fbpx

Islamska država trg s spolnimi sužnjami prestavila še bližje nas – v Turčijo!

Foto: YouTube

Če ste morda mislili, da so ozemeljske izgube teroristične skupine Islamska država pripeljale h koncu trgovanja s spolnimi sužnjami, se motite. Vsaj tako navaja najnovejše poročilo. To izpostavlja, da je Islamska država zgolj preusmerila suženjsko delovanje v Turčijo, kar pomeni, da se trg s spolnimi sužnjami pomika vedno bližje nas. 

V času, ko je teroristična skupina obvladovala dele iraškega in sirskega teritorija, je ta vzdrževala trge s sužnji, tako na zasebni kot tudi javni ravni. Z izgubljanjem vpliva je Islamska država začela s tihotapljenjem jazidk čez mejo v Turčijo, kjer so jih zaprli skupaj z družinami Islamske države, ki so se preselile iz Iraka in Sirije.

Za izpustitev zasužnjenih zahtevajo vrtoglave odkupnine
Islamska država naj bi se prav tako pogajala z bližnjimi sorodniki zasužnjenih žensk z namenom, da bi od njih prejeli odkupnino v zameno za njihovo izpustitev. Glede na to, da odkupnine znašajo več tisoč dolarjev, si družine velikokrat ne morejo privoščiti, da bi jih rešile grozljive usode, ki vključuje ujetništvo, mučenje in spolno suženjstvo, in jih privedle nazaj domov. Iz tega razloga teroristi ženske naprej prodajo tistemu, ki zanje ponudi več.

Foto: iStock

Operacija suženjstva s strani Islamske države je v teku v že kar treh turških mestih – Gaziantep, Urfa in Ankara, je po navedbah Sputnika povedal aktivist za varovanje človekovih pravic jazidov Ali el-Hansouri. Ni pa samo Islamska država tista, ki ženske drži v rokah proti njihovi volji. Med ujetniki so tudi otroci, ki jih prav tako ne želijo spustiti na svobodo. Jazidska organizacija se med drugim zavzema za izpustitev 8-letnega Amirja in 10-letne Amire, ki sta bila pripeljana v Turčija, a obstajajo težave pri določanju kraja, kjer so.

V času največjega razmaha tiranije so ekstremistični teroristi zajeli kar 5000 jazidov, večinoma žensk in otrok iz območja Sinjar, ki so jih zasužnjili in jih prisilili, da so se spreobrnili v islam. Kakršno koli upiranje je seveda imelo za posledico mučenje in posilstva.

N. Ž.