Islamska država razkrila načrt: Najprej bodo razstrelili Eifflov stolp, nato pa …

Foto: Twitter

”Prišli bomo od tam, od koder nas najmanj pričakujete,” grozijo džihadisti v novem videu. Islamska država napoveduje nove teroristične napade po zahodni Evropi. Tokrat so v videu razstrelili Eifflov stolp ter napovedali napade v Londonu in Berlinu. Pripadniki IS napovedujejo, da bodo evropske ulice preplavili s krvjo in uničili vse križe na krščanskih cerkvah.

V zadnjem videu, ki ga je izdala Islamska država in katerega pristnost je bila potrjena, pripadniki IS v angleščini napovedujejo nove teroristične napade po Evropi. ”Napadli bomo glavna mesta Evrope, tudi London in Berlin. Na enak način, kot smo napadli Pariz,” grozijo ekstremisti.

Pod angleškim nagovorom se menjajo slike islamskih skrajnežev, ki se zamenjujejo s slikami in posnetki iz ameriške videoigre. V enem od teh posnetkov pokažejo razstrelitev Eifflovega stolpa. Pripadniki IS napovedujejo, da bodo evropske ulice napolnili s krvjo, poroča Express.

Vojna proti krščanstvu
Džihadisti napovedujejo, da bodo z vseh krščanskih cerkva izbili križe tako, kot to počnejo na Bližnjem vzhodu. V videu tudi pokažejo, kako uničujejo krščanske križe v arabskih državah.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

”Vsem z Zahoda, ki se želite boriti proti islamu, sporočamo, da proti vam, novim križarjem, prihaja maščevanje. In Alah ga bo podprl,” napovedujejo v videu.

Eifflov stolp priljubljena tarča za teroriste
To pa ni prva grožnja Eifflovemu stolpu in drugim evropskim prestolnicam. Pred dnevi so namreč člani Islamske države na internetu zagnali anketo, s katero ironično sprašujejo ljudi ”Kakšne barve bo Eifflov stolp naslednjič?”. Stolp so namreč po vsakem terorističnem napadu v Evropi obarvali v barve zastave napadene države.

M. G.