fbpx

Islamska država poziva k teroriziranju judovskih skupnosti na Zahodu

Foto: epa

Fanatiki iz vrst Islamske države so pozvali soborce, naj terorizirajo judovske skupnosti na Zahodu. Podporniki z opranimi možgani so dobili nasvet, naj se oblečejo kot Judje in pod plašč skrijejo orožje, preden začnejo sproščati svojo bolečino nad žrtvami. 

Nedavni poziv k oborožitvi in napadu na judovsko skupnost se je pojavil v klepetalnici Lone Mujahid, ki je povezana z Islamsko državo in je namenjena spodbujanju izvajanja napadov v smislu volkov samotarjev.

Zapis v klepetalnici je tako pozival k napadu: “Če se še vedno nahajate na Zahodu, se oblecite kot judje! Pojdite do najbližjega judovskega območja in se prepričajte, da imate dovolj orožja pod svojim plaščem.”  V nadaljevanju so pozvali muslimane, naj tako sprostijo svojo bolečino.

Priložen tudi seznam judovskih skupnosti
Po poročanju Foreign Deska naj bi bilo mogoče prebrati tudi ločeno sporočilo, ki je vključevalo seznam judovskih skupnosti v Veliki Britaniji, skupaj s fotografijo islamskega strelca Amedyja Coulibalyja, ki je 8. januarja 2015 ubil policistko v pariškem predmestju, nato pa naslednji dan ubil še štiri talce v  supermarketu s t. i. košer hrano (pripravljeno po judovskih pravilih), preden ga je policija ustrelila. Drugi strelec je ustrelil dvanajst ljudi v časopisni hiši Charlie Hebdo v Parizu.

Foto: epa

Džihadisti, ki kot vzor navajajo napadalce, ki so že sejali smrt, so že v preteklosti izbirali judovske tarče. Leta 2014 je Mehdi Nemmouche začel streljati v judovskem muzeju v Bruslju in pri tem ubil štiri ljudi. Francoskega 29-letnika alžirskega porekla so prijeli v Marseillu, Daily Mail pa poroča o domnevah, naj bi slednji leto dni preživel v Siriji.

N. Ž.