fbpx

Islamski mediji “razlagajo” poslanstvo orkana Irme: Gre za znamenje Alaha, da pokori grešnike

Foto: youtube

Islamska novinarka je po orkanu Irma mnenja, da so naravne nesreče prizanesene vsem tistim, ki so vdani Alahu.

Ahmed Mansour, egipčanski novinar, uničujoči orkan Irma komentira kot “prikaz veličine Boga, ki si ga mnogi upajo zanikati”. Novinar je na svoji Facebook strani objavil slike, ki prikazujejo poplavljene ceste v ZDA, medtem ko se večina ljudi skuša umakniti na varno. Pri tem je dopisal: “Velik pobeg Floride … 20 milijonov Američanov na pobegu v strahu pred orkanom Irma.” Zraven je dodal verz z naslednjo vsebino: “In pokazal vam bo njegova znamenja, in kakšna znamenja Alaha boste zanikali? “

Kakšna znamenja!?
Drugi so ga obtožili, da zlorablja in napačno razlaga vero korana in da tako preobrača njegov izvorni smisel, da ustreza njegovemu mnenju. Nek uporabnik Facebooka je v komentarju pod Mansourjevo objavo poudaril: “Kakšna znamenja?! Celo umori, pobijanja in uničenja, ki se dogajajo v muslimanskih državah, so del njegovih (božanskih) znakov!” Eden izmed uporabnikov pa mu je razložil, da gre za evakuacijo in ne pobeg, dodal je, da se preventivnih ukrepov učijo že od otroštva “To je iz previdnosti, ne iz strahu! Ne pozabite, da mnogi muslimani dejansko živijo na Floridi.”

Mansour se ne ozira
Zdi se, da se Mansour ne ozira na kritike, ki so naslovljene nanj. Kmalu za tem je objavil še eno objavo na Facebooku, z videoposnetkom, ki prikazuje ducat letalcev, ki so leteli na varno v strahu pred orkani in tudi to je označil z istim koranskim verzom.

D. Š.