fbpx

Islamski fanatik v Avstraliji brutalno umoril ženo pred očmi svojih otrok, nato pa jih odpeljal na tortico

Foto: YouTube.

V Avstraliji odmeva primer moškega, ki je pred tremi majhnimi otroki iznakazil in umoril ženo, ker se mu ni želela pridružiti v teroristični skupini Islamska država v Siriji, razkrivajo sodni dokumenti. 35-letnik iz Broadmeadowsa je obtožen tudi mučenja dveh izmed njunih otrok, ki sta mlajša od šest let; sinu je okoli vratu obesil zaboj mleka, medtem ko je imela novorojenčica opekline od vroče vode. Imena moškega sicer ni dovoljeno razkriti, ker so po zakonu zaščitene osebnosti njegovih otrok.

V Avstraliji živečega islamskega fanatika so že julija 2016 aretirali na njegovem domu, potem ko je policija našla umorjeno ženo, otroci pa so imeli resne poškodbe glav. Vse tri so odpeljali v bolnišnico Royal Children, policistom pa so malčki povedali, da so bili priča umoru njihove mame, ki jo je oče v jedilnici zabodel z nožem. Najstarejši izmed otrok je policistom povedal, da je bilo mamino truplo povsem okrvavljeno.

Otroci so policiji tudi povedali, da je oče njihovo 27-letno pokojno mamo po umoru ovil z električnim trakom in ji na glavo poveznil plastično vrečko, preden jo je spravil v prtljažnik družinskega avtomobila. Moški je nato truplo odvrgel v bližini lokalnega teniškega igrišča, nato pa otroke odpeljal v pekarno na tortico.

Žensko truplo so našli s številnimi urezninami na obrazu, nogah in nižjem predelu hrbta. Že pol leta pred umorom se je islamski skrajnež z ženo zelo močno sprl, ker se ni želela pridružiti Islamski državi, da jo je po roki porezal z nožem. Več mesecev pred njeno smrtjo pa skrajnež ženi ni dovolil zapustiti hiše, govoriti s svojo družino ali gledati televizije. Prav tako je dal zatemniti steklo na vseh oknih in vratih hiše, da sosedi ne bi posumili, da se čez cesto dogaja nasilje.

Kot je razkrila policija, nesrečni otroci nikoli niso obiskovali šole in govorijo v polomljeni angleščini. Tožilec je v obtožnici namreč zapisal, da je oče svoje otroke želel naučiti samo libanonskega jezika in poznavanja korana. Želel jih je naučiti poznavanja orožja, vojne in džihada. Osumljencu bodo začeli soditi prihodnji teden.

L. S.