fbpx

Irski škof napovedal ustanovitev nove skupine eksorcistov za boj proti zlu

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Irski škof se strinja s papežem Frančiškom, da je Satan kriv za zlorabe v cerkvi, zaradi česar je nastala potreba po ustanovitvi nove skupine za boj proti zlim duhovom.

Waterfordski škof Alphonsus Cullinan je povedal, da bo zbrana skupina obiskovala domove ljudi, ki so bili vpleteni v kakršnekoli seanse, ki so odprle vrata Satanu. “Ali želi Satan uničiti človeško osebo?” je po poročanju WLR vprašal v oddaji Deise Today. “Seveda želi. Ne samo Cerkev, temveč tudi kjerkoli in kamorkoli ga bodo spustili noter, prišel je, da bi uničil.”

Škof Cullinan  je navedel primer mojstra reikija, ki je delal na nekom, ko se mu je prikazal Satan. Mojster “je bil na smrt prestrašen, pustil je reiki in se vrnil nazaj k Cerkvi”. Reiki je oblika alternativne medicine, klasificirana kot psevdoznanost, pri prakticiranju katere zdravljenje poteka s pomočjo “univerzalne energije” preko zdravljenja z dlanmi.

Škof Waterforda Alphonsus Cullinan (Vir: Twitter)

Novo osnovana skupina eksorcistov bo s škofovim dovoljenjem izvajala eksorcizem. Škof je poudaril, da je eksorcizem občutljivo početje, ki se ne sme izvajati na lastno roko in mora biti obvezno spremljano z molitvijo. Na urjenje bo tako poslan tudi duhovnik iz njegove škofije. Škof je v oddaji še povedal, da moramo zaupati v Jezusa, in posvaril ljudi, naj ne izzivajo napačnih duhov.

Ivan Šokić