih ukrepov v Siriji in Iraku na obmejnem območju, saj bi bilo tveganje zanj preveliko, meni iraška obveščevalna služba. “Seveda je še vedno živ, saj ni sodeloval v nobeni bitki in ni bil blizu nobenega bojišča … Varnostna služba ISIS, ki varuje al-Baghdadija, ve, da je v tem trenutku ohranjanje kalifa pri življenju pomembnejše kot razpadajoči kalifat,” je za Asian News povedal Hisham al-Hashemi, bagdadski strokovnjak za terorizem.

Lansko leto je SAA med napadom “Inghimasi” v bližini mesta Homs ubila Huthaifaha al-Badrija, sina Al Baghdadija. To pa seveda pomeni, da bo zdesetkana ISIS svojega vrhovnega voditelja več kot skrbno varovala, saj jim po njegovem zajetju ali smrti grozi popolna anarhija, trdi iraški obveščevalec za Asia Times.

Če se al-Baghdadi dejansko skriva v puščavi Homs, ga bodo zelo verjetno kmalu zajeli ali ubili SAA in njeni zavezniki, saj vojska trenutno izvaja intenzivne proti teroristične operacije po puščavi.

M. V.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Zagotovo ga bodo pokončali. Ni dvoma.

 • pajot

  Abu baker. Hellou,v kratkem boš truplo,he,he,he
  Tako kot bojo trupla vsi tvoji muslimani čez recimo deset let.
  He,he,he….

 • bojan

  Uff komi čakam da ga bodo pokazal ko ga bodo ujel… smrdljivca domišljavega in morilca ki je živel v iluziji

 • samsara

  Pripadajoča čredica prelestnih devic že v pripravljenosti.

 • samotoje

  Baker ali cink, čisto vseeno. Tip je škodljiv, zmešan, pokvarjen in torej več kot primeren za eliminacijo. Operaciji bi se lahko reklo Melting Copper.

 • Sonce

  Obveščevalni so razkrili, sam se je pa pojavil v video posnetku.

 • Olga101

  Kot Josip Broz Tito! V ilegali!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!