fbpx

Islamska država v Mosulu do smrti kamenjala mladeniča, ki ga je obtožila homoseksualnosti

Foto: YouTube.

Iz Mosula v Iraku prihaja novica o kruti usodi mladeniča, ki so ga islamski ekstremisti obtožili homoseksualnosti in ga kamenjali do smrti. Teroristična skupina Islamska država (IS) je namreč objavila več fotografij, na katerih mladeniča pripadniki IS najprej obsodijo hemoseksualnosti po šeriatskem pravu in mu preberejo smrtno obsodbo, nato pa ga kamenjajo, dokler ne podleže poškodbam.  Vse to v imenu Alaha in islama. Zagovorniki te nestrpne vere se sicer pogosto branijo, da ne gre za prave muslimanske vernike, temveč skrajneže, ki nimajo kaj dosti skupnega z islamom. Toda, če je islam miroljubna vera, zakaj potem v koranu piše, kako se s kamenjem ubije homoseksualca, se sprašujejo na spletni strani Jihad Watch.

Koran vsebuje številne vrstice, kjer se homoseksualna aktivnost najstrožje obsoja. Primer:
In svojemu ljudstvu je rekel: “Ali ste se zavezali k takšni nemoralnosti, ki jo na tem svetu še nihče ni počel pred vami? Dejansko ste poželjivo pristopili k moškemu, namesto ženski. Rajši ste transseksualni ljudje!” In potem je nanje deževal kamniti dež. Potem pa glejte, kako so kriminalci dočakali svoj konec! (Koran 7:80-84)

O tem piše prerok Mohamed Ahmed in pravi, “da takoj usmrtite tistega, ki ga zalotite delati takšne nemoralnosti, prav tako usmrtite tistega, ki je takšnih nemoralnosti deležen”.

Zadnje fotografije, ki jih je objavil znani iraški časopis, dokazujejo, da vojščaki Islamske države strogo sledijo šeriatskemu pravu, kot jih učita koran in njihov prerok Mohamed. Mladeniču so najprej strahopetno okrog oči zavezali ruto, nato so ga vrgli z vrha strehe več metrov globoko in kamenjali do smrti.

Dogodek sicer ni prvi takšen v Mosulu, kjer islamski skrajneži uresničujejo voljo svoje vere in svojega boga. Samo letos so se na spletu pojavili posnetki petih drugih oseb, ki so jih skrajneži usmrtili na podoben način, med njimi sta bila celo dva vojščaka Islamske države.

T. F.