fbpx

Iraška obveščevalna služba razkrila, kje se trenutno nahaja najbolj razvpit terorist na svetu! Izdali so ga lastni ljudje …

Abu Bakr al-Bagdadi (foto: twitter)

Razvpiti terorist in trenutno najbolj iskani zločinec na svetu, vodja ISIS Abu Bakr al-Baghdadi, se trenutno skriva na gorskem območju Abu Rijmen, jugovzhodno od starodavnega sirskega mesta Palmyra, in namerava prebegniti v Irak, je 27. aprila razkrila iraška obveščevalna služba.

Al-Baghdadi, ki ga trenutno varuje skupina terorističnih borcev iz Iraka, Tunizije in Savdske Arabije, poskuša vstopiti v Irak in zapustiti gorsko območje Abu Rijmen, ki se na vzhodu približa Homsu, zahodno pa provinci Deir Ezzor, znani kot zadnji trdnjavi teroristične skupine ISIS. Razlog, zakaj Al-Baghdadi načrtuje vstop v Irak, je v tem, ker so ISIS in njene  podpornike v Siriji zdesetkali, so obveščevalci izvedeli med nedavnimi aretacijami teroristov, ki so bili blizu al-Baghdadiju.

Foto: epa

Samooklicani kalif, vodja ISIS, doslej ni poskušal zbežati v Irak zaradi strogih varnostnih ukrepov v Siriji in Iraku na obmejnem območju, saj bi bilo tveganje zanj preveliko, meni iraška obveščevalna služba. “Seveda je še vedno živ, saj ni sodeloval v nobeni bitki in ni bil blizu nobenega bojišča … Varnostna služba ISIS, ki varuje al-Baghdadija, ve, da je v tem trenutku ohranjanje kalifa pri življenju pomembnejše kot razpadajoči kalifat,” je za Asian News povedal Hisham al-Hashemi, bagdadski strokovnjak za terorizem.

Lansko leto je SAA med napadom “Inghimasi” v bližini mesta Homs ubila Huthaifaha al-Badrija, sina Al Baghdadija. To pa seveda pomeni, da bo zdesetkana ISIS svojega vrhovnega voditelja več kot skrbno varovala, saj jim po njegovem zajetju ali smrti grozi popolna anarhija, trdi iraški obveščevalec za Asia Times.

Če se al-Baghdadi dejansko skriva v puščavi Homs, ga bodo zelo verjetno kmalu zajeli ali ubili SAA in njeni zavezniki, saj vojska trenutno izvaja intenzivne proti teroristične operacije po puščavi.

M. V.