fbpx

Islamisti v Mogadišu ubili 13 ljudi, več kot 20 je ranjenih

Foto: EPA

Samomorilski napadalci in strelci islamistične skupine al Šebab so, v napadu na sedež kriminalističnega preiskovalnega urada v somalijski predstolnici Mogadiš, ubili 13 ljudi, več kot 20 pa so jih ranili.

Med mrtvimi je bilo sedem skrajnežev islamistične skupine. Dva sta bila voznika avtomobila bombe, pet strelcev pa je poskušalo zavzeti stavbo, je dejal somalijski minister za varnost Abdirisak Omar Mohamed.

Varnostne sile so preprečile zavzetje stavbe
Med ranjenimi v napadu je bilo pet policistov, sama stavba, ki so jo islamisti napadli, pa se nahaja v centru Mogadiša. Varnostne sile so skrajnežem preprečile, da bi vdrli v notranjost stavbe, nakar so bili skrajneži ubiti.

“Videl sem vozilo, ki je z visoko hitrostjo peljalo proti vratom urada, nato pa je prišlo do velike eksplozije,” je po navedbah dpa povedala priča dogodku Mohamed Abdi. Policija stavbo uporablja za zasliševanje in včasih tudi pridržanje domnevnih skrajnežev in drugih kriminalcev.Skupina, ki je povezana z mednarodno teroristično mrežo Al Kaida, redno izvaja napade na vladna poslopja in hotele v Mogadišu.

A .R., STA