Islam se nedvomno seli na zahod: Oglase za začasno poroko z muslimankami zdaj objavljajo že ameriški moški

Foto: epa

Muslimani so navajeni, da se večkrat poročijo z istim partnerjem, saj se vmes velikokrat tudi ločijo. Ko se z isto osebo poročijo in nato spet ločijo že tretjič, se ne morejo več poročiti, če ženska vmes nima drugega moža in spolnega partnerja. Ženske si zato iščejo ”začasne može”, praksa pa se je preselila tudi na zahod. Prek oglasov se jim ponujajo celo Američani.

Islamska praksa se izvaja vsakodnevno. Tako se moški, ki se je od svoje žene že trikrat ločil, z njo ne more ponovno poročiti, če se ta vmes ne omoži z drugim. Ženske so iznašle način, kako se lahko s svojim moškim, ki jih je sicer že trikrat zapustil, ponovno združijo. Začele so se začasno poročati in si izbirati moške za en dan, ti pa so jih začeli izkoriščati za denar in spolne usluge. Številni se ločenkam kar ponujajo, zaračunajo pa jim lahko tudi po več milijonov evrov. Dejanje se imenuje ”nikah halala” in pomeni sporno prakso, ki zahteva, da se mora ženska, če se želi spet poročiti z možem, ki se je od nje ločil že trikrat, pred četrto poroko z istim omožiti z nekom drugim in z njim spati.

Mnogi so do zdaj bili prepričani, da skrajni islamski zakoni ne bodo vključeni v življenja zahodnjakov in bodo tam zmeraj veljala zahodna načela človekovih pravic. Resničnost je drugačna. V ameriški zvezni državi Ontario so se začeli pojavljati oglasi za ”nikah halalo”. V njih se zdaj že Američani prostovoljno prijavljajo za začasno poroko z žensko, ki bi ji poroka omogočila vrnitev k prejšnjemu možu.

Poglejte oglas moškega iz kraja Scarborough, Ontario
Oglase so začeli pošiljati prek različnih družbenih omrežij in jih nanje objavljati. Svoje zapisane ponudbe moški delijo celo na spletnih straneh, namenjenim prodaji in nakupu različnih izdelkov ter storitev. Spodaj vam prikazujemo enega izmed oglasov, ki ga je bralec poslal na spletni portal JihadWatch, ki se bori proti razširjanju muslimanske vere po svetu in za pravice nemuslimanov. V njem moški iz Kanade ponuja možnost ugodne rešitve ločencema, da se ponovno poročita. Zanimivo je, da moški prek oglasa ne išče ženske, temveč moškega. Očitno se zaveda, da muslimanska ženska nima nobene besede in se obrača k njenemu trenutno nekdanjemu možu. Tega nagovarja, naj ga izbere za začasnega moža svoje nekdanje in bodoče žene: ”Če ste ločeni in se s svojo nekdanjo ženo spet želite poročiti ter ne najdete primerne osebe za ”Halalo”, me lahko kontaktirate. Sem zelo spoštljiv musliman, ki bo spoštoval tudi vas. Vse bo zasebno in tajno. Za nadaljnja vprašanje me, prosim, kontaktirajte. Hvala.”

Foto: Screenshot

A. L.