Iraške sile zavzele univerzo v Mosulu in tako osvojile poveljstvo džihadistov

Razdejanje na ulicah Mosula, Foto: epa

Iraške sile so danes prevzele nadzor nad univerzo v Mosulu, drugem največjem iraškem mestu, ki je delno še vedno v rokah skrajnežev Islamske države. Iraške sile so s tem dosegle reko Tigris, ki teče skozi središče tega mesta na severu Iraka. Od tam bodo lahko sprožile napad na zahodni del Mosula, ki ga nadzorujejo džihadisti.

“Varnostne sile so v celoti osvojile univerzo v Mosulu,” je sporočil poveljnik elitne protiteroristične enote Talib Šagati. “Sirske sile so zasegle kemikalije v laboratorijih univerze ter deaktivirale razstrelivo in avtomobile bombe,” je dodal.

Iraške sile so napad na univerzo sprožile danes
Iraška televizija al Irakija je pred tem predvajala posnetke bojev znotraj obsežnega univerzitetnega kompleksa, ki leži v vzhodnem delu Mosula. Iraške sile so napad na univerzo sprožile danes. Na tem področju naj bi imeli džihadisti svoje poveljstvo. Iraška vojska je ofenzivo za ponovno zavzetje drugega največjega iraškega mesta, ki je v rokah Islamske države od sredine leta 2014, sprožila sredi lanskega oktobra.

A. R., STA

  • Caetano

    Ja, vzhodni Mosul je osvobojen od IS. Erdogan pa želi preprečiti udeležbo Kurdov na mirovnih pogovorih četudi bi Trump to zahteval.

  • hle

    Jaz pa sem mislil da je v Mosulu vse mirno ko že več kot mesec ni bilo nobene novice od tam nobenih trpečih civilistov nič kot kaže so Iračani bolj odporni kot Sirci njih je so bombe bolj motile

  • benedikt

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!