fbpx

Islamisti z motorja polili kislino po iranski družini, ker naj bi bila “neprimerno” oblečena

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Iz Irana prihaja strašljiva novica o ponovnih in vse pogostejših napadih s kislino na “neprimerno” zakrite ženske. Napadalci se pri svojem početju sklicujejo na Alaha.

V Iranu so beležili leto dni od zadnjega napada s kislino na ženske, vendar obdobje “miru”, kot so sprva domnevali, da bo večno, ni trajalo dolgo. Okruten in hinavski napad se je zgodil v soboto na štiričlansko družino, in sicer v mestu Sharada, znanem turističnem kraju.

Bili so neprimerno zakriti
Šef preiskovalcev Sitar Khasraoui je javnosti sporočil, da so člane družine odpeljali na zdravljenje v bolnico, kjer jim zdravijo opekline. Najhuje sta bila poškodovana 48-letna mama in 53-letni oče, ki sta v kritičnem stanju, sin in hčerka pa sta lažje poškodovana. Jihad watch razkriva, da so bila razlog za napad s kislino po muslimanskih kriterijih “neprimerna” oblačila, saj niso bili dovolj zakriti. Napadalci so bili na motorjih.

 

Napad s kislino pusti trajne posledice na telesu žrtve (foto: epa)

Iranska tiskovna agencija je prejšnji mesec poročala o še enem krutem napadu na dve ženski, ta pa se je zgodil v provinci Ahwaz.

M. P.