Islamska država napadla libijsko naftno ploščad

Pripadniki Islamske države so napadli libijsko naftno ploščad. V napadu na največjo libijsko ploščad v pristanišču al-Sidra sta umrla dva varnostnika in deset napadalcev. Napad se je začel pri vojaški kontrolni točki pred vhodom v mesto, kjer je eksplodiral avtomobil bomba, nato pa je prišlo do spopada z varnostniki.

Napad je bil zaustavljen s pomočjo zračnih napadov mednarodno priznane libijske vlade s sedežem v Tobruku, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Težaven mirovni proces
Sprti strani v libijski politiki (vlada s sedežem v Tobruku in islamistom naklonjena uprava glavnega mesta Tripoli) sta podpisali sporazum o sestavi vlade narodne enotnosti, a se sedaj od sporazuma, podpisanega decembra prejšnjega leta v Maroku, obe distancirata.

Ž. K.

 

 • xtc

  Kdor misli ,da bo tole prenehalo je v grdi zmoti.
  Največja nevarnost EU in ZDA ter svetovnem miru sta ravno nevarnost ,če bi se muslije poenotili in združili in avanturistične neumnosti Putike,ki lahko to povzročijo.

  • Bosta Bostic

   No tudi Libija je zaprosila Vladimira Vladimiroviča za pomoč, kot Irak… HO HO hO…

 • Bosta Bostic

  Da so napadli naftno ploščad drži…. Da je pa še kaj v lasti Libije pa ne…Vse je v lasti zasebnih Ameriško Zionističnih multinacionalk, saj to je bil razlog za napad na njihove zlate in naftne zaloge…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!