fbpx

Iraški migrant v Nemčiji brutalno posilil študentki brez kakršnega koli obžalovanja

Foto: iStock

Iraškega prosilca za azil je nemško sodišče obsodilo na 11 let zaporne kazni zaradi brutalnega posilstva dveh kitajskih študentk, ki sta študirali na tamkajšnji območni univerzi. Najbolj grozljivo pa je, da ta domnevno družinski človek ni pokazal prav nikakršnega obžalovanja za storjeno gnusno dejanje.

Volker Talarowski, sodnik v nemškem Bochumu, je ob razglasitvi kazni povedal, da 11 let zaporne kazni sicer res predstavlja težko kazen in dodal, da se je pri tem treba zavedati, da predstavlja ceno za to, kar je obtoženi naredil nedolžnima žrtvama brez kakršnega koli razloga. Tožilstvo je po navedbah portala Russia Today sprva zahtevalo med 12 in 14 let zaporne kazni za storilca.
Obramba obtoženega je zagovarjala stališče, da se obtoženi ni zavedal, kaj je storil, prav tako naj tudi ne bi razumel, kakšno neskončno bolečino je ženskama povzročil med posilstvom, pri tem pa je treba omeniti, da se je ta le na široko zasmejal, ko je ena izmed prič pričala na sodišču.

Foto: iStock

Žrtvi sta bili stari 22 in 28 let 
Ziyad K. je avgusta in novembra lani, nedaleč od Univerze v Bochumu, ki predstavlja eno največjih nemških univerz, spolno napadel žrtvi, stari 22 in 28 let. Na sodišču je bilo mogoče slišati, da je 32-letni storilec avgusta lani davil svojo žrtev z vezalko in jo s palico udaril po glavi. Po navedbah Westdeutsche Allgemeine Zeitung je obstajala nevarnost, da bi žrtev umrla v katerem koli trenutku. Prva žrtev je izjavila, da je bila prepričana, da bo zagotovo umrla, glede druge žrtve pa ni znano nič drugega kot to, da je bila brutalno posiljena.
Obe žrtvi sta sicer preživeli napad, a se še vedno soočata z dolgotrajnimi postravmatskimi učinki. Policiji je pri obeh zločinih uspelo zbrati sledove DNK, zato krivca za nagnusni dejanji ni bilo težko najti.
Storilec znakov kesanja ni pokazal 
Nemški mediji so poročali, da je bil napadalec aretiran po tem, ko ga je ena izmed sošolk žrtve slikala v bližini univerze. Moški je molčal v času celotne preiskave, krivdo pa je priznal šele pred nekaj dnevi, po tem, ko so preiskovalci že zbrali zadostni nabor dokazov, ki njegovo krivdo potrjuje. Po navedbah glavnega tožilca Andreasa Bachmanna storilec ni nikoli kazal nobenih znakov kesanja, prav tako mu ni bilo žal za svoje žrtve.

Foto: iStock

Ziyad K. je januarja lani prispel v Nemčijo skupaj s svojo ženo in otrokoma. Od prihoda dalje je skupaj z družino živel v migrantskem centru nedaleč od univerze. Po navedbah Westdeutsche Allgemeine Zeitunga naj bi bil storilec sin iraškega policista.
Psihološka strokovnjakinja Maren Losch je potrdila, da je storilec kaznivega dejanja duševno popolnoma prišteven in ne trpi zaradi kakršnih koli duševnih motenj. Po besedah Loscheve se je storilec v času incidentov zavedal svojih dejanj in je vedel, da gre za kaznivi dejanji.

N. Ž.