Islamska država po Bruslju: “To, kar sledi, bo še huje”

Foto: Printscreen/YouTube/epa

Samooklicana Islamska država je po tem, ko je prevzela odgovornost za teroristični napad v Bruslju, ponovno zagrozila. Njihovo izjavo je objavila agencija A’maq. Glede na njihove napovedi je bil Bruselj zgolj začetek.

“Borci Islamske države so izvedli serijo bombnih napadov z eksplozivi in eksplozivnimi napravami. Njihov cilj je bilo letališče in osrednja podzemna železnica v glavnem mestu Belgije, Bruslju – državi, ki sodeluje v boju proti Islamski državi,” je med drugim navedeno v izjavi.

Opisali so tudi celoten potek napada. Borci Islamske države so najprej začeli streljati na letališču Zaventem, kmalu zatem pa je prišlo do eksplozij. Istočasno je “bombaš mučenik”, kot so ga poimenovali, detoniral tudi eksploziv na postaji metroja. Rezultat napada je bilo več kot 230 mrtvih in ranjenih.

Grožnje t. i. koaliciji, kamor IS uvršča tudi Slovenijo
Kmalu zatem so po poročanju hrvaškega Indexa v eter spustili še eno izjavo, v kateri so dodali, da so bili napadi v Bruslju zgolj začetek. Ob tem so napovedali nove napade. “Obljubljamo državam, ki so del koalicije proti Islamski državi, da bodo zaradi svoje agresije do nas doživele črne dni. To, kar sledi, bo še veliko huje,” je zagrozila IS.

O koaliciji, ki ji IS grozi, smo že poročali. Predvsem je zaskrbljujoče dejstvo, da se v nekaterih videih z grožnjami tej koaliciji pojavlja na primer tudi slovenska zastava.

B. O.